Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Abortuszom lesz, első terhessé...

Abortuszom lesz, első terhesség, és nagyon félek. Félek a fizikai és a lelki gyötrelmektől egyaránt. Hogyan éljem túl?

Figyelt kérdés
Védekezés mellett lettem terhes, nem beteg a babám, de a jelenlegi körülmények között felelőtlenség lenne megtartani. Ma kell befeküdnöm, segítsetek, hogy hogyan éljem túl. Mi fog történni bent, és utána?
2012. nov. 8. 09:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/123 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket, az utolsó hozzászólónak pedig a biztatást és azt, hogy nem csak megalázott azért, mert más a véleménye. Hidd el, hogy nem attól rettegek, hogy 3 hónaposan nem lesz márkás cipője. Ennél komolyabb a baj. A döntésem végleges, és kérem, hogy ezentúl azok írjanak, akik nem a véleményüket, a kérdésből kiindulva tapasztalataikat szeretnék megosztani velem.
2012. nov. 8. 12:17
 12/123 anonim ***** válasza:
64%

nézd, sok biztatást itt nem fogsz kapni, szóval pici mártírkodásnak érzem az egész írásodat! nehogy már azért biztassunk, hogy jól döntesz az abortusszal? semit nem tudunk a körülményeidről, az sem biztos, hogy úgy van, ahogy leírtad. azt sem írtad le, hogy most hány hetes vagy? van-e már szívhangja a babádnak? és hogy ezek után még abortuszra is mész. Egyáltalán tudod te, mit fognak csinálni azzal a magzattal? hogyan tépkedik majd ki a kezét meg a lábát??

bocsi, elfogult vagyok, nem is írom tovább...

2012. nov. 8. 13:06
 13/123 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, én hasonló helyzetben voltam, mint most a magzatod. Lyukas gumi, amit nem vettek észre, borzalmas anyagi körülmények. Mindkét szülőm pályakezdő pedagógus volt, a nagyszüleim udvarában laktak egy egyszobás kis házikóban, és minden vásárlásnál választaniuk kellett, hogy tejet vesznek vagy kenyeret. Sokat gondolkodtak, hogy megtartsanak-e, végül is szerencsémre maradtam. 3 éves voltam, amikor édesapám belevágott egy vállalkozásba, és elköltöztünk vidékre egy kisebb házba, majd édesapám úgy megcsinálta a szerencséjét, hogy 5-6 éves koromtól kifejezetten jó anyagi körülmények között élünk. Az anyagi körülmények folyamatosan változnak, ha most elveteted, később is megvan az esély, hogy egy újabb terhességnél beüt a krach, és kirúgnak titeket stb. Ugyanakkor a szegények is tudnak továbblépni. Egy gyermek ajándék, csak a pénz miatt nem szabad eldobni! Hálás vagyok a szüleimnek, hogy a körülmények ellenére sem öltek meg!
2012. nov. 8. 13:10
 14/123 anonim ***** válasza:
58%
Szia! A műtét menete olyan mint ahogy leírta egy válaszoló már. Nekem volt 3 abortuszom, nem vagyok rá büszke, nehogy azt hid, de én nem akartam és nem is tudtam volna felnevelni a babákat, sőt azt sem akartam, hogy az anyám nyakába varrjam őket, mint sokan mások tették. Te ismered az anyagi helyzetedet, szerintem itt sok negatívat kapsz majd, nem túl jó ötlet ide írni. Már van gyermekem és előtte volt egy spontán vetélésem. A mai abortuszok nagyon megbízhatók, lehet még utána gyereked. Én azt vallom, hogy ha egy nő nem akarja a babáját, akkor döntsön erről, hiszen minden a mi felelőségünk. És amíg Magyarországon nem tiltják az abortuszt, addig itt senki ne itélkezzen. Én 2 tesómmal 30 nm-en nőttem fel, sose éreztem, hogy semmink sincs. De itt rólad van szó. Én azért beszélnék a szülőkkel vagy anyósékkal, lehet ők támogatnának. Nehogy a végén megbánd a dolgot. Érdekes, hogy ma kell befeküdnöd, én úgy tudom reggel kell és akkor kapod meg a tágítót is, hogy másnap elengedjenek a kórházból...
2012. nov. 8. 13:23
 15/123 Golan Trevize ***** válasza:
47%

