Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen támogatást kaphatok ha...

Milyen támogatást kaphatok ha egyedül élek,18 éves vagyok?

Figyelt kérdés

Először is azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy ha a szüleim neveléséből kikerültem (elmúltam 18 éves, más a lakcímem), akkor jár nekem emelt összegű családi pótlék (asztmás vagyok)? Vagy ez csak a 18. életév betöltését megelőzően lehetséges? Ha érettségi után az OKJ szakképzésre megyek, akkor továbbra is folyósítanak nekem családi pótlékot?

Következő kérdésem az iskoláztatási támogatásra irányulna. Kinek jár ez, kizárja ez a családi pótlékot?

Utolsó kérdésem: közgyógy ellátást kaphatok, mivel az egyedüli jövedelmem a családi pótlék? Ezt hol kell igényelni?

Kérem segítsen nekem abban is, hogy milyen támogatást kérhetnék még esetleg.

2011. máj. 19. 21:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Az iskoláztatási támogatás a tankötelessé válás évének november 1-jétől a tankötelezettség teljes időtartamára, valamint a tankötelezettség megszűnését követően közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig jár, amelyben a gyermek a 20. életévét, sajátos nevelési igényű gyermek esetén a 23. életévét betölti. Közoktatási intézmény: óvoda, általános iskola, szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium, szakközépiskola, alapfokú művészetoktatási intézmény, gyógypedagógiai-, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmény, diákotthon és kollégium.

Szóval nézd meg, hogy ebbe a kategóriába belefér-e a sulid. Saját jogodon kérelmezhetnéd. Igazolás tanulói jogviszony fennállásáról" elnevezésű nyomtatványon

A családi pótlékot nem zárja ki- kérdés, hogy arra jogosult vagy-e.

A tanuló annak a tanévnek a végéig tanköteles, amelyben a 18. életévét betölti. A sajátos nevelési igényű tanuló tankötelezettsége meghosszabbítható legfeljebb annak a tanévnek a végéig, amelyben a 23. életévét betölti.

Ezt bogarászd át:

[link]

Szerintem csp nem jár, mert mert már 18 elmúltál és nem otthon laksz, nincs gyámod. A suli végéig járna, ha otthon laknál, de nem vagyok profi a témában, de ahogy végigolvastam a formanyomtatványt nekem ez jött le.

2011. máj. 19. 22:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Közgyógy:

[link]

2011. máj. 19. 22:23
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kimerítő válaszod, még így éjjel is! A családi pótlékot már egy ideje én kapom, mert ugyebár nem otthon élek.
2011. máj. 19. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!