Mennyi idős gyerek mehet egyedül iskolába, mehet el a boltba pl. kenyérért, lehet otthon pár órát egyedül?
5 vagy 6 éves koromtól kezdve apukám csak a park széléig kísért el és onnan egyedül mentem oviba. Hazafelé pedig akkor már teljesen egyedül mentem. A többire nem emlékszem.
Faluban lakom egyébként.
Azt írtad, hogy a kislány nem hajlandó egyedül közlekedni. Ha nem hiszel abban amiben én, akkor ez a válasz nem biztos hogy sok segítség lesz, de megpróbálom.
Nem lehet, hogy előző életében trauma érte, mikor egyedül volt/ment?
Vagy elhallgatnak valamit és kiskorában egyedül hagyták, elveszett?
Ezek lehetnek okok, szerintem próbáljátok úgy kezelni, hogy: átmegy a szülő az út túloldalára és a gyereket a másik oldalon hagyja. legyen nála "jutalom" mondjuk csoki vagy ilyesmi.. és jöjjön át érte a gyerek (persze mogyarázzátok el neki, hogy az úton hogy közlekedünk). egyre nagyobb távokat tegyetek meg így, a végén pedig jusstaok el addig, hogy te már a sulinál/boltnál/nagyinál várod!
VAAAAAGY
játszátok el, hogy nincs autó, és sétáljatok a gyerekkel. egyre rövidebb ideig kísérjétek:)
SOK SIKERT!:) és írd meg mire jutottatok!
Szerintem ez abszolút hely- és távolságfüggõ.
Ha 1 km-nél közelebb van a suli, biztonságos a környék stb.akkor 10 évesen engedném el egyedül.Ha nem annyira biztonságos, akkor 11 évesen.Ha viszont tényleg nagyon gáz (hajláktalanok, kóbor kutyák stb.), akkor bevinném kocsival, vagy 12 éves korától a lelkére kötném, hogy járjon tömegközlekedéssel és legalább 2-3 barátjával.
A bolt szintén távolságfüggõ, az 5 éves gyereket nyilván nem küldöm el 2 km-re, hogy cipelje a karton vizet.Ugyanúgy gondolkodok, mint az iskolánál, persze, ha tényleg csak egy köpésre van, egy cukorkáért leengedném 8-9 évesen is.
Órákra otthon elõször szintén 10 évesen hagynám, egész napra 11 évesen.Napokra meg 13 évesen.
Lehet, hogy túlzottan féltõnek tûnök, de úgy vélem, a mai világban nem lehetünk elég óvatosak.Márpedig azt cseppet sem tartom biztonságosnak, mikor 7-8 éves vagy még annál is fiatalabb gyerekek mászkálnak az angyalföldi utcákon este 8-kor. (Még akkor sem, ha csak egy cukrot akarnak venni a sarki boltban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!