Menjek el az abortuszra?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk lassan együtt, minden rendben van megbeszéltük, hogy majd szeretnénk babát. A baba hamarabb akart jönni és most 5 hetes terhes vagyok.

Az apuka aki amúgy a csillagokat lehozta eddig nekem, mégis azt mondogatja, hogy nem leszünk meg anyagilag. Menjek el az abortuszra majd jövőre lesz másik babánk.

Ez a sztori szép és jó lenne, de én nem tudom hogy ez nekem mekkora trauma lesz. Egyszerűen belegondolok és már elkezdek nagyon sírni.

Azt is mondta, hogy nem fog elhagyni, ha megtartom, de szerinte biztos megromlik a kapcsolat.

Ti mit tennétek? Azért teszem ki ide, mert senkinek nem merem a családban sem elmondani.

jan. 22. 00:14
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/279 A kérdező kommentje:

Amúgy köszi mindenkinek, főleg a hasznos válaszokat és tanácsokat. Amúgy védekezünk, fogamzásgátló szedek, de nem hatott vagy felszívódási probléma is lehetett. Mellette most oda fogunk figyelni sok más dologra is.

Elküldtek endokrinológushoz, meg ajánlottak egy allergia tesztet is.

jan. 24. 22:32
 142/279 anonim ***** válasza:
6%

17 éves Ráhel lányunk azt az iskolai feladatot kapta, hogy az abortuszról tartson egy vitaindító rövid előadást. Arra használta ezt a lehetőséget, hogy az alábbi történetet ossza meg osztálytársaival…

„A kórházi ultrahang-vizsgáló bejáratánál lévő gép már másodszor írja ki: 2574. Ez az övé. Személyi számának utolsó négy számjegye. Miért hívják vissza. belép a szobába, vizsgálják. A hölgy homlokát ráncolva ráközelít valamire. Ő csak homályosan lát fekete-fehér pontokat a gép képernyőjén.

– Jöjjön vissza fél óra múlva, addigra itt lesz a főorvos úr, ő is megnézi.

– Egy 13 mm nagyságú ciszta van a magzat fejében – hangzik az ítélet a főorvos szájából. – Hogy ez mit jelent? Egyenlőre semmit sem tudunk mondani, de a maga érdeke, hogy egészséges gyermeket szüljön!

Érzi, nem bír most buszra szállni, közömbös arcokba nézni. A kórház előtt várakozó taxik egyikébe száll be és szorítja a kocsiajtón lévő könyökölőt. Könnyei tódulnának megállíthatatlanul. Hazaérve felhívja a férjét és akadozva mondja el a híreket. A férj rohan haza. Négy napjuk van a genetikai ultrahang-vizsgálatig. Másnap Nagypéntek, aztán Húsvét, az egyik kedvenc ünnepük. Kimennek a csarnokba a húsvéti sonkáért. A szokásos diós kalácsot is megsüti, de könnyei időnként belepotyognak a kalács tésztájába. A baba eközben hatalmasakat rúg a hasában. Vigasztalni próbálja? Mi lesz velük? A baba meg fog születni, akármilyen lesz. De vajon milyen lesz? Nem sok jóval bíztatják őket a genetikán. Elképzelhető, hogy a baba Down-kóros vagy valami súlyos fogyatékossága van.

A terhesség 20. hetében felajánlják, a babát elveszik, ha a házaspár úgy gondolja. Nem gondolják úgy. Barátok, ismerősök, rokonok, mindenki ezért a babáért imádkozik. Hogy történjék meg a csoda. Mert az orvosok szerint még ez is megtörténhet, bár kicsi rá az esély.

És megadatott nekik!

A kéthetente végzett genetikai ultrahang-vizsgálaton a ciszta méretének csökkenését regisztrálják. Először 9, aztán 7, aztán 4, aztán már csupán 2 mm nagyságú. Az egyik viszgálaton közlik, hogy a ciszta teljesen felszívódott. DE! Látnak valami mást. Agykamra-tágulatot, mely a baba agyának egyharmadát kitölti. Hogy ez mit jelenthet? Nem tudják, de valamilyen fogyatékosságra számíthatnak. A megnyert csata után ismét ott állnak a startvonalnál. Ismét az abortuszt ajánlják nekik. Az egyik orvos kiabál velük:

– Egy nyomorékot szülnek a társadalomnak!

