Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora anyagi támogatás...

Mekkora anyagi támogatás mellett vállalnátok át egy gyerek felnevelését egyedül?

Figyelt kérdés

Hozzám költözik egy 10 éves kislány, mert az anyja beteg, az apa családjába nem illeszkedett be - aminek egy kedves mostohaanyuka az oka, de nem releváns.

Nagynéni vagyok a történetben, nincs saját gyerekem, budapesti albérletben élek, félig még hallgató vagyok, félig dolgozom.

Nehéz a helyzet, mert életemben először éppenhogy tudok félretenni valamit egy kis lakás önerejébe...

Ebben az esetben, hogy nem az én gyerekem, "csupán" felnevelem, mennyi pénzt kérhetek a kedves szülőktől?

2019. aug. 31. 11:40
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

Az anyának nagyon súlyos betegsége van, így tőle természetesen nem szeretnék kérni semmiféle hozzájárulást.

Igazából csak azért tettem fel a kérdést, mert ügyvédi tanács szerint tényleg el kellene kezdenem harcolni, főleg tekintettel arra, hogy a gyerek nő, és egyre nagyobbak az igényei.

Apa egyébként a nettó átlagbér sokszorosát keresi meg, így az adókedvezmény amit jelenleg kap amiatt, hogy a nevén van egy harmadik gyerek, az egyáltalán nem elenyésző, így keres is az így kialakult helyzettel.

2019. aug. 31. 12:15
 22/49 anonim ***** válasza:
100%
Megegyszer: a hivatalos út a megoldás. A Pisti, felnevelem a Katit havi 80ert nem fog működni. Pláne, hogy a világon semmit nem fogsz tudni intézni a gyerekkel kapcsolatban, meg orvoshoz se viheted, hiszen hivatalosan senkije se vagy.
2019. aug. 31. 12:18
 23/49 A kérdező kommentje:
Tudom, ügyvéd szerint is el kell intézni, de az apa nem igazán enged ebből, jeleztem neki többször is, hogy nem mehet ez így, még iskolát se tudott váltani. Megállapodás híján bíróság ítélne tartásdíjat, de azzal valószínűleg sokkal rosszabbul járna.
2019. aug. 31. 12:21
 24/49 anonim ***** válasza:
92%
Komolyan nem értelek. Ki nem kakkantja le az apát? Egy gyerek nevelése pont nem az a kategória, amit feketén meg lehetne oldani.
2019. aug. 31. 12:27
 25/49 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem itt érdeklődnék, hanem az ügyvédre hallgatnék.A gyámságod hivatalossá kell tenni ahhoz, hogy a kislány biztonságban legyen, hogy jogod legyen bármit kezdeni vele.Ha bizonyítani tudjátok, hogy bántalmazták az apa új családjában akkor nyilván jó esélyed van arra, hogy te legyél a gyám és kapj tőle érdemi támogatást.Pszichológus is vizsgálni szokta a gyereket, esetleg meg is hallgathatják ő hol szeretne lenni ,az anya is melléd állhat a bíróságon.De az apával alkudozni szerintem teljesen felesleges ha egyszer írod, hogy ő anyagi vonzat miatt semmi ilyesmiben nem társ, vagy bármikor dönthet úgy, hogy ő mégsem ennyit hanem csak annyit ad.Ez ellen max egy bírósági határozat védhet meg benneteket.

De mindezt írom úgy, hogy érettségim van.Nincs jogász végzettségem.Lehet, hogy a válaszolók között akad fodrász, gyári munkás,könyvelő,mérnök..egyikünknek sincs szakértelme ehhez.

2019. aug. 31. 12:38
 26/49 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy a hivatalos utat kellene választanod és mielőbb. Nem csak azért, hogy a gyerektartást ne te találd ki, de, hogy ne kelljen engedélyt kérned mindenért, pl. orvosnál is tudj te aláírni, és persze akkor az az adókedvezmény is nálad fog kikötni. Van egy hasonló helyzetben lévő nagymama ismerősöm, alig tudja önmagát is eltartani (anya beteg, apa alkoholista), miközben persze a szülőkkel sem akar rossz viszonyt, a gyerek érdekében sem. De végül meglépte és mondta, sokkal egyszerűbb és tisztább minden, mióta gyám lett, plusz a szülők sem nyúlják le "véletlenül" azt a támogatást, amiben szóban megegyeztek, meg még kritizálják is, mint ingyen bébiszittert.
2019. aug. 31. 12:39
 27/49 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp járd végig a hivatalos utat, mert nagyon kötve leszel bármilyen hivatali ügyintézésnél. Egyébként meg az apa adócsaló, ha olyan gyerek után vesz igénybe kedvezményt, aki nem a háztartásában él.
2019. aug. 31. 12:50
 28/49 anonim ***** válasza:
90%

100at siman kérnék. Hivatalosan is a gyamja leszel? Tudsz intézkedni neki? Suli? Orvos? Mármint nem a kepesseged firtatom, hanem hogy intezhetsz e barmit??

