Ha egyedül nevelném, akkor milyen támogatást kapnék a picire h fel tudjam nevelni?
Szia.
Amig nem szülsz meg addig ne nagyon számíts semmilyen támogatásra sem :S
Ha megszültél kapni fogsz gyest ami kb 22-23 ezer+ családi pótlék, meg egyszeri szülési támogatást az kb 68 ezer körül van.Nem tudom pontosan az összegeket de e körül mozognak.
Aztán amikor bemész igényelni a családi pótlékot és a gyest akkor mondod,hogy egyedül neveled akkor emelt családit kapsz meg pár ezerrel több gyest.
Aztán ha apával nem tudtok megegyezni a gyerektartásról akkor szépen bírósághoz kell fordulni,hogy kapj gyerektartást.Ha nincs munkahelye apának akkor is kapsz az államtól.
Aztán a további támogatásokat a helyi önkormányzatnál kell megérdeklődni mert ez tőlük függ mire adnak anyagi támogatást.
Szülők tudnak segíteni neked?
Államtól: gyes, családi pótlék egyedülállóként, ez összesen 40.000 Ft körüli összeg.
Meg kell jegyezzem, hogy a gyerek felnevelése apa és anya dolga, akkor is, ha nem akarja a gyereket... Tehát szépen perrel gyerektartás fizetésre kell kötelezni apát, mivel a gyerek megszületésével KÖTELESSÉGEI lesznek automatikusan.
Az utolsó hozzászólónak igaza van!
Ha nem fizet gyerektartást az apa a per után akkor fizeti az állam egy ideig.Ha nem fizeti vissza az államnak akkor becsukják.
Szerintem ezt mondd el neki és hátha érdekelné a gyerek...
Szia!
Még lehet az önkormányzatnál igényelni rendszeres gyermekvédelmi támogatást, lakásfenntartási támogatást, rendkívüli gyermekvédelmi támogatást. (összesen kb. 30000 Ft/hónap)
Sziasztok, most 10hetes vagyok, az a helyzet h a pici apukáját még mindig szeretem így ilyen bíróság meg ilyesmi kizárva, még mindig reménykedem ha megszületik a pici és meglátja akkor máshogy fog gondolkodni.
De azért a rosszra számitok, "Mi van ha nem érdekli?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!