Menjek el az abortuszra?
2 éve vagyunk lassan együtt, minden rendben van megbeszéltük, hogy majd szeretnénk babát. A baba hamarabb akart jönni és most 5 hetes terhes vagyok.
Az apuka aki amúgy a csillagokat lehozta eddig nekem, mégis azt mondogatja, hogy nem leszünk meg anyagilag. Menjek el az abortuszra majd jövőre lesz másik babánk.
Ez a sztori szép és jó lenne, de én nem tudom hogy ez nekem mekkora trauma lesz. Egyszerűen belegondolok és már elkezdek nagyon sírni.
Azt is mondta, hogy nem fog elhagyni, ha megtartom, de szerinte biztos megromlik a kapcsolat.
Ti mit tennétek? Azért teszem ki ide, mert senkinek nem merem a családban sem elmondani.
Látom egy két ember jót elveszekszik itt egymással...
Kedves Kérdező!
Őszintén remélem, hogy nem fogod megbánni a döntésedet és hogy a pasi kitart melletted még jó sokáig, akár életetek végéig.
Azért innentől kezdve jobb lenne, ha nagyobb hangsúlyt fektetnétek a védekezésbe, akár duplán, mindkét fél részéről... Mert ugyan lehet, hogy Ausztriában csak egy tabletta az abortusz, de azért mégse tegyünk úgy, mintha fájdalomcsillapítót vagy C vitamint kapkodna be az ember lánya...
99, 100 láttam. És ez nem változtat semmin. Ugyanúgy egy sejtcsomó marad, csak van, aki már akkor tud hozzá kötődni.
99 biosz egyes az neked jár, ugyanis a köröm pl nagyon nem kezd el oylan korán nőni. Az extrém koraszülöttek, de még a simán csak koraszülöttek közül is a legtöbbnek nincsen még körme.
100a 10-11 hetes magzat csak a magzatvíz miatt képes mozgásra, illetve később reflexből mozog anélkül, hogy arról tudna.
Nem azért írjuk ez hanem azért, mert ez egy tény. Nem, nem tumor, de messze nem is gyerek az.
#110! Soroljad. Engem érdekelne, mi volt benne annyira hihetetlen, ami miatt ne lehetne valós.
#112! Nem fogom neked bizonygatni, nem az én szégyenem, hogy te tájékozatlan vagy. 10 hetes terhes vagyok, pontosan tudom, mi történik épp a magzatommal.
"100a 10-11 hetes magzat csak a magzatvíz miatt képes mozgásra, illetve később reflexből mozog anélkül, hogy arról tudna."
Ezen nincs is mit kommentálni. Ennél nagyobb ostobaságot nehezen írhattál volna.
#113! Akkor használd kislány, mint minden normális ember. Azért találták ki, ellentétben a nem létező "sejtcsomó" kifejezéssel.
