Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki mikorra nem várja ? (2022 )

Ki mikorra nem várja ? (2022 )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van még aki ebben a hónapban próbálkozik? :)

Én 22.-ére nem várom!

Ti már éreztek valamit?

2022. nov. 16. 17:39
 1691/4811 anonim ***** válasza:
100%

Cirma én több mint egy éve csinálom, első lépés egy vásárló körút beszerezni az új alapanyagokat, jázmin stb rizs kuka, helyette basmati vagy barna rizs.

Tészták teljes kiőrlésű, fehér liszt helyett teljes kiőrlésű szintén. Cukor, porcukor kuka, helyette én DiaWellness 1:4 édesítőjét és porcukor helyettesítőjét használom. :) Ezek az alapok, na meg a sok-sok zöldség. Illetve mindenen amit megveszel olvasd el a hozzátevők listáját.

Lidl-be van pl tk (teljes kiőrlésű) toast kenyér, nagyon finom, mondom ezt úgy hogy utáltam világ életembe. Lidl pure termékekbe nincsen cukor, ezek felvágottak virsli stb. 0% túró rudi. Ja és fűszerkeverékek is tele vannak cukorral!

Mondom ha van kérdés szívesen válaszolok. 😁😁

L

2023. márc. 12. 20:56
 1692/4811 anonim ***** válasza:

Cirma! Hát, én úgy, hogy meg van itthon 2 tábla csokim, azt már nem dobom ki, csak nem egyszerre eszem, hanem kockánként😂 De ezt már írtam, azt hiszem. Kenyérből én eddig is teljes kiőrlésű toastot használtam, az nem lesz gond. Az esti nasik megreformálása még folyamatban van. Eddig a chipset, popcornt és társait lecseréltem Korpovit kekszere. A Milkanak még nincs alternatívája 😂

Nekem a legnagyobb probléma a rendszeres és megfelelő evéssel van. Ugyanis egész nap úton vagyok és a péksüti-gyorsétterem-esti nasi háromszögből nem tudok kiszakadni. Amikor csak tudok, itthon főzök és ebédelek. Ez eddig is így volt, legfeljebb mást főzök. Na, de a többi! Nem ehetek salátát a villamoson. Milyen uzsit vihetek magammal, ami nem péksüti úgy, hogy mondjuk du.1 és este 8 között ne haljak éhen?

Meg tudod írni a terheléses értékeidet?

Ha leírom az én értekeimet tud valaki valami okosat mondani, hogy mennyire nagy a baj? Teljesen vakon vagyok. Ugye, mindenhol mást írnak, meg egyben kell vizsgálni. Dokival még marha soká találkozom. Írtam egy orvos válaszol oldalra, dehát nem válaszolt 🤷🏼‍♀️

A.

2023. márc. 12. 21:27
 1693/4811 A kérdező kommentje:

Huh de izgi én ma jöttem 7-re terhelésre. Én örülnék egy nagyobb kontrollnak de én tudok enni napközben ez sokat számít.

Ha IR van akkor azonnal redukálok mindent és veszem a szakácskönyveket :D

Én örülnék egy egészségesebb életmódnak de ha nincs motivàció , én képtelen vagyok sokáig tartani 🫣

Ez adna motivációt 😊

Mondjuk fájna oda adni a férjemnek az összes csokit és fűszeres tésztát🥲

I te merre vagy eltűntél 🫣

2023. márc. 13. 06:49
 1694/4811 anonim ***** válasza:

A! Nem tudom van-e esetleg Aldi a környékeden, ott van ZÖLD csomagolású knuspi nápolyi, abból pl 2 db az 20 g ch (uzsi). 😁 Vagy az aldiban vannak choeur hozzáadott cukor nélküli fehércsoki, tejcsoki, étcsoki, abból asszem két sort megehetsz, de lehet többet, változó, de rá van írva hogy egy sorban mennyi a ch. Akkor az aldiban szintén van tk tönköly bio ropi😁

