21 éves vagyok, teljesen egyedül semmi támogatással szerintetek megtartsam a babát?
Sziasztok.
Bevallom őszintén nem tervezett terhesség volt, párommal összevesztem mert ő mindenképp elakarja vetetni. Most teljesen egyedül vagyok. Szüleimmel se jó a kapcsolat, valószínűleg nem támogatnának egy korábbi balhé miatt. Eddig főleg tanultam, munkát most keresek. Még van két három hetem eldönteni megtartsam e. Nekem megszakad a szívem ha arra gondolok hogy elkéne vetetnem...De nem tudom neki megadni a kellő anyagi biztonságot, se egy szerető apát. Nem szeretnék bántó kommenteket olvasni. Csak tanácsért írok ide...Mit gondoltok, bevállaljam így vagy ne...?
Az utolsó pár válasz borzalmas. Ez egy nagyon nehéz téma, mindenkinek. Viszont a válsághelyzetben lévő kérdező megérdemelné az empátiát. Ezek így, ilyen formában nem csak hogy nem segítenek, nem viszik előre a helyzetet, de kifejezetten toxikus, bántalmazó megszólalások (amit témán kívül szerintem senki és semmilyen helyzetben és formában nem érdemel meg).
Legyünk egymással kedvesek és adjuk meg a minimális tiszteletet.
Nagyon köszönöm
Végre egy normális ember , empátiával
Köszönöm szépen!!
Nem tartanám meg a helyedben. Nehéz döntés, de szükségszerű.
Kitartást kívánok!
Kedves Kérdező!
20 évesen volt egy 2 hét, amíg be voltam tojva, hogy terhes vagyok. Leírom, hogy akkor mit gondoltam végig, hátha segít.
Háttér, ami hatott rám: Pár évvel előtte túléltem egy gázolást; nagyim-dédim sokat mesélt a 2. vh átéléséről és hogy mit segítettek azoknak a nőknek, akik a legrosszabbkor szültek; illetve volt egy tanárom, akinek egy évfolyamtársa anno ikreket szült és végülis az egész kolesz nevelgette őket - ezzel szeretett példálózni nekünk mikor feladtunk vmit, mert szerintünk nem volt lehetséges.
Szóval az első pánik után az jutott eszembe, hogy mi lenne ha a rossz hír nem egy terhesség, hanem egy betegség lenne. Egy súlyos betegség, ami miatt 1-2 évig kiesek a suliból, muszáj a családtól/bárki közelitől támogatást kérnem és gyógyulás után se kapom vissza teljesen a korábbi életemet. Ezt el lehetne tüntetni varázspálcával, úgy ahogy terhességet el lehet? Nyilván nem.
Azért kezdtem el így gondolkodni, mert tudtam mennyire beszűkült a gondolkodásunk. Mennyire nem látunk valódi opciókat, amíg azt hisszük, hogy a helyzetből való kilépés opció. Gyakran kapom rajta magam azóta is, hogy mennyire korlátozottnak érzem a képességeimet egészen addig amíg nem muszáj megtennem, amitől félek. Ez emberi dolog, a félelmünk legtöbbször nagyobb mint amennyire valójában fáj/nehéz a feladat, amit próbálunk megúszni.
Belinkelem neked a videót, amivel én szoktam emlékeztetni magam mostanában, hogy a lehetséges legtöbbször azon múlik, hogy mi mit hiszünk annak és mit vagyunk hajlandók feláldozni érte:
Én olyan emberrel beszélnék a helyedben, akinek ez nem pánikhelyzet (pl családsegítő), ergo sokkal jobban látja az opcióidat, mint te magad és arctalan emberek a neten. És azt a megoldást választanám, ami nem a legkönnyebb, nem a legkevésbé fáj, hanem amire úgy tudnék visszatekinteni, hogy a legtöbbet fejlődtem általa. Egy nagy baj egyben nagy lehetőség is, hogy sok mindent átértékeljünk.
Kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!