112# Senki nem írta,hogy gyerek. Nem az,dehogy az. Viszont egy férfi véleménye,lehetsz akármilyen orvos is,soha a büdös életbe nem lesz releváns ebben. Nem ti tehettek erről,a természet alkotott meg így minket. Elképzelni sem tudjátok az érzelmi részét sem a terhességnek,sem úgy semmilyen női témának,a hormonváltozást,stb. Van egy tárgyilagos véleményed valamiről és ennyi. Ettől nálam egy férfi nőgyógyász lehet akármilyen jó,még mindig kevesebb marad a szemembe. Vagy te ha nőgyógyász vagy egy vetélésnél is csak úgy odaböfögöd,hogy hát "ez" elment,ez van,mert ugye akkor is ugyanarról beszélünk,mint abortusznál,egy tumor,egy sejtcsomó. Csak így tárgyilagosan? Mert a barátnőm pont így járt amikor majdnem 13 hetesen megindult a vetélés decemberbe,a fajankó férfi orvoska odanyögte ezt így érzelemmentesen mikor ment vizsgálatra. "Hát ez már nem él,na ez van,nézzünk időpontot". Nektek ezek semmit sem jelentenek,tisztelet a kivétel. De az ilyenekbe bele se állok,mert a másik kérdésnél az egyik napokig nyomatta,hogy márpedig ugyanaz elvetetni 12 hét alatt,mint egy 35 hetest,milyen érdekes,ott is férfi írta ezt. És én nem vagyok ellenes,sem pedig ilyen romantikus szemléletű. Ha kell,ez van. Kérdezőnél is valószínű ez lesz a jó döntés. De azért ne tekintsük már egy pattanásnak könyörgöm. :D Mert már lassan ez jön át 1-2 emberből. Van abortusz,fogadjuk el,de azt is,hogy ő egy magzat/embrió. Csak azok nem tudják ezt elfogadni,akik tagadnak. Nevezzük nevén. És igen nem életképes még méhen kívül,amiről az édesanya dönt,hogy éljen-e a továbbiakban vagy sem. Az életéről ő dönt. Ezek tények. Ha pedig abortuszra kell majd mennem (bár nekem már nem lesz),akkor is így fognám fel,mert ezek is tények.
111# Én a lelki részétől félve inkább műtétre mennék,pedig az kockázatosabb. De amikor lett egy vérzős problémám 11-12 hetesen és kipottyant belőlem egy 8 cm-s vérömleny egybe,akkor bizony megfagyott bennem minden,alig mertem odanézni is,hogy mi is jött ki. Én nem szeretnék otthon elvetélni,még ha könnyebb is gyógyszerrel és látni bármit,ami kijön. Egyszerűbbnek tűnik pedig amúgy,meg gondolom kevesebb a mellékhatás.
#116, valóban nem a gyereket, hanem a babát szokták irogatni a drága magzatvédőék 1:1... egyébként megnyugtatásul nem vagyok nőgyógyász, csak nőgyógyászaton IS dolgoztam:) Különben saját ismerettségi köröm női pont, hogy a férfi nőgyógyászokat preferálják, kivétel nélkül, ez olyan lehet, mint hogy én is jobban el tudnám fogadni a betegvizsgálatot egy női urológustól, mint egy férfitól... egyébként a leírt gondolatmeneted önellentmondásosságának iskolapéldája a "Van abortusz,fogadjuk el,de azt is,hogy ő egy magzat/embrió." mondatod, szegény Grétsy prof (RIP) sirva fakadt volna a gyönyörűségtől, ha ezt megérhette volna... ugye az eldöntendő kérdés, hogy "_AZ_ egy magzat/embrió" vagy "ő _A_ magzat/embrió", vagyis hogy konkrét személynek tekinted-e, vagy nem. (én NEM, tehát nálam az embrió/magzat következetesen _AZ_ és nem _Ő_)
Az anyaság-kultuszra meg semmilyen formában nem vagyok vevő, szerintem ez a magyar társadalomban valamiféle Szűz Mária kultusz maradvány lehet... én a következetes egyenjogúság és egyenértékűség talaján állok az emberek között, legyen szó nemről, korról, bármiről. Szóval számomra sem az anyaság sem az életkor NEM ÉRDEM, HANEM ÁLLAPOT. A hormonális hangulatváltozásokat meg pont akkor vagyok hajlandó tolerálni, ha az adott nő tolerálja az én tesztoszteron-ingadozástól eredő hangulatváltozásaimat is, ugye utóbbi is pont úgy hat az agyra, mint a nőknél az ösztrogén.
Az utolsóra reagálva meg én azért vagyok gyógyszer párti, mert - mint látható is - egy rohadt rendszer jóval kevésbé tudja túlszabályozni, ellenőrizni, jóval kevésbé függsz általa a rendszertől.... de természetesen azt tartom ideálisnak, ha maga az érintett nő dönthet a módszerről, mint pl. Ausztriában, ahol még az ár is azonosra van hozva, hogy ne gazdasági alapon hozzon döntést senki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!