Most már alá kell írniuk, hogy minden körülmények között megtartják a babát. Az utolsó hónap következik. Úgy tesznek, mint a többi fiatal pár, akik az első gyerek születését várják. Kiságyat vesznek, babakocsit, hordozható autósülést, kombidresszt és pelenkát. Gépiesen élik a mindennapjaikat. Dolgoznak, esznek, időnként alszanak. Minden addig fontosnak hitt kérdés, vágy másodlagosság válik. A baba a 41. hét végén sem gondolja, hogy világra kéne jönnie, köszöni szépen, jól van odabenn! Hajnalban burkot repesztenek.

– Ha délig nem indul be a szülés, kiszedjük magából a gyereket! – mondja határozottan a szakállas szülészorvos. A baba nem ijedt meg a kilakoltatástól, tehát jön a kiszedés. A házaspár néhány szót tud váltani, az apa egy kis fülkében áll, felöltözve. Az anyát már szúrják, készítik elő a műtétre.

– Szikét!

Húzzák, vonják, vágják a hasát. Kábultan, messziről hallja az orvos hangját: – Kiemelés! Egy pillanat múlva minden eldől. 9 hónapnyi aggódás egyetlen pillanatba sűrítve.

– Egy egészséges kislány! – kiáltja az orvos.”

„Én vagyok ez a kislány!” – fejezte be Ráhel a történetét.

Osztálytársai csendben figyeltek, sokak szemében könnyek gyűltek, amint személyes valósággá vált számukra, hogyha Ráhelt szülei elvetették volna, akkor ma nem lehetne osztálytársuk, barátjuk.

Az óra végén egy sms-t kaptunk Ráheltől:

„Köszönöm, hogy akartatok! Isten csodálatos ajándéka, hogy ilyen szüleim lehetnek!”

Az iskolai vitaindító előadás óta eltelt 10 év. Ráhel mára kétdiplomás orvos lett és fél éve boldog feleség. Orvosként emberek ezreinek segít gyógyulni, de a legnagyobb örömünk vele kapcsolatban az, hogy szereti a Mennyei Atyánkat akitől az életét kapta.

(Írta: Grész Edina

A kislány édesanyja)

jan. 24. 22:38
 143/279 anonim ***** válasza:
80%

139 az abortusz is ugyanúgy felelősségteljes döntés, mint az, ha valaki megszüli de örökbe adja, vagy megszüli és felneveli.

Az embriótól nem vesznek el semmit, ugyanis nincsen semmilyen se. Nincsen olyan, hogy magzatvédő. Csá abortuszellenesség. Nem nézik azt, hogy mi lenne a jó. Legtöbben annyira szélsőségesek, hogy még a nemi er0szak esetén sem engedélyeznék az abortuszt. Mindenféleképpen bűnnek tartják, holott ők nagyobb bűnt követnek el a bántalmazással. Mert igenis, amit ők tesznek, az nem több puszta verbális bántalmazásnál. Az abortuszellenes nem mond igazat, ez egyértelmű. Olyan hülyeségekkel jön, hogy az embrió már érez, gondolkozik, stb...ezek pedig mindenek, csak nem tények. A nő meg csak jelzem neked, nem egy idióta, tud gondolkozni, fel tudja mérni, hogy mik a lehetőségek és az alapján választ. Aki abortuszra kényszerül, tökéletesen tisztában van azzal, hogy létezik árvaház, ahova be lehet vágni a gyereket, akinek az élete nagy valószínűséggel a születéssel kezdve csesződne el....azzal is tisztában van, hogy fizikailag képes kihordani, és talán fel tudja nevelni, de a mai világban ez nem túl valószínű.....

140 igen, ártalmas nézet. Ez tény. Nem annak a kérdése, hogy ki tartja annak, és ki nem. Ártalmas és pont. Semmire sem jó, csak arra, hogy bántalmazzák az abortusz valódi áldozatait. (igen, én a nőket tartom annak, hiszen míg az embrió nem képes érzékelni semmit, addig a nő mindent érez, és az ab. ellenesek bántó szavaival neki kell együtt élnie...)

