Menjek el az abortuszra?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk lassan együtt, minden rendben van megbeszéltük, hogy majd szeretnénk babát. A baba hamarabb akart jönni és most 5 hetes terhes vagyok.

Az apuka aki amúgy a csillagokat lehozta eddig nekem, mégis azt mondogatja, hogy nem leszünk meg anyagilag. Menjek el az abortuszra majd jövőre lesz másik babánk.

Ez a sztori szép és jó lenne, de én nem tudom hogy ez nekem mekkora trauma lesz. Egyszerűen belegondolok és már elkezdek nagyon sírni.

Azt is mondta, hogy nem fog elhagyni, ha megtartom, de szerinte biztos megromlik a kapcsolat.

Ti mit tennétek? Azért teszem ki ide, mert senkinek nem merem a családban sem elmondani.

jan. 22. 00:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/279 anonim ***** válasza:
85%

"Menjek el az abortuszra majd jövőre lesz másik babánk."

Azért, hogy egy év múlva másikat vállaljunk, nem vetetném el.

Ha mégis elvetetem, de akkor befejeztem a kapcsolatot vele, az biztos.

Nem ítélem el az abortuszt, ha valaki tényleg nincs abban az élethelyzetben. De 1 év itt nem oszt, nem szoroz. Már ha igaz, de szerintem a pasid amúgy sem akar mostanában gyereket, ez csak mellébeszélés.

jan. 22. 09:44
 22/279 anonim ***** válasza:
78%

Ezzel a kapcsolattal semmiképp se számolj, ha megtartod, ha nem.

Ha elvetetném, mert egyedül nem tudnám felnevelni, az biztos, hogy én onnantól hánynék a pasitól, amiért ilyen helyzetbe hozott, és szakítanék vele.

De ha megtartanám, akkor sem lennék meglepve, ha lelécelne hamar.

jan. 22. 09:47
 23/279 anonim ***** válasza:
74%

Majd lesz másik... Mintha valami tárgy lenne... Mindenki tudja, hogy az már nem ugyanaz a baba lesz. (De utáltam, már gyerekkoromban is, ha azt mondták anyámék, ha meghalt a macskám, hogy majd lesz másik. Az lehet, de nem ugyanaz lesz.)

Ennek a kapcsolatnak már mindegy. Ha megtartod azért, ha nem, akkor te mész tönkre. Undorító, hogy próbál zsarolni érzelmileg, hogy biztos megromlik a kapcsolat. Egy év alatt mi változik? Semmi érdemleges.

Fel tudod nevelni egyedül? Dolgozol? Kapsz majd CSED-et, GYED-et? Tudsz hova költözni a babával?

jan. 22. 09:56
 24/279 anonim ***** válasza:
78%
Aki úgy beszél a saját gyerekéről hogy "majd lesz másik" azzal én nem vállalnék gyereket sem most, sem jövőre.
jan. 22. 10:00
 25/279 anonim ***** válasza:
83%
Simán visszaszólhattál volna neki, hogy őt is ki lehet rúgni, jövőre majd lesz másik.
jan. 22. 11:03
 26/279 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem se akar gyereket. Én megtartanám, a pasit meg kivágnám. Ha utána térden csúszva jönne vissza és a csillagokat lehozná, ahogy írtad, akkor betudnám pillanatnyi elmezavarnak és pár hónap múlva visszafogadnám bizonyos feltételekkel.

Ha nem, akkor konstatálnam, hogy jól láttam, sose akart ez gyereket, legalább is tőlem nem. Jó, hogy megszabadultam tőle.

jan. 22. 11:24
 27/279 anonim ***** válasza:
73%

Barátnőm együtt volt egy sráccal pár hónapja (de már évek óta ismerték egymast) mikor terhes lett. Akkor úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a babát. Bár itt is inkább a pasi véleménye volt a döntő.. Aztán rá kb egy évre megint terhes lett, azt a babát megtartották. A barátnőmnek napi szinten eszébe jut az első baba. Megszületett a lányuk és rá fél évre már nem voltak együtt. Azóta is egyedülálló édesanya.

Én ha anyagilag megengedhetném biztosan megtartanám a pasit meg előbb utóbb meneszteném.. mert aki már most így áll a dologhoz az később se lesz jobb.

jan. 22. 11:34
 28/279 anonim ***** válasza:
69%
Sajnálom. Erre azt kellett volna válaszolnod, hogy húzzon el az életedből. Majd egy év múlva lesz neked másik.
jan. 22. 11:54
 29/279 anonim ***** válasza:
79%
Először is azért kezdjük ott, hogy a megfelelő anyagi hátteretek meg van hozzá? Mert ha mondjuk így is alig jönnek ki a pénzből havonta akkor lehet nem véletlenül nem akarja a párja megtartani. Azért jó lenne tudni a háttérsztorit mielőtt ítélkezünk
jan. 22. 12:11
 30/279 A kérdező kommentje:

Ausztriában élünk, nem tudok itt hova menni, ha hazamegyek nem kapok semmi támogatást. Itt van munkahelyem ami stabil és el tudnék menni anyasági szabira. Ahhoz viszont kell az ő támogatása is.

Igazából valahogy el akarom érni, hogy megváltozzon a véleménye. Az abortusz is gyógyszeres lenne, tehát nem műtét. Itt azt mondták semmi hatása nincs a termékenységre, nekem csak a lelki része a nehéz.

jan. 22. 12:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!