Menjek el az abortuszra?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk lassan együtt, minden rendben van megbeszéltük, hogy majd szeretnénk babát. A baba hamarabb akart jönni és most 5 hetes terhes vagyok.

Az apuka aki amúgy a csillagokat lehozta eddig nekem, mégis azt mondogatja, hogy nem leszünk meg anyagilag. Menjek el az abortuszra majd jövőre lesz másik babánk.

Ez a sztori szép és jó lenne, de én nem tudom hogy ez nekem mekkora trauma lesz. Egyszerűen belegondolok és már elkezdek nagyon sírni.

Azt is mondta, hogy nem fog elhagyni, ha megtartom, de szerinte biztos megromlik a kapcsolat.

Ti mit tennétek? Azért teszem ki ide, mert senkinek nem merem a családban sem elmondani.

jan. 22. 00:14
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/279 anonim ***** válasza:
57%
60# Ez mekkora baromság. Hát figyelj,ha 1 év után is húzná az agyam 1 ilyen férfi,repülne. Tudod miért? Nekem bizony járt úgy barátnőm,hogy húzta az agyát a férfi hosszú éveken át,már rég minden megvolt. Ugyanezt csinálta, majd jövőre. Aztán á várjunk még,majd 2 év múlva. A vége az lett szerencsétlennek,hogy ott volt 38 évesen,kiderülve,hogy a férje nem is akar sosem,csak húzta. Várjon türelemmel? Nem. Le kell fektetni,ha nem akar,más a cél,akkor szevasz van. Várjál te 40 éves korodig,ha neked opcionális még akkor is évekig ismerkedni és lemondani a gyerekről örökre.
jan. 23. 15:29
 62/279 anonim ***** válasza:
55%

#61, lehet ezt is csinálni, és mégjobban ráqrni... tegyük fel, hogy a Kérdező szakít a párjával... szerinted mennyi idő, amíg lesz egy olyan kapcsolata, ahola gyerekvállalás komolyabban szóba jöhet? Mondjuk 5 év? Az eleve 5 év várakozás... most akkor ráér 5 évig a gyerek téma, vagy nem???

Persze lehet erőszakoskodni, "A baba hamarabb akart jönni" - izni is... így meg lehet gyerekét egyedül nevelő anyuka, akinek vagy lesz évek múlva egy normális kapcsolata, vagy nem... addig meg viselhet ő sokszor nagyobb terheket, mint ha egy normális kapcsolatban, közös megegyezés alapján vállalt volna gyereket...

jan. 23. 15:38
 63/279 anonim ***** válasza:
59%
Nem mindenhol 5 év azért. :D Én nem ismerek senkit,aki annyit várt volna,mint mi. 11 év volt. Ja,akkor maradjon egy szar kapcsolatba. Húha de okos tanács. Tehát ha 10 évig húz,akkor 10 évig a gyerektémával? De erre válaszolj már,hogy te várnál 40 éves korodig,hogy utána egy barom miatt elvesztegesd az életed és nem leszel anya soha?
jan. 23. 15:41
 64/279 anonim ***** válasza:
27%
Oké,62. Ha most elveteti,majd lesz másik mondván. Te vele maradsz ezek után?Az arcába tudnál nézni,hogy megölted,holott TE akartad volna? Basszus a te férjed is ilyen marha,azért értesz egyet? Tegyük fel,oké,elveteti,együtt maradnak. 1 év múlva meg közli,hogy háááát most se akarok még,majd még 1 évet várjunk már. Akkor te mit lépsz? Vársz a semmire?
jan. 23. 15:43
 65/279 anonim ***** válasza:
45%
61# vagyok. Le lehet pontozni egyébként nyugodtan,de nem kívánom senkinek azt,amit ez a barátnőm átélt 38 évesen. Világ életébe anya szeretett volna lenni és családot. Azóta nem talál senkit sem és közeledik a 40-hez,idén tölti. Minden napja depressziós,sír. Elcseszte az életét egy idióta miatt!
jan. 23. 15:44
 66/279 anonim ***** válasza:
34%
#63 "De erre válaszolj már, te várnál 40 éves korodig,hogy utána egy barom miatt elvesztegesd az életed és nem leszel anya soha?" - te, én férfiként bárhány évet várok, így se - úgy se leszek anya, soha... ez az igazság.
jan. 23. 15:47
 67/279 anonim ***** válasza:
45%

#64 "Oké,62. Ha most elveteti,majd lesz másik mondván. Te vele maradsz ezek után?Az arcába tudnál nézni,hogy megölted,holott TE akartad volna? Basszus a te férjed is ilyen marha,azért értesz egyet?" - az előzőből több-kevésbé levehetted hogy nincs férjem, hetero férfiként:)

ITt viszont szó sem volt arról, hogy a Kérdező párja MOST akart volna gyereket. "2 éve vagyunk lassan együtt, minden rendben van megbeszéltük, hogy majd szeretnénk babát." - felhívnám a szíves figyelmedet a "MAJD" szóra...

jan. 23. 15:52
 68/279 anonim ***** válasza:
100%
66# Hát így tényleg nem. :) Azt írta a kérdező,hogy a párja úgy van vele,majd jövőre lesz baba. Tehát 1 év múlva.
jan. 23. 15:54
 69/279 anonim ***** válasza:
44%
#68 És? Az ugye nem MOST van? Anno nekünk is pont ennyi hiányzott volna, hogy legalább GYES-t kapjon az exem, ne kényszerüljek az általam mindig is rühellt konzervatív "családfenntartó"-szerepbe...
jan. 23. 15:58
 70/279 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a sok kommentet és a lényeg tényleg a “majd” szócskán van.

Egy év alatt nagyon sok pénzt tudunk majd eltenni és fiatalok is vagyunk, még kicsivel a harminc alatt. Írták, hogy nem kényszeríthet senki abortuszra, de én sem kényszeríthetem az apaságra. Szeretne még élni egy kicsit, vagyis akkor menni aludni amikor ő akar, randizni az éjszaka közepén és hasonló dolgokat. A kapcsolat azért romolna meg, mert belekényszeríteném valamibe, amire lehet még én sem vagyok készen.

jan. 23. 16:14
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!