Menjek el az abortuszra?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk lassan együtt, minden rendben van megbeszéltük, hogy majd szeretnénk babát. A baba hamarabb akart jönni és most 5 hetes terhes vagyok.

Az apuka aki amúgy a csillagokat lehozta eddig nekem, mégis azt mondogatja, hogy nem leszünk meg anyagilag. Menjek el az abortuszra majd jövőre lesz másik babánk.

Ez a sztori szép és jó lenne, de én nem tudom hogy ez nekem mekkora trauma lesz. Egyszerűen belegondolok és már elkezdek nagyon sírni.

Azt is mondta, hogy nem fog elhagyni, ha megtartom, de szerinte biztos megromlik a kapcsolat.

Ti mit tennétek? Azért teszem ki ide, mert senkinek nem merem a családban sem elmondani.

jan. 22. 00:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/279 anonim ***** válasza:
92%

Hiába éred el, hogy megváltozzon a véleménye, nincs rá semmi garancia, hogy nem lép le, miután megszületik a baba.

Szerintem tudatosítsd magadban, higy erre az emberre nem számíthatsz most (és később sem ezen a téren).

De egy ilyen emberrel később sem kellene gyereket vállalni, főleg amíg egyedül nem tudnál boldogulni.

jan. 22. 12:37
 32/279 anonim ***** válasza:
40%
Írtad az anyagi problémákat. Lehet venni használtan is babaruhákat, játékokat, sőt, bútorokat is a bolti ár töredékéért. Sokszor pelenkákat és egyebeket is hirdetnek olcsón, amik megmaradtak, ilyenekre le lehet csapni. Illetve szoktak lenni jó akciók, leértékelések, de nem a bababoltokra gondolok, hanem nagyobb áruházakra. Pl. az Auchanban szoktak lenni jó leértékelések. Mi is a múltkor leértékelve vettünk babalepedőt feleannyiért és újonnan teszem hozzá. Figyelni kell az akciókat, és ismétlem, használtan is vehetsz bátran, sokan csinálják így.
jan. 22. 14:02
 33/279 anonim ***** válasza:
83%
32es ha valakinek gondot okoz megvenni a pelenkát meh a lepedőt szerinted felelősségteljes így gyereket vállalni? Aztán az ilyenekből van utána meg az hogy mindenhol segélyért kuncsorognak meg ha ne adj isten beteg a gyerek már nem tudják megvenni a drágább gyógyszert
jan. 22. 14:05
 34/279 A kérdező kommentje:
Szerinte nem fér bele anyagilag, Ausztriában élünk. Nagyon jó fizetéssel vezetői pozícióban dolgozunk. Csak nekem egyedül nem férne bele, mert gondolom ha hazamennék, nem kapnék semmi gyest.
jan. 22. 14:28
 35/279 anonim ***** válasza:
65%
34es ha bejelentett munkahelyed van és jogosult vagy rá miért ne kapnál?
jan. 22. 14:31
 36/279 anonim ***** válasza:
37%
33-as! A 32-es nem írt hülyeséget, csak neked kell mindenáron belekötni valamibe. Ha van is pénzed pelenkára, azért akkor sem baj, ha spórolni tudsz, azaz ha valamit meg tudsz venni olcsóbban. Ha például akciósan meg tudsz venni egy babaruhát, akkor több pénz marad, vagyis több mindenre fog telni. 1 áráért pl. kettőt vehetsz, ez miért akkora tragédia? Nem baj, ha több tud maradni a kasszában. És végül: szerinted egy csecsemő felfogja egyáltalán, hogy mennyibe került a ruha, használt, vagy új, ami rajta van? Foglalkozik ő ezzel szerinted? Na ugye.
jan. 22. 14:37
 37/279 anonim ***** válasza:
67%
Dehogy nem fér bele anyagilag, csak bepánikolt a pasi.
jan. 22. 14:41
 38/279 anonim ***** válasza:
31%
36 nem azt írtam, de a 32es válaszából megint az a hozzáállás jön le, hogy nem baj ha nincs rá pénz, lehet venni mindent akciósan. Ismétlem: nem az a baj, ha valaki azért vesz olcsóbb pelenkát mert így spórol, az a baj ha azért azt veszi, mert nem telik a normálisra.
jan. 22. 14:44
 39/279 anonim ***** válasza:
46%

Először is, ne a pasit sirasd és ne feltétlen úgy dönts, ahogy akarsz. Én is a vártnál előbb estem teherbe, de eszembe se jutott ilyen, hogy majd jövőre másikat, mert úgy terveztük.

Kerestem annyit, hogy tudtam, nem kiskirályként fog felnőni, ha egyedül maradok, de éhezni nem fogunk. Ne kifogásokat keress, hogy miért nem, gondolt át, hogy hogy igen, főleg, ha ennyire szeretnéd.

Végül mellőlem sem lépett le apuka, belerázódtunk, azóta kistesó is van

jan. 22. 14:45
 40/279 anonim ***** válasza:
48%

Hülyeséget írtam.

*Először is, ne a pasit sirasd és ne feltétlen úgy dönts, ahogy ő akarja..

jan. 22. 14:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!