Ha leírod akkor tudok segíteni igen😁

L

2023. márc. 13. 07:45
 1695/4811 anonim ***** válasza:

Kérdező! Hú, kitartást! Bár, gondolom, már meg is vagy😁

L! Köszi. Nincs itt közelben Aldi, de meg fogom nézni. Az a bajom ezekkel, hogy rohadt drágák. A normál kajáknak is nagyon elszálltak az árai, de mindenből kb.3x annyi a bio, mentes, tököm tudja, milyen. És még nem is szeretem őket. Persze, próbálok átállni, de ez a drasztikus, mától semmit, nekem nem megy. Az csak úgy menne, ha terhes lennék 😂

Az értékeim:

Homa index: 2,22

Glükóz

0': 5,9

60': 7,6

120': 4,6

Inzulin:

0': 8,5

60': 55,1

120': 34,5

Látom a cukorbeesést, meg az inzulin is magas, de talán nem olyan eget rengerően. Meg azért a következőnél fánkot se fogok már zabálni éjfélkor 😂

A.

2023. márc. 13. 10:11
 1696/4811 anonim ***** válasza:
100%

A! Az éhgyomri érték is magas, de terhelés előtt kötelező lenne 10-12 óra koplalás…60-120 perces inzulinod is magasabb, mint kellene, így ez IR, nem vészes annyira, a homa indexel meg nem foglalkozz, hiszen az az éhgyomri értékekből számolják, elavult módszer.

Viszont nem mondanám így értelmezhetőnek a terhelést mert nem tartottad be előtte a “szabályokat”.

L

2023. márc. 13. 11:50
 1697/4811 anonim ***** válasza:
100%

L! Köszönöm! Igen, sajnos az ott mért érték még rosszabb, 6,6 volt! (Amit a levett vérből ott gyorsan megnéznek, hogy egyáltalán megkezdhető-e a vizsgálat.) Még sose volt olyan magas. A leleten viszont a klinikai értéket vették figyelembe. Egyébként 5,4-5,6 körül szokott lenni az éhgyomri.

Sajna, senki nem szólt, hogy már este se kéne enni, utána hallottam másoktól, meg utána jártam, mindenhol 10 vagy 12 órát írnak, nekem meg kb.8-8,5 óra telt el. Nem gondolom, hogy erre kéne fogni, mert annyi idő alatt azért le kellett volna bontania, de biztos pontatlanabb, mintha betartottam volna. 2-3 hónap múlva biztos megismétlem szabályosan.

Én is úgy látom, hogy IR, de még enyhébb. Nem tudom, gyógyszert kapnék-e, de egyelőre nem erőltetném, ha nem muszáj. Viszont a diétát nagyon el kell kezdenem.☹️

A.

2023. márc. 13. 12:15
 1698/4811 anonim ***** válasza:
100%

Szia A!

Nekem az ertekeim:

Glükoz 5,4

60 perc 4,3

120 perc 4,1

Inzulin 11,6

60 perc 53

120 petc 13,2

Homa index 2,76

Erre en mar kaptam gyógyszert, a dietat most kezdem majd.Mert az első doki azt mondta nincs szükseg dietara.

Cirma

2023. márc. 13. 15:00
 1699/4811 anonim ***** válasza:

Cirma! Köszi. Fura, mert hasonlóan rossz, mint az enyém, csak valahogy máshogy. Pl.nálad is van cukorbeesés, de nálad már a 60percesen. A kezdő inzulinod meg kicsit magasabb, mint az enyém, a vége mégis sokkal szebb🤷🏼‍♀️ Ezért kell egyben vizsgálni az összes értéket, azért akarok hozzá egy dokit. Addig is bevezetem lassan a diétát. Ártani csak nem tud.

A.

2023. márc. 13. 15:14
 1700/4811 anonim ***** válasza:
100%

Csak olyan nehez talalni jó hozzaertő dokit

Cirma

2023. márc. 13. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!