Menjek el az abortuszra?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk lassan együtt, minden rendben van megbeszéltük, hogy majd szeretnénk babát. A baba hamarabb akart jönni és most 5 hetes terhes vagyok.

Az apuka aki amúgy a csillagokat lehozta eddig nekem, mégis azt mondogatja, hogy nem leszünk meg anyagilag. Menjek el az abortuszra majd jövőre lesz másik babánk.

Ez a sztori szép és jó lenne, de én nem tudom hogy ez nekem mekkora trauma lesz. Egyszerűen belegondolok és már elkezdek nagyon sírni.

Azt is mondta, hogy nem fog elhagyni, ha megtartom, de szerinte biztos megromlik a kapcsolat.

Ti mit tennétek? Azért teszem ki ide, mert senkinek nem merem a családban sem elmondani.

2024. jan. 22. 00:14
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/279 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező sztem egyértelmű akkor hogy ne tartsd meg. Egyébként abban teljesmértékben igazad van, hogy nem korrekt dolog az apát sem rákényszeríteni arra, hogy apa legyen
2024. jan. 23. 16:20
 72/279 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező (#70) szerintem tökéletesen látod a helyzetet... (mellesleg én is azt látom a gyerekvállalással járó legnagyobb áldozatnak, hogy gyakorlatilag eltűnik a spontenaitás a kapcsolatból... ez az, amire igazán fel kell készülni mindkét félnek)
2024. jan. 23. 16:22
 73/279 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom akik lepontozták a 71es válaszomat szerintük a férfiaknak nincs döntési joguk
2024. jan. 23. 16:37
 74/279 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező ha akarod vetesd el. Te döntésed.

Azt írtad azt mondta a párod majd jövőre legyen baba adddig nincsenek meg az anyagiak. Egy év alatt ha tudtok félre tenni annyit hogy jöhessen a baba akkor 9 hónapig míg megszületik nem eleget? Számomra ez fura, de lehet én gondolom rosszul.

Egy gyerekhez két ember kell tehát mindketten felelősek vagytok, hogy nem, vagy helytelenül védekeztetek. Szóval ez egy elég alszent duma, hogy nem akarod apaságra kényszeríteni. Te meg anya lettél (bár van aki szerint csak ha megszületett a gyerek én ezt másképp látom azért írom így.)

Általában a férfi (az esetek 90% ban) könnyen mondja azt vetesse el nő. Nem neki kell megbírkóznia sem a fizikai résszel sem a lelki teherrel. Ahogy nem véletlenül nem a férfi hordja ki és szüli meg a gyereket.

Gyerekvállalásra sosem lehet kész az ember. Persze szeretné akarja de igazából mikor ott van a gyerek akkor tudatosul, hogy mennyi energiával munkával jár. Arra az ember sosem lehet igazán kész. Mert lehetnek elképzelések, vágyak, ötletek stb aztán a valóság sokszor kanyarban sincs.

És azt is át kell gondolni, hogy itt nem egy játékról van szó ami jajh mégsem kell de majd egyszer valószínüleg jövőre majd kell. És ha komplikáció lesz? Nem lehet tudni és akkor nem lesz új plüss maci.

De egy szó mint száz. Ha a helyedben lennék nem hallgatnék a pasira. Tudom sokan szeretik hangoztatni, hogy de az apa jogai jahj. Nem hallgatnék rá. Hanem magamra. Én dönteném el, hogy megtartom vagy sem és nem azon agyalnék jahj mi lesz a kapcsolattal. Mert, ha nem teljes mértékben szabad elhatározásból döntesz az abortusz mellett biztos, hogy meg fogod bánni. Azt is az átlag nehezen dolgozza fel ha akarta az abortuszt.

2024. jan. 23. 16:41
 75/279 anonim ***** válasza:
0%

A válaszom a #49-nek ment, reméltem, hogy nem félreérthető... Ezek szerint az volt.

2024. jan. 23. 17:06
 76/279 anonim ***** válasza:
46%

#75, valójában tök jól leleplezted az indulat-vezérelt pontozást:)

Egyébként részemről a választ meg szerintem tudod... a dolog sajnos nem a szülőanyámon múlt - mert ő még nem volt nagykorú... ezen túlmedőleg EBBEN még akár egyet is érthetnénk... persze ettől még egy személyeskedő tahó maradsz...

2024. jan. 23. 17:21
 77/279 anonim ***** válasza:
28%

Te meg baromi unalmas az évek óta keringő sztoriddal + azzal, hogy mindenki hibás, aki nem osztja a nézeteid.

(Kieg.: Nem pontoztam senkit...)

2024. jan. 23. 17:33
 78/279 anonim ***** válasza:
48%
Ha nem szeretnéd ne tartsd meg kérdező. Ez a ti döntésetek. Viszont szerintem járj nyitott szemmel a továbbiakban azért. Egy apának is nevezhető férfi nem fog ilyet mondani,hogy rámegy a kapcsolat vagy hogy dobd el,mint egy plüssmackót. Ő már ezzel bemutatkozott,hogy milyen is valójában. Ez egy red flag. Én a férfit is dobnám ugyanúgy,takarodhatna,bár szerencsére nem vagyok ebben a helyzetben,mert az én férjem soha a büdös életben ilyet ki nem ejtett volna a száján és nem is tette az elmúlt 15 évben. Én biztosan nem tudnék továbblépni,lehet én is elvetetném,mert egyedül nem vállalnám azt gondolom,de úgy sem tudnék többet a szemébe nézni,hogy ilyen arcátlan volt. Több gyereket tőle már nem akarnék. Kitartást a továbbiakban neked kérdező!
2024. jan. 23. 17:40
 79/279 anonim ***** válasza:
45%

Megöletné a saját gyerekét mert "szeretne élni egy kicsit"?

Értem hogy vannak helyzetek amikor az abortusz nehéz döntését meg kell hozni, de ez nem az.

Aztán rabolja az idődet, nem akar mégse még gyereket, neked meg évről évre csökken az esélyed egészséges gyermek megszülésére, ráadásul ott lesz az emléke az elhajtott babának ami örök nyomot hagy.

2024. jan. 23. 18:08
 80/279 anonim ***** válasza:
46%

#77, nem te pontoztál, téged pontoztak le, pillanatszerűen... és nem én:)

Egyébként lehet, hogy számodra unalmas, de tudod másnak (jelen esetben nekem) meg az élete...

Egyébként senkinek sem mondtam, hogy mindenképp osztania kellene a nézeteimet, sőt IRL kifejezetten jól el szoktam lenni a más nézeteket valló emberekkel, n.b. képes vagyok kultúráltan, személyeskedéstől mentesen eszmét cserélni...

Viszont egy kő kemény tény, hogy akkor se, meg azóta se tudott senki se az igazságosság talaján álló normális megoldást javasolni a problémámra...

2024. jan. 23. 18:09
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!