Menjek el az abortuszra?
2 éve vagyunk lassan együtt, minden rendben van megbeszéltük, hogy majd szeretnénk babát. A baba hamarabb akart jönni és most 5 hetes terhes vagyok.
Az apuka aki amúgy a csillagokat lehozta eddig nekem, mégis azt mondogatja, hogy nem leszünk meg anyagilag. Menjek el az abortuszra majd jövőre lesz másik babánk.
Ez a sztori szép és jó lenne, de én nem tudom hogy ez nekem mekkora trauma lesz. Egyszerűen belegondolok és már elkezdek nagyon sírni.
Azt is mondta, hogy nem fog elhagyni, ha megtartom, de szerinte biztos megromlik a kapcsolat.
Ti mit tennétek? Azért teszem ki ide, mert senkinek nem merem a családban sem elmondani.
"100%-os fogamzásgátlás a tudomány mai állása szerint NEM LÉTEZIK!!!"
Dehogynem: a szexmentes élet. Aki (még) nem akar gyereket, azt is választhatja (egyelőre). Teljesen tudományos.
#171, ennyi erővel a levegővétel abbahagyását is felsorolhatnád, vagy esetleg a több hónapig tartó fényevést... tudniillik tudományos tény, hogy a hulla sem fogamzóképes...
Itt természetesen a vitális szükségleteket nem megtagadó életre gondoltam, ide sorolva a több-kevésbé rendszeres szexuális életet is, természetesen...
169 szerintem is kéne külön abortuszklinika Magyarországra. Szerinte megy abortuszra kényszerülő nőnek sem tesz jót, hogy olyanok közt kell lennie, akik meg pont, hogy szinte már megszállottan gyereket akarnak....
"Gusztustalan, hogy a gyermekét épp elveszítő nőket vagy gyermekre vágyókat képesek egy szobába rakni ezekkel."
Igen, szörnyű, ugyanis ezzel egyik félnek sem tesznek jót. Sem azoknak, akik elvetélnek, sem azoknak, akik már-már mániákusan vágynak a gyerekre, sem azoknak, akiknek egyszerűen az abortuszt kell választaniuk.
Én elhiszem, hogy te ilyen ultraabortuszellenes vagy....de attól még a művi terhességmegszakításon átesett nők "ők" maradnak, nem lesznek "ezek", nem lesznek tárgyak, nem lesznek rosszabb emberek.
170 pl statisztika, ismerősi körben csupán 1 olyan van, akinek azt mondták, hogy a magzatból nem lenne egészséges baba, de végül az lett, és sajnos 3 párnál meg pont a fordítottja történt. Közülük ketten nem adták be intézetbe. Szeretik a gyerekeiket, de ha visszaforgathatnák az időt, akkor nem vállalnák ezt a terhet..... Plusz anyukám egy súlyosan beteg gyermekek otthonául szolgáló inzézetben dolgozik. A gyerekek legnagyobb részénél születés után derült ki, hogy valami nagyon nem okés. Vannak köztük olyanok, akik a saját testükbe vannak bezárva, alig tudnak mozogni, mert éppen egyel kevesebb lábuk van, és a meglévő sem éppen van jó állapotban. Vannak olyanok, akiken éves szinten szívműtéteket kell végrehajtani, hogy életben maradhassanak, de az az élet sem igazán élet....még régebben élt ott egy kisfiú, 5 éves forma. Az agya nem működött megfelelően, nagyon erőszakos volt, pl egyszer, amikor fürdetés volt, bejutott abba a szobába ahol a kicsi babák vannak, és az egyiket elkezdte folytatni, a rácsos ágyba bemászva ráugrott a kicsi mellkasára, visított....anyukám szerencsére még pont időben ért oda, úgy nem halt meg a kisgyerek. Ez a fiú vigyorogva mondta neki, hogy " mit csináltál volna, ha megd0glik?".....sajnos nagyon sokat tudnék mesélni arról, hogy milyen betegségekkel küszködő gyermekek vannak ott, akiknél magzatként nem állapították meg, hogy bajok vannak. Pedig egy részüknél ki lehetett volna mutatni a dolgot. El lehetett volna abortálni azokat a magzatokat, és most a szülők jobb életet élhetnének nélkülük....
"a szexmentes élet az nem fogamzásgátló eszköz"
Nem "eszközökről" volt szó abban a részben, amire reagáltam, hanem "fogamzásgátlásról". A szexmentes élet remekül meggátolja a fogamzást. :)
"a vitális szükségleteket nem megtagadó életre gondoltam"
A szex nem vitális szükséglet.
#166! Ez így van, csak jóval több az 2 hétnél. 5 hetesen nincs még abortusz. Viszont akkor a gyilkosozó is csak "téved pár hetet". Ha az a csecsemő 24.hét után születik és megölik, az gyilkosság. Ha 12hetes magzatként ölik meg,az nem gyilkosság. Mi az a pár hét tévedés?
#173! Van köztük néhány, aki ő. A többség "ez".
#172! Ha neked a szex vitális szükséglet, akkor fejletlenebb vagy egy embriónál. Ugye, arra szoktatok hivatkozni, az embrió másik ember nélkül nem tud életben maradni, hisz nem tud önállóan táplálkozni, lélegezni. Ha te nem maradsz életben szex nélkül, akkor egy élősködő vagy, hisz az életben maradásodhoz egy másik ember szükséges. Mint olyan, legálisan elpusztítható, mint a többi élősködő.
De van 5 hetesen abortusz. Megállapítják a terhességet és ha te nem akarod még aznap beveheted az abortusztablettát, másnap a másodikat és elvetélsz. Normális országokban ez így megy. Ultrahang sincs akkor már, nehogy az anya sérüljön még jobban, illetve nagyon kedvesek és toleránsak.
Az abortusz elleneseknek üzenem:
Vannak olyan élethelyzetek, amikor ez a legjobb döntés, mégha az emléke velünk is marad örökké. A második baba nem lesz ugyanaz, de ő már egy tervezett lesz, nem egy lehetőség, aki nem is akarta , hogy legyen.
#177! Bocs, én Magyarországban gondolkodtam, itt nincs. Tudom, hogy te Ausztriában élsz, az ottani szabályokat én nem ismerem.
A második baba se akarja, hogy legyen, az ő életéről is te fogsz dönteni. (Egyébként pont te írtad, hogy hamarabb akart jönni. Akkor most mégse akart?)
176 nem.... Az összes abortuszra kényszerülő nő "ő", nem pedig "ez". Ami "ez" az az embrió. A már ténylegesen élő emberek, viselkedjen akárhogyan is, emberek maradnak, élőlények, ne lesznek belőlük tárgyak.
Nem kötelező szexelni, pl én sem teszem az átélt traumáim miatt.... De a szex nem egyelő azzal, hogy én gyereket is akarok. A kérdező például védekezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!