Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Abortuszom lesz, első terhessé...

Abortuszom lesz, első terhesség, és nagyon félek. Félek a fizikai és a lelki gyötrelmektől egyaránt. Hogyan éljem túl?

Figyelt kérdés
Védekezés mellett lettem terhes, nem beteg a babám, de a jelenlegi körülmények között felelőtlenség lenne megtartani. Ma kell befeküdnöm, segítsetek, hogy hogyan éljem túl. Mi fog történni bent, és utána?
2012. nov. 8. 09:38
 81/123 anonim ***** válasza:
94%

Megint csak az vagyok, aki gumi mellett csúszott be, nagyon nehéz helyzetben. Kérdező, azért nem csak ez a két véglet volt ebben a beszélgetésben, akiket itt leírtál. Én azok közé tartozom, akiknek már a megtermékenyítéstől teljesen értékes életnek számít a magzat. Ezt csak megerősítik bennem a tanulmányaim. Pont az általad említett orvostudomány művelője vagyok, emellett koraszülött intenzíves. Ha a saját tapasztalataimra támaszkodom, akkor azt látom, hogy a 21 hétre született magzat olyan fájdalmakat él át a lélegeztető gép miatt, amin csak a morfin segít, szóval a 29 hét egyáltalán nem helytálló. Ha a tanulmányaimra támaszkodom, akkor pedig a 6.-8. hétre teszem a fájdalom kialakulását (bár nem kizárt, hogy sokszor még ennél is előbb megtörténik). Legalábbis az orvostudomány jelenlegi állása szerint a kísérletek ezt támasztották alá. Sok mindennel vigasztalhatod magad, de az orvostudományra ne támaszkodj, mert nem a te igazadat tanítja (nem véletlen van nagyon sok orvos, aki nem végez abortuszt, azon egyszerű ok miatt, mert mi megtanuljuk csodálni az életet már a kezdetektől).

Én azt javaslom, ne olvasd tovább ezeket az oldalakat. Én nem kívánok neked olyat, hogy ne legyen többet gyereked, bár sajnos megvan rá az esélyed, de remélem nem így lesz! Azonban azt igen, hogy tanuld meg értékelni az életet. Remélem soha többet nem kerülsz ilyen helyzetbe, ezentúl védekezzetek többféleképpen, hogy több gyerekednek ne kelljen meghalnia!

2012. nov. 10. 15:28
 82/123 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs hol tanultad ezt a 6-8 hetet, de ez biztos, hogy nem így van, még akkor sem ha nem magamat vigasztalom. Az orvostudomány abban a kérdésben megosztó válaszokat ad, de sehol nem láttam még olyan könyvet, ahol a 12 . hétnél előbbre tennék. A könyv szerzője érdekelne, ahol a 6-8 hetet láttad leírva. Azt azért köszönöm, hogy rosszakat nem kívánsz nekem. Itt már az is példaértékű, úgy nézem. Más a véleményünk, nyilván más értékrenddel is rendelkezünk, én ezt mindaddig tisztelem, amíg nem ilyen mocskos, aljas módon fejezik ki - ez nem rád vonatkozik, természetesen.
2012. nov. 10. 15:37
 83/123 anonim ***** válasza:
91%

Én még anno fejlődésanatómiából tanultam ezt, ha jól emlékszem, akkor Langman: Orvosi embriológia volt a cím.

De természetesen nem ez a lényegi kérdés az egészben. A lényeg, hogy ezentúl nagyon alaposan védekezzetek, ha lehet több módszerrel is, hogy ne kerüljetek újra ilyen helyzetbe!

2012. nov. 10. 15:45
 84/123 A kérdező kommentje:
Így lesz. Ezt megtanultam. Köszönöm.
2012. nov. 10. 15:50
 85/123 anonim ***** válasza:
39%

Kedves #81, azért ugye nem veszed zokon, ha mondjuk szakmai kérdésben a Royal College of Obstetricians and Gynaecologists mérvadóbb forrásnak tűnik:

[link] (angol, szakmai)

A koraszülöttnek meg nincs olyan istenbarmocskája, aki morfint adna, max Fentát... bocs.

2012. nov. 10. 15:50
 86/123 anonim ***** válasza:
66%
67%-os, nézz már körül kérlek mondjuk pár NIC-en, mielőtt hülyeségeket beszélsz... Elég gyógyszert adtam be ahhoz, hogy meg tudjam különböztetni a morfint mástól, és a lázlapra is ezt írjuk...
2012. nov. 10. 15:57
 87/123 anonim ***** válasza:
0%
Nézd, ahogy gondolod:)
2012. nov. 10. 16:07
 88/123 anonim ***** válasza:
Sajnálom, a morfin témára harapok. Főleg, hogy a lélegeztetőgépről lekerülve túl hamar vesszük el tőlük, és nagyon sok babának vannak elvonási tüneteik, ami az egyik légszívszorítóbb dolog :( Egyáltalán nem humánus módszer, csak ugye a pénz nagy úr. Engem ez különösen nehezen érint, mert mielőtt egészségügyi pályára adtam a fejem, lett két koraszülött testvérem, és már náluk is ez volt.. De elkanyarodtunk a témától.
2012. nov. 10. 16:13
 89/123 anonim ***** válasza:
0%
Valóban elkanyarodtunk a témától, az csak kósza megjegyzés volt, az ontopic dolog a linkelt cikkben van, ami szerint a magzat az anyaméhben nem érez fájdalmat a 24. terhességi hétig a Brit Királyi Szülészeti-Nőgyógyászati Szakmai Kollégium megállapítása szerint. Márpedig ők szakmailag meglehetősen kompetensnek tűnnek. Ez ennyi.
2012. nov. 10. 16:34
 90/123 anonim ***** válasza:
Minden szakmai kollégium mást ír, én ebből csak ennyit vontam le :) Ha a saját szememnek hiszek, akkor a 21 hétre született magzat ugyanúgy szenvedett, mint a 27. hétre született, és ugye csak olyan magzatot próbálunk megmenteni, aki mutat életjelenséget, szóval nem tudom mi a helyzet a 21. hét előtt.
2012. nov. 10. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!