A szólásszabadságnak az a lényege, hogy elmondhatod, hogy mit gondolsz, de következményekkel jár a dolog, ahogy már írtam.

Én egyébként teljes mértékben tekintettel vagyok a NORMÁLIS emberek érzéseire....Ebbe az abortuszellenesek nem tartoznak bele. Igen, lehet kissé sértően fogalmaztam, de az nem sértő, amikor legyilkosozzák szegény nőket?

Vagy az például nem volt sértő, mikor pár éve egy szélsőségesen abortuszellenes poszthoz NORMÁLISAN leírtam, hogy a bejegyzésben lévő dolgok így, nem teljesen okésak...egy random idős nő,( profilképén a 3 unokával) olyanokat írt egyből, hogy milyen egy aljadék abortuszpárti kis csitri vagyok, reméli, minél előbb meger0szakolnak engem, ha lehet, még bőven 18 éves korom előtt, teherbe esek, elmegyek abortuszra és utána a bűntudat miatt öngy!lkos leszek.... Ebben az volt az egyik, ha nem a legszomorúbb dolog, hogy az akkori profilképem készültekor sem voltam már éppenséggel kiskamasz, de évekkel fiatalabbnak néztem ki a fotón, max 12-13-nak tűnhettem. Tehát valószínűleg ő is annyi idősnek nézhetett engem, alig egy-két évvel idősebbnek, mint amennyi idős az egyik unokája lehetett akkor....úgy gondolom, hogy ilyet sem felnőttnek, sem gyereknek nem lenne szabad írni.....szóval amit írtam, ami még igaz is volt... Lehet, nem éppen a legszebb megfogalmazás, lehet kicsit sértő...de még így is semmi ahhoz képest, amire az abortuszellenesek képesek.

A humbuk meg a hülyeség más szóval, amerre én lakom, eléggé gyakran használjuk ezt a kifejezést.

jan. 24. 22:54
 144/279 anonim ***** válasza:
80%
142 ez a sztori már lerágott csont. Minden egyes abortuszellenes Facebook oldal gyakran kirakja a netre, hogy az idős mamák tudjanak mire "amen"-t írni.... Rohadt ritka az, hogy ilyen nagy szerencse legyen, hogy megállapítják a betegséget és egészséges gyerek születik... Sajnos gyakoribb a fordítottja. Egészségesnek tűnik a magzat, aztán születés után derül ki, hogy szinte élettel összeegyeztethetetlen betegséggel jött a világra, de legalábbis súlyos betegen....
jan. 24. 22:59
 145/279 anonim ***** válasza:
8%

#143! Nem tudom, hány évesnek nézel ki, vagy hány éves vagy, de még mindig fiatal lehetsz. Tele van a szöveged általánosítással. A néni nem az "abortuszellenesek", hanem egy néni volt.

Elég széles a skálája azoknak, akik nem támogatják az abortuszt. Nagyon különböző mértékben.

"Az abortusz is ugyanúgy felelősségteljes döntés, mint az, ha valaki megszüli de örökbe adja, vagy megszüli és felneveli."

Én nem beszéltem ennek kapcsán felelőtlenségről. Felelőtlenség az volt, amikor nem védekezett, noha nem akart gyereket.

"Az embriótól nem vesznek el semmit, ugyanis nincsen semmilyen se."

Mondom, a lehetőséget. Ha téged behívnak egy állásinterjúra, de 1 órával előtte telefonál a titkárnő, hogy végtelenül sajnálja, de már betöltötték az állást (az igazgató unokaöccsével), akkor neked se volt semmid, de elvették a lehetőséget, hogy ott dolgozzál.

"A nő meg csak jelzem neked, nem egy idióta, tud gondolkozni, fel tudja mérni, hogy mik a lehetőségek és az alapján választ."

Jaj! Rossz hírem van, a nők se egyformák. De vannak idióták. Némelyik a cipőjét se tudja bekötni és ők is járnak abortuszra. Ki ne találd már, hogy az abortuszon átesettek mind valami elit klub tagjai.

