Mennyi időre hagyható egy 8 éves gyerek egyedül? Vagy inkább napközi?
A nagyfiam 8 éves,másodikos.Megbízható,szófogadó,értelmes gyerek-de nem hagynám egyedül rendszeresen,minden nap 2 órára,hogy azalatt tanuljon.Ha néha,alkalmanként esetleg előfordul,az rendben,de rendszeresen nem.
Persze ez sok külső tényezőtől is függ,és a te gyereked te ismered.Én rettegnék attól,h valami váratlan baleset történik-ilyenkor mindig eszembe jutnak, a "csak 2 percre hagytam magára" kezdetű lakástüzek,erkélyről kieső gyerekek és hasonlók.Persze lehet,h én parázom túl.:)
Az én fiam szerencsére iskolaotthonos,házi nem marad,és suliban van 1/2 4-ig.
2 orara egy nyolc eves gyereket, ha megbizhato szerintem mar magara lehet hagyni es inkabb az, mint egy olyan napközi, amit nem szeret. De 100 %-osan igaza van az elsönek. Neked kell ismerned, neked kell annyira megbiznod benne, ahhoz, hogy otthon merd hagyni.
Meg rengeteg ovintezkedest megtenni, ha ugy döntesz, hogy igen:
-amikor haza er telefonaljon, hogy megerkezett
-kiirni papirt, hogy mi az aznapi teendö (ha van ilyen, mit kell tanulni, enni, teljesen mindegy)
-a legközelebbi olyan szomszeddal megbeszelni, aki otthon van abban az idöben, hogy ha barmi baj van mehet hozza a gyerek
-megbeszelni a szokasos dolgokat, idegeneket nem beengedni, telefonszamokat hol talalja, stb, ezeket nyilvan te is tudod, teljesen alapvetö dolgok.
-amikor indulsz a munkahelyedröl, akkor meg te hivd fel öt, hogy minden oke-e, most indulsz.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Szerintem nem lehet gond, de ne az en valaszomtol tedd függöve, hogy igy teszed-e, hanem, hogy milyen a lanyod :)
Köszönöm.Vélemeényeket,tapasztalatokat várok,nyilván nem ez alapján döntök.Én hoznám haza mindig,ebéd után maradna itthon,jobban végig gondolva 1-2 órát jelent.Megbizható ,szófogadó gyerek,ő nem szeret egyedül itthon lenni,de a napközit nagyon nem szereti,a tanitó nénit sem kedveli(semmi konkrét baj),és aleckét esténként most is átnézem,aztán 6-7 órakor ami csúnya újra kell irjuk...
Az is eszembe jutott,hogy a munkahelyemre is el tudom vinni 1-1 órára,ott tud tanulni,de suli után szrencsésebb lenn kicsit kikapcsolódnia...
félek egyedül hagyni,mert tényleg bármi lehet,de a 2x házi irástól,és a napköziben kinlódástól is féltem...
Tudom,ez van szokja meg,de emlékszem pár rossz napközis dologra.Az is rossz érzés,hogy napközi után szélnek eresztik őket,pedig valakinek mindig késnek a szülei,mi várjuk meg a dyerekkel a szülőket-nem érzem ott sem biztonságban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!