Mekkora anyagi támogatás mellett vállalnátok át egy gyerek felnevelését egyedül?
Hozzám költözik egy 10 éves kislány, mert az anyja beteg, az apa családjába nem illeszkedett be - aminek egy kedves mostohaanyuka az oka, de nem releváns.
Nagynéni vagyok a történetben, nincs saját gyerekem, budapesti albérletben élek, félig még hallgató vagyok, félig dolgozom.
Nehéz a helyzet, mert életemben először éppenhogy tudok félretenni valamit egy kis lakás önerejébe...
Ebben az esetben, hogy nem az én gyerekem, "csupán" felnevelem, mennyi pénzt kérhetek a kedves szülőktől?
30!
Ha jól emlékszem itt a mostohaanya kb kiscseledkent tartja a kislanyt, az apá meg le se xarja
#30, Nem én akartam ezt így ebben a formában, nem én kezdtem el harcolni a gyerekért, hanem mint derült égből villámcsapás - tadaaaa, megkértek rá! Kijelentették, hogy ők nem tudják megadni neki azt, amit kell, én pedig szeretem, úgyhogy nálam biztos jobb lenne.
Miután hozzámköltözött a leányzó, akkor mesélte el, hogy vizes ruhában hideg vízzel lezuhanyozták, nem használhatta a lakásban az illemhelyiséget csak azt ami a garázsban van, kutyaszart szedettek vele, nevelőotthonnal fenyegették, rendszeresen elmondták neki hogy útban van, bele akarták nyomni a tusfürdőt a szájába amiért nyitvahagyta a kupakját, szennyes ruha között kellett aludnia az ágyban, magának mosnia a ruháját, napi szinten lekreténezték, összetörték és elkobozták az ajándékokat amiket vettem, és sorolhatnám még.. az iskola is behívta már őket amikor a kislány sírvafakadt az iskolában hogy fél a nevelőanyjától, aztán megfenyegették, hogy még egy ilyen, kiveszik az iskolából.
Köszönöm a hosszú véleményt, de miután nem ismered a történetet, szerintem felesleges ennyire hosszú litániát írnod.
Nem önszántamból döntöttem úgy, hogy kedvem támadt gyereket nevelni, ha így lenne, összehoznék egy sajátot. Annyit tettem a történetben, hogy születése óta szeretem és jó vele a kapcsolatom, ezért kerültem ebbe a helyzetbe.
Senki gyereknevelésébe nem szóltam bele, senkit nem oktattam ki, kerültem a konfliktust, nem okoskodtam sehol, és főleg nem kértem azt, hogy költözhessen hozzám. Felkértek rá.
Akit annyira érdekel, annak itt az előzmény:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..
Legelső körben itt félve reménykedtem abban, hogy mindenki azt fogja tanácsolni, hogy az apjával maradjon, még ha csak kettesben is.
Remélem ennek a fényében is jön még 1-2 komment, hogy a pénzért nevelem, az év poénja.
Elolvastam az előzőt is, jobb lenne, ha tisztán fogalmaznál, nem azért megy el, mert nem illeszkedett be, hanem azért, mert apuka azt akarja, hogy költözzön hozzád.
Ez így egészen más.
Első körben biztos igaza van a mostohának is sok dologban(rosszul pakol, rosszul mos fel, neki is segítenie kell a háztartásban, és szerintem érthetően nem kedveli a nevelőanyukát, mert az kritizálja, ezzel bomlasztja a kapcsolatot.
Minden másban igazad van, de ezt jelenti kell a gyámügyön és nálad elhelyeztetni hivatalosan a gyereket, így nem mennék bele, mert csak nagyobbat fog szívni a kislány, ha valami balul sül el(mellesleg én félteném a másik két gyereket is) és vissza kell mennie, az lesz az igazi trauma.
Nem véletlen van ennek hivatalos menete, a gyerekek érdekében.
Az alázások a súlyosak, a tarkóvágás meg a pofon hétköznapi sajnos.
Gondolom a kislány is mond ezt azt, de a nő a felnőtt, neki tudnia kéne kezelni a helyzetet.
Apukától nem kérnék pénzt, mondanám, hogy vagy ő intézi el hivatalosan ezt, vagy ha nem hajlandó, én jelentem a gyámügyön, hogy bánnak vele.
Apuka látogatja? Tart veled kapcsolatot róla? Erre nem válaszoltál, mert szerintem szereti a gyerekét, csak a másik kettőnél ott akar lenni, mikor felnőnek, és inkább 1 gyereknek legyen rossz, mint kettőnek, ráadásul a lány már nagy, a másik kettő kicsi..
Lehet, hogy én is ezt tettem volna, nincs túl nagy esély, hogy 2 kisgyereket egy egyedülálló apának ítéljenek, ha válás lesz a vége..
Nehéz helyzet. Apuka magától semmit sem ajánlott fel?
Kérdezd meg tőle egyszerűen. Havonta olyan 40et érzek jogosnak, ennyit biztosan meg fognak ítélni. Ha jól tudom hivatásos nevelőszülők minimálbért kapnak a gyerekekért, de ők többet vállalnak, na meg azt, ami az államtól futja, azt nem a szülők adják, hanem az állam, mert kitermelsz egy újabb adófizetőt.
Anyukától is lehet pénzt kérni, csak kisebb arányban, hisz a betegsége miatt nem keres annyit, mint apuka.. mondjuk nem is kell 2 gyereket eltartania, mint az apának..
40nél többre szerintem ne számíts azon kívül se, amit megítél az állam, azon felül meg családi van és adókedvezmény
A gyámsággal nem csak a gyerekneveléssel járó jogokat veszed át, hanem a kötelességeket is, tehát mindegy hogy szívességből teszed e, neked kell fizetni a gyerek költségeit is.
Azzal, hogy te neveled a gyereket, rengeteg pozitív dolog is jár számodra, ezt figyelembe szokták venni.
Szóval nem áldozat vagy, hanem szerencsés. Mint bármelyik örökbefogadó, nekik sem fizet az állam extrát, mert más gyermekét nevelhetik.
Nem kényszer, nagyon jó nevelőszülők vannak az országban, akkor is lehet boldog a lány, ha náluk él, de te minden nap meglátogatod. Mellesleg így pénzt is tudsz neki spórolni, aminek majd hasznát veszi, na meg te is..
Szerintem ez lenne a legjobb megoldás. A gyerek nem attól lesz boldog, ha olyan házában alszik, akiket szeret, hanem ha olyanok foglalkoznak vele, akiknek nem teher.
Én ebben az esetben megnézném, milyen emberekhez kerülne, ott hogy bánnak vele, és aztán gondolkoznék a dolgon.
Mellesleg én is elkobzom a gyerekem játékait x időre, ha rosszul viselkedik, más fegyvere nincs a szülőnek a nevelésnél.
Ne haragudj utolsó, de annyira elmész a kérdés mellett.
Nem mártírkodtam sehol, pont ezért hitte azt itt pár ember, hogy rosszak a szándékaim. Nevelőszülők szóba se jöhetnek, eleget kínlódott már ez a gyerek. Nem akarom semmiféle véleményt már a szülőkről, mostohaanyáról, egyáltalán nem érdekel.
Próbáltam máshogy megközelíteni a témát anélkül, hogy bármit is le kelljen írnom úgy, hogy megkérdeztem, hogy hozzávetőleg ki mennyi pénzt költ el a 10 éves gyerekére mindennel együtt, ott röpködtek a 150-200 ezrek havonta, itt meg 40 ezreket pontoznak le, hogy mit képzel. Feladom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!