Abortuszom lesz, első terhesség, és nagyon félek. Félek a fizikai és a lelki gyötrelmektől egyaránt. Hogyan éljem túl?
Megint csak az vagyok, aki gumi mellett csúszott be, nagyon nehéz helyzetben. Kérdező, azért nem csak ez a két véglet volt ebben a beszélgetésben, akiket itt leírtál. Én azok közé tartozom, akiknek már a megtermékenyítéstől teljesen értékes életnek számít a magzat. Ezt csak megerősítik bennem a tanulmányaim. Pont az általad említett orvostudomány művelője vagyok, emellett koraszülött intenzíves. Ha a saját tapasztalataimra támaszkodom, akkor azt látom, hogy a 21 hétre született magzat olyan fájdalmakat él át a lélegeztető gép miatt, amin csak a morfin segít, szóval a 29 hét egyáltalán nem helytálló. Ha a tanulmányaimra támaszkodom, akkor pedig a 6.-8. hétre teszem a fájdalom kialakulását (bár nem kizárt, hogy sokszor még ennél is előbb megtörténik). Legalábbis az orvostudomány jelenlegi állása szerint a kísérletek ezt támasztották alá. Sok mindennel vigasztalhatod magad, de az orvostudományra ne támaszkodj, mert nem a te igazadat tanítja (nem véletlen van nagyon sok orvos, aki nem végez abortuszt, azon egyszerű ok miatt, mert mi megtanuljuk csodálni az életet már a kezdetektől).
Én azt javaslom, ne olvasd tovább ezeket az oldalakat. Én nem kívánok neked olyat, hogy ne legyen többet gyereked, bár sajnos megvan rá az esélyed, de remélem nem így lesz! Azonban azt igen, hogy tanuld meg értékelni az életet. Remélem soha többet nem kerülsz ilyen helyzetbe, ezentúl védekezzetek többféleképpen, hogy több gyerekednek ne kelljen meghalnia!
Én még anno fejlődésanatómiából tanultam ezt, ha jól emlékszem, akkor Langman: Orvosi embriológia volt a cím.
De természetesen nem ez a lényegi kérdés az egészben. A lényeg, hogy ezentúl nagyon alaposan védekezzetek, ha lehet több módszerrel is, hogy ne kerüljetek újra ilyen helyzetbe!
Kedves #81, azért ugye nem veszed zokon, ha mondjuk szakmai kérdésben a Royal College of Obstetricians and Gynaecologists mérvadóbb forrásnak tűnik:
[link] (angol, szakmai)
A koraszülöttnek meg nincs olyan istenbarmocskája, aki morfint adna, max Fentát... bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!