Menjek el az abortuszra?
2 éve vagyunk lassan együtt, minden rendben van megbeszéltük, hogy majd szeretnénk babát. A baba hamarabb akart jönni és most 5 hetes terhes vagyok.
Az apuka aki amúgy a csillagokat lehozta eddig nekem, mégis azt mondogatja, hogy nem leszünk meg anyagilag. Menjek el az abortuszra majd jövőre lesz másik babánk.
Ez a sztori szép és jó lenne, de én nem tudom hogy ez nekem mekkora trauma lesz. Egyszerűen belegondolok és már elkezdek nagyon sírni.
Azt is mondta, hogy nem fog elhagyni, ha megtartom, de szerinte biztos megromlik a kapcsolat.
Ti mit tennétek? Azért teszem ki ide, mert senkinek nem merem a családban sem elmondani.
#99 "Annak a sejtcsomónak konkrétan már köröm nő az ujjain, biológia egyesek." - és akkor mi van? - amikor kontra levegőt venni nem tud, táplálkozni nem tud, gondolkodni sem tud. Úgyhogy pont addig nő köröm az újján, amíg egy más ember levegőt vesz helyette is, táplálkozik helyette is, gondolkodik helyette is... tovább egy nappal se... egyébként valóban nem sejtcsomó, ahogy nem is baba: embrió. Pont ennyi.
Mellesleg a kérdésben említett 5 hetes embriónál ez még barokkos túlzás, egy 5 hetes embriónak még újjai sincsenek, sem a kezén, sem a lábán, ergo körme sem nő sehol... úgy a 8. héttől vannak ujjak a végtagjain... az 5 hetes embrió még nevezhető nyugodtan sejtcsomónak, pusztán annyi történik, hogy elkülönül a 3 alapvető sejtréteg, az ekto-, az endo-, és a mezoderma...
"ott az egyikőjük férfi. Na,ő nyilván nem látott még 6 hetes UH-t sem"
Ilyenkor jön majd a dumája, hogy többet látott, mint mi együtt, mert ő ilyen területen dolgozott... 😩
#106-#107 Szép kis hazug sztori, illetve tömény klerikális reakció...
Soroljam, hogy a #106 miért biztos, hogy a képzelet műve?
Egyébként van egy jó hírem, úgy tűnik, a következő generációnak már evidens, hogy az első a párkapcsolat, a gyerek-téma csak azután jön a sorban:
"Példátlan ütemben zuhan a születési ráta a nyugati társadalmakban, különösen az ezredfordulós nemzedékben döntenek sokan úgy, hogy nem vállalnak gyereket. A ma 26 és 35 év közötti korosztályból csak 19 százalék biztos abban, hogy egy nap szülővé akar válni, vagyis ötből négy fiatal millenniumi fiatal szeretne gyermektelen maradni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!