Mennyi idős gyerek mehet egyedül iskolába, mehet el a boltba pl. kenyérért, lehet otthon pár órát egyedül?
én a sarki boltba 5 évesen elküldtem őket (persze a boltos tudott róla,hogy majd jönnek)
6 évesen mentek egyedül iskolába (gyalog 1 lámpa)
egyedül csak olyan 8 évesen hagytam őket
egyedül a lakásban nagyon nagyon sokáig ne.
boltba pl az unokaöcsém is 5 évesen ment, faluban egy kisutcában kellett 3 házat járdán mennie. anyja mindig nézte a kapuból. iskolába megint a kérdés mennyire van közel, és hány utcát, zebrát kell átmennie.
mikor Pesten laktunk
a lányom 2.-ben félévtől egyedül járt
kisétált a megállóba 5 perc
busz kb 15 perc (10 megálló) volt és át a lámpán és ott is volt
haza fele a busz közvetlen a suli előtt állt meg
ekkor volt 8 éves
most Gödöllőn lakunk és Pestre jár suliba most 4ikes
10 perc séta
1 megálló a volánnal kb 20 perc
3 megálló a bkv-val és a suli előtt száll le
de ez csak akkor ha beteg az öccse egyébként együtt megyünk
de nem egyszer volt már rá példa h ketten egyedül jöttek haza vagy iskolába
az öcsi most 6 éves
boltba akkor mikor már ismerték a pénzeket és kicsit tudtak számolni kn 5-6 évesen
otthon nem sokat voltak egyedül még mert itthon vagyok a kicsivel .-)
Hát ez egy jó kérdés!
az én fim lassan 6 éves lesz de nemrég én még azon is kiakadtam, hogy az anyósom leengedte egyedül a 7.ről a lifttel. Nem azért mert olyan aggódós vagyok de az a lift elég sokszor megáll és a gyerek bennmarad egyedül a vaksötétben...
Nálunk suli ( majd jövőre) kb 10 perc ha átengedem a vasúti aluljárón ami sztem nem biztonságos ott csöveznek, a tinik ott lógnak, és amúgy is egy elhagyottabb részen van. Ha meg nem ott megy akkor legalább fél óra gyalog. Bolt sincs olyan közel hogy látnám a kapuból, meg minek menne oda egyedül. Nem hiszem hogy 8-9 éves kora előtt ilyen helyekre elmehet egyedül. Max a szomszédba a barátjához.
Az enyém 3,5 éves. Egyedül kerüli meg az egyik házat, nem tudom mennyi lehet, én a másik úton megyek és találkozunk. Természetesen még nem engedem sehova egyedül, max az udvarra a dédinél.De szerintem, érdemes így kezdeni a dolgot, hogy tanulja az önnállóságot. Egyedül eddig 5 percre hagytam fent a lakásban, amíg leviszem a szemetet, vagy lemegyek a postaládához. De ezt is szokni kell.
Én gyerekkoromban falunk már 6 évesen egyedül (többi gyerekkel) mentem iskolába, ami kb. 2 km-re volt tőlünk. Többször át kellett menni az úton, de nem volt semmi baj sosem.
Én először 11-12 évesen mentem egyedül iskolába. Persze nem azért, mert annyira féltettek vagy ilyesmi, csak régebben anyáék pont akkor mentek reggel, amikor én is és tudtak vinni kocsival a suliba. Vagy ha nem kocsival vittek, akkor anya bebuszozott velem a városba, csak ő ment még egy megállót, én meg a sulinál leszálltam.
De amúgy hazafelé már 2.-os (olyan 8 éves) korom óta egyedül jártam és sosem volt semmi baj.
Boltba olyan 8-9 évesen már leküldtek kenyérért és tejért, vagy ha valami kisebb dolgot még venni kellett.
És olyan, hogy órákig voltam itthon egyedül, kb. 5 éves koromban volt, de nem volt amúgy semmi baj, tudtam, hogy ha valaki idegen kopog, nem nyitom ki az ajtót, stb.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!