3 gyereket nevelek egyedül, és 2-re eddig kaptam a gyermekvédelmi támogatást. Megigényeltem a harmadik gyerekre is, de a határozatban az volt, hogy csak 2-t nevelek. Most akkor csak akkor vagyok jogosult, ha óvodás, vagy iskolás a gyerek?
nem
most is jogosult vagy de a támogatás csak 2 gyerekre kapod mert a 3ik még nem jár se oviba se isibe
nálam is ez van a 3ik gyerek még csak 7 hónapos
arra minek támogatás ha nem jár közösségbe ?
természetesen a évi 2xi pénzbeli támogatást megkapom rá is
19. §
(1) A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság megállapításának célja annak igazolása, hogy a gyermek szociális helyzete alapján jogosult
a) a gyermekétkeztetés normatív kedvezményének az igénybevételére.
Gyermekétkeztetés esetén
a) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő
– bölcsődés,
– óvodás,
– 1-7. évfolyamon nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő,
– fogyatékos gyermekek számára nappali ellátást nyújtó, az Szt. hatálya alá tartozó intézményben elhelyezett, fenti alpontok szerinti életkorú
gyermek után az intézményi térítési díj 100%-át,
b) az a) pont alá nem tartozó, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek és tanuló után az intézményi térítési díj 50%-át,
kedvezményként kell biztosítani. [148. § (5) a) és b)]
b) a pénzbeli támogatásnak az igénybevételére.
A települési önkormányzat jegyzője annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága
a) a tárgyév augusztus 1-jén fennáll, a tárgyév augusztus hónapjában,
b) a tárgyév november 1-jén fennáll, a tárgyév november hónapjában
pénzbeli támogatást folyósít. [20/A. §]
A pénzbeli támogatás esetenkénti összege 2011. évben gyermekenként 5800 forint.
[A Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló 2010. évi CLXIX. törvény 74. § (3)]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!