Tpre tudsz vele menni ha beteg? Csp minimum neked kell menjen. Oke, rezsire nem kell sokkal tobbet fizetni, de kaja suliba, otthonra, ruha, sulis cuccok, esetleg telo, amit azért nem egy nagyneni vesz attol h vele lakik...

A kérdező szeretetbol veszi magahoz, de azert el kell tudnia tartani.. Nem véletlenül nem szült meg sajatot.. Amugy meg nagy teher megy le a 2 szülő vallarol, nem kell szuloire menni, nem kell apolni, nem kell meghallgatni a bujat bajat, akarmikor mehetnek akarhova... Siman kernek havi 100ezret...

2019. aug. 31. 13:35
 29/49 anonim ***** válasza:
100%
Es kakild mar le h az apjanak mi a jo.... Ha meg marad penz, el lehet tenni a kislánynak, mert sok segítségre nem szamithat a szüleitől...
2019. aug. 31. 13:38
 30/49 anonim ***** válasza:
4%

Ez a kérdés és az egész helyzet marhaság.

Egyrészt azért, mert mindenkinek megvannak a nevelési módszerei, itt folyamatos helyeslik az atyai pofonokat(én nem), nem normális, de elterjedt, hogy a gyereknek lekevernek néha egyet, ebben semmiben sem lóg ki a gyerek apja másoktól.

Másrészt az is normális, hogy az új nevelőanyukával nem felhőtlen egy kis serdülő lány kapcsolata.

Szoknia kell a helyzetet, szeretniük nem kell egymást, de ki kell jönniük, alkalmazkodnia a gyereknek is muszáj.

Első körben nagynéniként lesülne a bőr, ha ilyenbe beleszólnék, de ha mégis, szólnék apukának, hogy a verést jelentem a gyámügyön, ha nem marad abba.

Ez biztosan beválik, ha mégsem, jelentem, és ha a hivatalos szerv gondot lát, akkor jelentkezek gyámnak.

Nagyon pofátlan az "én jobban nevelném a gyereked mint ti, hadd nevelhessem én" dolog. Nagyon brutális, hogy apuka belement. Ezek után még pénzt kérni, hogy kb szívességet tett neked, szerintem suttyóság.

Ha hivatalosan lenne intézve, akkor más, de így önkényesen intézve..

Más az indok, az nem számít, hogy a nagynéni, vagy a kiskorú mit gondol arról, mi jó neki..

Én egy centet nem fizetnék, ha a tesóm benyögné, hogy szerinte rosszul nevelem a gyerekem, és ő akarná nevelni havi 50ért, vagy havi 20ért, hogy megmutassa, neki jobban megy..

Ha egy hivatalos szerv megmondja, hogy pocsék szülő vagyok, akkor rendben, változtatok, de amíg nem vagyok rosszabb, mint minden 5. szülő, addig egy rokon sem fogja nevelni a gyerekem.

Belinkelnéd az előzményt? nem rémlik.

Szerintem apuka besokallt, hogy a gyereke meg te is ezzel nyúzod, és ezért engedte meg, hogy nálad lakjon kicsit(majd visszakívánkozik alapon), de nem hiszem, hogy a neveléséről le akarna mondani, gondolom tartják a kapcsolatot és felügyeli, mit csinálsz, nem véletlen nem akar a gyámságról gondoskodni.

Milyen gyakran találkozik a gyerekével? Milyen gyakran beszél veled a gyerek dolgairól?

Szerintem nagyon helytelenül jártál el, a szándék nemes, de nem így kell intézni. KB mint robinhood, én jobban tudom, mire költsem a pénzt, ezért elveszem másoktól. Attól még egy rabló(és az elv mögött is önzés van, ahogy nálad)

Mellesleg gyereket nevelni élvezet, akkor is ha vannak mosolymentes napok, rossz dolgokból alig van, pláne ekkora gyereknél. szülői évente 2x.

2019. aug. 31. 15:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!