Menjek el az abortuszra?
2 éve vagyunk lassan együtt, minden rendben van megbeszéltük, hogy majd szeretnénk babát. A baba hamarabb akart jönni és most 5 hetes terhes vagyok.
Az apuka aki amúgy a csillagokat lehozta eddig nekem, mégis azt mondogatja, hogy nem leszünk meg anyagilag. Menjek el az abortuszra majd jövőre lesz másik babánk.
Ez a sztori szép és jó lenne, de én nem tudom hogy ez nekem mekkora trauma lesz. Egyszerűen belegondolok és már elkezdek nagyon sírni.
Azt is mondta, hogy nem fog elhagyni, ha megtartom, de szerinte biztos megromlik a kapcsolat.
Ti mit tennétek? Azért teszem ki ide, mert senkinek nem merem a családban sem elmondani.
145 még mindig letahadhatnék pár évet, de azért nem vagyok már annyira hú de extrém fiatal.
A szövegemben sajnos nem általánosítás van, hanem több évnyi saját és ismerősök tapasztalata. De, az a nő abortuszellenes volt. Ezeknek legalább 99%-uk ilyen.
Igen, tudom, hogy vannak idióták, de a legtöbb abortuszon átesett nő azért nem teljesen az.
Az abortuszon átesett nők soha a büdös életben nem voltak és nem is lesznek gyilkosok.... Tudod ahhoz, hogy ráhúzd valakire ezt....tényleges gyilkosságnak kéne történnie.... Érdekes, ha meg0lök egy 10 hetes terhes nőt, akkor nem 2 ember meg0léséért ítélnek el, hanem csak egy miatt.
Arra pedig, hogy nem érzékel, bizonyítékok vannak. Az orvostudomány azért már jóval fejlettebb, mint egy átlag kis abortuszellenes. A 12 hetes magzat SEM érez. Hiába vannak meg a megfelelő idegek, ha az agy nem eléggé fejlett, akkor nem tud érezni semmit.
#151! Nem érted a különbséget. Törvényileg nem gyilkosság, mert a törvény adott időtől számítja életnek. De az egyén gondolhatja máshogy.
Törvény szerinti más tulajdonát magadévá tenni lopás. Mégis rengeteg ember van, aki, ha talál az utcán egy 5ezrest, elkölti, nem adja le a rendőrségen és azt állítja, nem lopott, találta. Gondolom, ebben az esetben nem jössz a törvénnyel, mert tiszta, hogy van a törvény, meg az egyéni erkölcsi megítélés.
Jó esetben az orvostudomány az abortuszt pártolóknál is fejlettebb. Ez természetes. Ettől függetlenül nincs ebben a kérdésben egyetértés az orvostudományban. Az abortuszt pártolók hirdetnek egy nézetet. Az ellenesek meg egy másikat.
#156! Ez hülyeség. A sejtcsomó se létező kifejezés a magzatra, mégis használják az abortuszpártiak, ettől nem fogják lecsukni őket.
Én egyet se hallottam, hogy hozzá tette volna, "szerintem/az én véleményem szerint". Most akkor hogy van ez? Kettős mérce?
152 te vagy az, aki nem fogja fel.... Az embrió méhből való eltávolítása nem gyilkosság.
Olyan pedig nincs, hogy abortusz párti. Döntés párti van.
159 nem, nem lehet használni a gyilkosság szót arra, ami nem az. Sem az emberölés, sem a magzatölés, sem az embrióölés nem felel meg... Abortusz, nem több, és pont. Az a tökéletes szó rá. Ez a szó van rá, esetleg még a művi terhességmegszakítás.
Valamiért nem kiáltjátok gyilkosnak azokat, akik elpusztítják a bogarakat, kártevőket.... Pedig azok a bogarak és férjek is vannak legalább olyan fejlettségi szintén, mint egy pár hetes embrió....
#160! Még mindig várom az élőlény elpusztítására használható szót. Egyértelműen nem az abortusz, hisz ha leszakítasz egy tulipánt, akkor is egy élőből csináltál élettelent, mégse hívhatjuk abortusznak.
Honnan veszed, hogy nem tartom gyilkosságnak, ha szándékosan összetaposol egy pókot? Megint általánosítasz. Nem emberölés természetesen, de megölted azt a pókot, az tény.
Attól függ, miben nézzük a fejlettségi szintet. A férgek sok szempontból nincsenek. A féreg pl.gerinctelen, a magzat gerinces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!