Mekkora anyagi támogatás mellett vállalnátok át egy gyerek felnevelését egyedül?
Hozzám költözik egy 10 éves kislány, mert az anyja beteg, az apa családjába nem illeszkedett be - aminek egy kedves mostohaanyuka az oka, de nem releváns.
Nagynéni vagyok a történetben, nincs saját gyerekem, budapesti albérletben élek, félig még hallgató vagyok, félig dolgozom.
Nehéz a helyzet, mert életemben először éppenhogy tudok félretenni valamit egy kis lakás önerejébe...
Ebben az esetben, hogy nem az én gyerekem, "csupán" felnevelem, mennyi pénzt kérhetek a kedves szülőktől?
Itt nem arról van szó, hogy a gyereknek nincsenek szülei, hanem csak simán lemondanak róla. A kérdező pedig hiába veszi magához, ha közben fénnyel kell etetnie. Ne legyetek már álszentek, pénzből él az ember!
Én azt mondom, az ilyen-olyan támogatások mellett nyugodt szívvel kérj mindkét féltől 40.000-et. Nemcsak az anyagi vonzata van, hanem te intézel mindent, te főzöl, mosol rá, te ápolod, ha beteg stb.
13!
Legyel már reális, könyörgöm. 80e? Ha egyedülálló anya lenne, ami konkrétan ugyanaz a helyzet, mint most, tán 80e tartásdíjat kapna? Ugynamar. 25-30ezer már kimondottan jónak számít. De továbbra is, ennek meg van a hivatalos formája: gyamhivatal, gyámság a gyerek felett, tartasdij igénylés, családipótlék igenyles.
"Teljesen nyilvánvaló, hogy a szülőnek tartási kötelezettsége van, és a törvény is kimondja, hogy a gyámot nem terheli ugyanez"
Valóban. De te nem vagy a gyámja.
Azért ez a helyzet más, mint egy válás. Itt a kérdező nem a kislány anyja, neki nem kell állnia a költségek felét. Így teljesen jogos, ha az általad említett 25-30.000 dupláját kéri, minimum...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!