Menjek el az abortuszra?
2 éve vagyunk lassan együtt, minden rendben van megbeszéltük, hogy majd szeretnénk babát. A baba hamarabb akart jönni és most 5 hetes terhes vagyok.
Az apuka aki amúgy a csillagokat lehozta eddig nekem, mégis azt mondogatja, hogy nem leszünk meg anyagilag. Menjek el az abortuszra majd jövőre lesz másik babánk.
Ez a sztori szép és jó lenne, de én nem tudom hogy ez nekem mekkora trauma lesz. Egyszerűen belegondolok és már elkezdek nagyon sírni.
Azt is mondta, hogy nem fog elhagyni, ha megtartom, de szerinte biztos megromlik a kapcsolat.
Ti mit tennétek? Azért teszem ki ide, mert senkinek nem merem a családban sem elmondani.
Érdekes egy helyzet.... Őszintén szólva, nekem az jött le, hogy az a pasi annyira mégse tenne meg érted mindent, hiszen így félválról közölte, hogy majd lesz másik.
Ha szeretnéd megtartani, akkor tartsd, de számolj azzal, hogy lehet, egyedülálló anya leszel.
Én a helyedben azon is elgondolkoznék, hogy a pasi maradhat-e egyáltalán.
"megbeszéltük, hogy majd szeretnénk babát. A baba hamarabb akart jönni és most 5 hetes terhes vagyok" - én ezt őszintén nem értem. Majd szeretnénk babát = védekezünk, az én értelmezésem szerint. Ha nem védekezünk (megszakítás nem az) = nem teszünk meg mindent, hogy teherbe essek, de nem nagy tragédia, ha terhes maradok. Ezt így megbeszéltétek és most visszatáncol?
Ausztriában vezető poziban vagytok mindketten és anyagi okokra hivatkozik?
Te ismered - bepánikolt vagy egyáltalán nem is akar gyereket csak hiteget, hogy "majd"?
Jogosult vagy egyébként Mo-on is mindenre, mivel az EU-n belül dolgozol bejelentve, nyilván több papírmunka és idő, de járnak a juttatások itthon is.
Hogy kint mire vagy jogosult alapból, illetve mire/hogyan lennél pluszban jogosult egyedülállóként azt nem tudom, utána tudsz nézni, de ott is nevelnek gyereket nők egyedül, te ráadásul nem egy gyári munkás vagy leírásod alapján.
Beszélj vele higgadtan még egyszer, de egyetértek azokkal, akik szerint ez így is, úgy is kuka, mert ha elveteted, nem fogsz tudni megbocsátani neki, ha meg nem, akkor ő nem fog veled maradni.
És hacsak nem egy hirtelen jött pánikról van szó, nem fogja megváltoztatni a véleményét.
45!
Csak azt nem írtad le te sem, hogy konkrétan mi volt az oka a kapcsolat megromlásának, valamint hogy egy év múlva honnan vagy benne biztos, hogy nem jártatok volna így?
#46, nyilvánvalóan az, hogy részemről sokkal több energiát, alkalmazkodást, konfliktus-tűrést, kompromisszumot kívánt az alkalmatlan időben történt szülés, amit én senkitől, semmilyen módon nem kaptam vissza.
"egy év múlva honnan vagy benne biztos, hogy nem jártatok volna így?" - nyilván "biztos" sehonnan, egy kapcsolat bármikor tönkre mehet... viszont annyival kevesebb esély lett volna rá, hogy nem lettek volna a fentebb felsorolt konfliktus-helyzetek, csilliárd idegbajjal kevesebb lett volna.
"Semmit nem kellett visszakapnod, mivel a gyerek megfoganása pont annyira köszönhető neked, mint az exednek." - ez lehet, te személyeskedő senkiházi, de tudod, abortuszra én nem tudtam elmenni, bárhogy is szerettem volna...
"Mindenhol leírod a sztorit, amit 30 éve nem tudsz feldolgozni." - honnan veszed, hogy bármivel is könnyebb feldolgozni, mint egy abortuszt a magzatvédők szerint? Nekem nem rossz néhány órám volt ebből, hanem rossz éveim...
"Te mit adtál neki ezért "vissza"?" - aztán nekem miért is kellett volna, és mit? " ahogy később nem is lett több." - csodálod, azért ez a kudarc egy bőven életre szóló lecke volt, hogy anyatípusúnak mondott nőt SOHA TÖBBET, olyan nőt akinek fontosabb a - " A baba hamarabb akart jönni " - embiója "akarata" mit a párja akarata, soha többet!!!
Ha a Kérdező megtartja, valszeg hasonló lesz a végeredmény... neki meglesz az imádott babikája, a párjának meg előbb-utóbb egy normális társa, aki nem akarja ráerőszakolni mindenféle "A baba hamarabb akart jönni"-t...
Pontosan ez az, 49., hogy ugyanolyan vagy, mint a kérdező pasija, hitegetitek a csajt, hogy majd akartok gyereket, csak az a majd sosem jön el, mert valami mindig közbejön, és szegény gyerek sosem tudna jókor jönni.
Ha valaki tényleg akar gyereket (úgy értem, hogy mikor már tényleg tervezik, nem csak úgy érzi, hogy egyszer valamikor a távoli jövőben jó lenne), akkor nem dől össze a világa, ha hamarabb sikerül.
Ha meg tudja, hogy számára ez mennyire szörnyű lehetőség, akkor védekezzen rendesen, és nincs ilyen probléma. Csak ne hazudjon, mert úgy jár, mint te, aztán meg évek múltán is hibáztathat mást meg fröcsöghet ismeretleneknek, hogy vele hogy elbántak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!