Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Abortuszom lesz, első terhessé...

Abortuszom lesz, első terhesség, és nagyon félek. Félek a fizikai és a lelki gyötrelmektől egyaránt. Hogyan éljem túl?

Figyelt kérdés
Védekezés mellett lettem terhes, nem beteg a babám, de a jelenlegi körülmények között felelőtlenség lenne megtartani. Ma kell befeküdnöm, segítsetek, hogy hogyan éljem túl. Mi fog történni bent, és utána?
2012. nov. 8. 09:38
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/123 anonim ***** válasza:
26%
#48, vegyük át újra: az abortusz nem "gyermek megölése", hanem egy embrió eltávolítása a terhességét vállalni nem kívánó nő méhéből. Ennyi. És hidd el, a Kérdezőnek, meg az ő helyzetében lévő többi nőnek teljesen mindegy, hogy a "magzatvédőknek" mi a saját véleményük erről, ugyanis ebben az adott nő véleménye a döntő. Az ember meg már csak olyan, hogy a saját életét akarja élni a saját meggyőződése szerint, és nem mások elvárásainak megfelelni.
2012. nov. 10. 09:39
 52/123 anonim ***** válasza:
37%
51 Engem nem érdekel a véleményed, ezt már lejátszottuk! Más a véleményünk és hiába irkálsz, nem fogod megváltoztatni, nekem van szívem!
2012. nov. 10. 09:41
 53/123 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező: Nem értem miért jobb neked Örök életedben azzal a tudattal együtt élned, hogy megölted a magzatod, minthogy örökbe adtad volna. Ha az én szüleim lettek volna hasonló helyzetben és dönthettem volna a saját sorsom felől, hogy megöljenek vagy Örökbe adjanak, inkább az utóbbit választanám.
2012. nov. 10. 10:02
 54/123 anonim ***** válasza:
32%
#52, te irkálod folyamatosan a saját nézetedet, meg az ahhoz kapcsolódó lelkiismereti terrorizmusod, én csak a "muszáj valakinek lereagálni" helyzetében vagyok. Azon meg erősen el lehet vitatkozni, hogy kinek van úgymond "szíve", biztos, hogy annak, aki lazán keresztbe tenne 2 ma élő és küzködő embernek egy embrió ÚGYMOND érdekében???
2012. nov. 10. 10:02
 55/123 anonim ***** válasza:
38%

Egy még meg nem született gyermek naplója

Közvetlenül a megtermékenyítéskor megindul a sejtfejlődés. A beágyazódás előtt az új élet neme már meghatározható.

A beágyazódáskor az új élet többszáz sejtből áll, és már kitermelte a védekező hormont, amely megakadályozza, hogy az anya teste idegen szövetként kivesse magából.

A 17. napra az új élet már kitermelte saját vérsejtjeit; a méhlepény az új élet része, nem pedig az anyáé.

18. nap, esetenkénti izomlüktetések - ez lesz a szív.

19. nap, a szemek elkezdenek fejlődni.

20. nap, megteremtődnek az egész idegrendszer alapjai.

24. nap, a szív rendszeresen ver vagy dobog.

A 28. napra az új élet törzsén már 40 izom pár fejlődött ki; a kezek és a lábak formálódnak.

30. nap, rendszeres vérkeringés az érrendszerben; a fül és az orr fejlődése elkezdődött.

40. nap, a jelentések szerint a szív által leadott energia már majdnem 20 %-a egy felnőtt emberének.

A 42. napra a csontváz teljes, a reflexek kialakultak.

43. nap, elektromos agyhullámokat lehet rögzíteni. Ez általában elegendő bizonyítéka annak, hogy az agy "gondolkodik".

49. nap, a baba alakja olyan, mint egy miniatűr babáé, kész ujjakkal, lábujjakkal és fülekkel.

Az 56. napon minden szerv működik - a gyomor, a máj, a vese, az agy - minden rendszer ép. Ettől kezdve a feklődő kis embert MAGZATnak nevezzük. A tenyéren láthatók a vonalak. Az új élet egész jövőbeli fejlődése nem más, mint finomodás és növekedés méretben mindaddig, amíg az érettség körülbelül 23 éves korban be nem következik. Körülbelül két hónappal vagyunk a magzat "megmozdulása" előtt, mégis már jelen van egy új élet, amelynek mindene megvan, csupán tápanyagra van szüksége. Az édesanya általában a fogantatás után negyedik hónapig nem érzi a gyermek mozgását.

9-10. hét, pislog, nyel, mozgathja a nyelvét.

11-12. hét, mozgatja a kezét és a lábát, szopja a hüvelykujját, belélegzi és kifújja a magzatvizet, megjelennek a körmei.

2012. nov. 10. 10:26
 56/123 anonim ***** válasza:
40%
53-as válaszoló vagyok. Még annyit hozzá tennék, hogy nem tudom, hova halad ez a világ, az embereknek nő az igény szinte minden téren..az jutott eszembe, hogy nagyszüleim a háború miatt intézetben nevelkedtek. 18 évesen egy szál ruhába hajították ki őket. Egy 20 m2-es sufniban húzták meg magukat. Ott laktak mikor megszületett édesanyám, majd 4 év múlva anyum testvére. Majd 8 évig laktak így, míg kaptak önkormányzati lakást. Egyáltalán nem lett lelki sérült anyum se a testvére amiért nem egy 3 szobás villában éltek, és rakták teli játékokkal a szobájukat. Nem ezen múlik egy gyermek boldogsága. Ha lesz gyereked kérdező megtudod...neki Te leszel a világ, az öröm, és a boldogság. Igaz ha nagyobb lesz szeretne majd ezt azt, de az nagyon sok idő, és az anyagi helyzet javulhat ha küzd az ember. De ezen a döntéseden már soha nem változtathatsz.
2012. nov. 10. 10:27
 57/123 anonim ***** válasza:
25%
43. napon már agyhullámok érzékelhetőek, tehát gondolkodik!!!!!
2012. nov. 10. 10:27
 58/123 anonim ***** válasza:
44%

#57, ezt a briliáns következtetést... megsúgom, egy földigiliszta dúc-idegrendszeréből is vezethető el elektromos aktivitás... szerinted min GONDOLKODIK???

Egyébként meg a magzatvédős propahanta helyett egy kis a témához valóban kapcsolódó TUDOMÁNY, ha már:

[link]

2012. nov. 10. 10:32
 59/123 anonim ***** válasza:
22%
54! Nézd csak, szerintem itt Te vagy a véleményeddel kisebbségben
2012. nov. 10. 10:33
 60/123 anonim ***** válasza:
74%

56-os teljesen egyet értek Veled! És én itt most ezzel pontot is teszek részemről az egészre.

Mellesleg annyit még leírok, hogy akinek agyhullámai vannak és dobog a szíve, az szerintem igenis él!!!!!

2012. nov. 10. 10:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!