Mekkora anyagi támogatás mellett vállalnátok át egy gyerek felnevelését egyedül?
Hozzám költözik egy 10 éves kislány, mert az anyja beteg, az apa családjába nem illeszkedett be - aminek egy kedves mostohaanyuka az oka, de nem releváns.
Nagynéni vagyok a történetben, nincs saját gyerekem, budapesti albérletben élek, félig még hallgató vagyok, félig dolgozom.
Nehéz a helyzet, mert életemben először éppenhogy tudok félretenni valamit egy kis lakás önerejébe...
Ebben az esetben, hogy nem az én gyerekem, "csupán" felnevelem, mennyi pénzt kérhetek a kedves szülőktől?
Hivatalosan te leszel a gyám? A családipótlékot igényelheted és gyermektartasdijat a szülőktől.
A hozzaallasod alapján nem kellene neked ezt a gyereket nevelned, tán még a kedves mostohaval is jobban járna szerencsétlen
Hogy a pénzre mész rendesen.
Ha a gyerek lenne a lényeg, fel se tennéd a kérdést
A rezsibe nem kérnék hozzájárulást. A kaja árát számolnám ki havi szinten + ruhák, osztalypenz, sulis cuccok stb.
Szerintem havi szinten célszerű újra kalkulálni, és az előző havit elkerni az apjától. Pl ha beteg, a gyógyszerek 10-15 ezerbe is kerülhetnek, míg egészséges hónapban ez nincs meg.
Reálisan átlagban 50 ezer körül lehet +- x ezer.
Az anyjától nem kérnek semmit
4!
Amennyiben hivatalosan gyám lesz, ninc s olyan, hogy csak az egyik szülő fizet tartásdíjat. Mindkettőnek kell. 50ezret pedig igen ritkán ítélnék meg tartasdijkent. A hivatalos gyám igénybe veheti a családi adókedvezményt és a csaladipotlekot, az eleve huszonixwzer
Ne értsd félre, egyáltalán nem a pénzre megyek, szeretnék mindent megadni ennek a lánynak - ahogy eddig is tettem.
Engem őszintén érdekelne, hogy ki mekkora kerettel érezné biztonságban magát. Szívesen belinkelem az előzményét is.
Természetesen kizárólag a gyerek a lényeg a kérdésben, és nem én. Annak semmi értelme nincsen, hogy magamhozveszem, mert nagyon szeretem - ez nyilvánvaló -, de közben anyagi csődbe megyek (nem viccből nincs gyerekem).
Ha már egyszer az apa kirakta őt a családból, előtte pedig 2 évig nézte, hogy veri és alázza a lányát a mostoha, én pedig teljesen felfordítottam az egész életemet, akkor azt gondolom, jogom van konkrét összeget elkérni, amiből kicsit kényeztetni is tudom a leányzót, és nem kell megállni a 20 forintos iskolakezdős füzetnél darabra kiszámolva, meg a tuti tipp üdítőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!