Ma kaptam meg a papírt, hogy a 3 éves óvodás kislányom sajátos nevelést igényel (SNI) és kevert specifikus fejlődési zavara van. Kód BNO F83.Egyedül nevelem őt. Erre jár valami támogatás?
F83ra úgy tudom nem jár, de ezt pszichiáter tudja neked megmondani, úgyis ő írja meg a kérelmet. Kérj időpontot, ott tudsz érdeklődni!
Szerintem emelt családi jár illetve gyes 10 éves koráig de gyod nem biztos
"Klasszikus" anyagi támogatás az államtól, úgy mint emelt összegű családi pótlék, meghosszabbított gyes,GYOD, MÁK kártya és társai erre nem jár. Az F 80-as kódok közül az F84.00 és F84.90 közöttiekre jár, ezek az úgynevezett pervazív fejlődési zavarok. A kevert specifikusra ezek a támogatások nem igényelhetőek, egyéb, mint fejlesztés, kedvezményes étkezés, később is, tankönyvtámogatás majd (ha megmarad a kód) igen.
LInkelem azért a jogszabályt is, ami a családi pótlékra vonatkozik, mert végülis ettől függ a többi is, értem ez alatt, ha ez járna, akkor járna vele együtt más is, a 2. rész bekezdésének elején találhatod(vagyis ott lenne szám alapján a helye, ha beletartozna) az erre vonatkozó részt, BNO kódokat:
6.5 éves lányom is ezt kapta
Szerintem ez a "nesze semmi, fogd meg jól" kód.
Igen, a gyerekkel gond van, csak istenigazából fingjuk nincs mi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!