"Igen, lehet kissé sértően fogalmaztam, de az nem sértő, amikor legyilkosozzák szegény nőket?"

Nincs arra semmilyen törvény, hogy te, mint egyén, mikortól számítod az életet. Van, aki már a fogantatastól, van aki csak születéskor, vagy a kettő között bármikor. Na, most onnan, hogy szándékosan véget vetnek annak, amit te már életnek tartasz, az a te szemedben gyilkosság, az elkövetkezője pedig gyilkos. Ebben semmi különös nincs.

"Olyan hülyeségekkel jön, hogy az embrió már érez, gondolkozik, stb...ezek pedig mindenek, csak nem tények."

Ezt nem tudod bebizonyítani. Megint általánosítasz. Eleve egy 6hetes embrió és egy 12 hetes magzat között óriási a különbség, mégis mindkettő abortálható. Utóbbinak például már vannak érző idegei. Az, hogy nem érez, az a te elméleted.

jan. 24. 23:19
 146/279 anonim ***** válasza:
71%

#142, - [link]

attól, hogy nem linket másolsz, hanem az egész sallangot, még ugyanaz az átkozott magzatvédő klerikális reakció marad...

jan. 25. 00:03
 147/279 anonim ***** válasza:
62%

"Eleve egy 6hetes embrió és egy 12 hetes magzat között óriási a különbség, mégis mindkettő abortálható. Utóbbinak például már vannak érző idegei. Az, hogy nem érez, az a te elméleted." - annál azért egy kicsit TÖBB, mint egyéni vélemény...:

"A magzatok agyának a fájdalom érzékeléséhez szükséges bonyolult kapcsolatrendszere nem alakul ki a terhesség 29. hete előtt."

[link]

jan. 25. 00:10
 148/279 anonim ***** válasza:
0%
#147! Weborvos, bakker. Konkrétan az 1.mondatból kiderül, hogy ez egy politikai cikk. Köze nincs orvosi tanulmányhoz.
jan. 25. 00:49
 149/279 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező (#141) "fogamzásgátló szedek, de nem hatott vagy felszívódási probléma is lehetett. " - igen, ez könnyen lehet, azt viszont ne felejtsd el, hogy ez csak rád és a párodra tartozik, nem tartozol magyarázattal senki másnak. Egyébként azt bírom a sok kib. "erkölcsi lándzsarázóban", hogy 100%-os fogamzásgátlás a tudomány mai állása szerint NEM LÉTEZIK!!! - és ezt persze nekik is tudniuk kell, ha már foglalkoznak ezzel a témával... Úgyhogy a történet a maga valóságában kb annyi, hogy nektek most pechetek volt, az általatok alkalmazott fogamzásgátló módszer éppen csődöt mondott... ha meg az ember fogamzásgátlót szed, azt nyilván pont azért teszi, mert az időnek azon pillanatában nem szeretne teherbe esni... és mivel a fogamzásgátlás nem működött, marad a terhesség megszakítása, mint ebben a helyzetben a legkisebb rossz alternatíva....
jan. 25. 00:52
 150/279 anonim ***** válasza:
58%

#148 "A fájdalomérző idegvégződések a 24. hét előtt nem fejlődnek ki annyira, hogy a magzat bármiféle fájdalmat érezzen, olvasható a nagy-britanniai Királyi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika (Royal College) tanulmányában, amelyet az Egyesült Királyság Egészségügyi Minisztériumának megbízásából készítettek.

Allan Templeton, a Royal College elnöke és professzora a The Times magazinnak elmondta, hogy ez a kutatás válasz azoknak az abortusz ellenes csoportoknak, akik szerint az emberi magzat igenis érez fájdalmat a 24. hét előtt, és ez a koraszülött babáknál bizonyított tény. Ez az állítás azonban nem igaz a méhben lévő magzatra - állítja Dr. Templeton."

a nagy-britanniai Királyi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika bakker...:)

Egyébként a politikainál van egy sokkal rosszabb kategória is, a VALLÁSI CIKK...

jan. 25. 00:56
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!