Egész pontosan ez fog történni:

http://www.youtube.com/watch?v=gON-8PP6zgQ

(A néma sikoly)

2012. nov. 8. 13:24
 16/123 anonim ***** válasza:
44%
egész pontosan nem ez fog történni. Ebben amilyen magzati képeket mutogatnak, azok jóval több mint 12 hetesek. Nem tudom miért kell kamu információkkal hatni a kérdező lelkiismeretére...eldöntötte, mit akar, a kérdésére válaszoljatok. Én szerencsére nem voltam még ilyen helyzetben, de kitartást kívánok!
2012. nov. 8. 13:30
 17/123 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező senki sem dönthet helyetted, de mivel félsz és ezért van szived is! tudnod kell, hogy nagyon hosszú idő lesz míg túlteszed magad rajta!Lehet később meglátsz egy babát és elsírod magad de az is lehet, hogy erősebb vagy.

A műtét pedig korántsem olyan "kellemetlen" ahogy írják hanem sokkal rosszabb.Tudom, hogy mindenki csak azért írja így, hogy megnyugodj, hogy hamar túl leszel rajta és stb..Bár igaz én missed abortuszon voltam de lényegében teljesen ugyan az a folyamat csak nem kell érte majd 30 ezret fizetni.Szóval 2 napból áll az egész.Amikor befektetnek akkor aznap fogják felhelyezni a lamináriát, azaz a tágítópálcikákat.Ez a legtöbb nőnek Fáj.Igaz csak "pár" perc de nekem borzasztóan fájt.Mint ha szét akarnának belülről feszíteni.Ráadásul annyira jól zárt a méhszájam, hogy másik orvost is kelett hívjanak, hogy próbáljam belém tuszkolni a maradék két pálcát.Ott eltörtem és végigbőgtem az egészet.Se a nővér se az orvos nem tudott megnyugtatni.Utána végig fent hagyták a pálcikákat estére is.A felhelyezésük után kb 2 órával megkezdődött a tágulás.Ez teljesen olyan mint mikor szülés előtt tágul a nő vagy mint mikor erősebben jönnek a mensis görcsök.Másnap reggel bevisznek a műtőbe, megkapod vénásan azt az elbódító cuccot és utána maszk és alszol is.Mikor én magamhoz tértem a szobába egy órán keresztül csak bőgtem.2 órás megfigyelés után meg ebéd után mehettem haza..Jah és amire figyelni kell ha felhelyezték a tágítókat 2 óráig kb moccani sem szabad mert ha kicsúszik a pálca újra megkínoznak. Én biztos vagyok benne, hogy ezt képtelen lennék még egyszer elviselni az életben és nemhogy még fizessek is ezért, hogy egy életre megkínoznak testileg és lelkileg mégjobban...

Én nem ítélek el senkit, mindenkinek van saját élete, saját döntése.Mindenki a magának legmegfelelőbb döntést hozza.

Kitartást!!

2012. nov. 8. 13:40
 18/123 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a biztató válaszokat, igazán sokat segítenek. Holnap túl leszek mindenen, és leírom a tapasztalataimat, hátha segítek másoknak ezzel. A többieknek üzenem, hogy nem érdekelnek a véleményeik, kívánom, hogy soha ne legyenek ilyen helyzetben, mint.
2012. nov. 8. 15:17
 19/123 A kérdező kommentje:
Azt mondták azért kell ma befeküdnöm, mert első terhesség, és ilyen esetben a tágítót előző este teszik fel. Olvastam már én is, hogy másnap csak reggel kellett, nem tudom. 6 hetes terhes vagyok.
2012. nov. 8. 15:28
 20/123 anonim ***** válasza:
64%
Szia! Ha tehetném, megszülném helyetted, és nem lenne ilyen problémád. Az én kisbabám 20 hetesen halt meg, egy hozzá nem értő orvos miatt. Ez volt 2012.augusztus 16-án. Szerintem egy abortusz után is olyan pocsékul érzi magát az ember, mint egy vetélés után, és már majdnem 3 hónap eltelt, de semmivel sem érzem jobban magam. Sőt, még rosszabb!!! Azt mondják, mára ez már egy rutin műtétnek számít. Úgyhogy a testi dolgok miatt ne aggódj, de a lelki sérülés...
2012. nov. 8. 15:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!