Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?
Hellóka!
Mi is még Olivér születése előtt kaptunk egy csomó ruhát, de még egyenlőre nem tudjuk hordani őket, mert ilyen 80-tól felfelé vannak a méretek. De azok is tök márkásak. Egyébként felétek hogy szokás hogy vissza kell adni ha már kinőtte a gyerek?
Ja képzeljétek el, anyós ma Olivérrel arról beszélgetett olyan hangosan hogy én is halljam, hogy majd Oli ott fog nála aludni ha hat hónapos lesz és hogy majd én lefejem a tejem... meg ilyenek. én mondjuk megjegyeztem hogy na ez felejtős, inkább aludjon anyós itt. De azóta nagyon rosszul érzem magam, egyenlőre én bele sem tudok képzelni hogy külön legyek egyetlen éjszakára is olivértől az nekem olyan mintha nem lenne kezem lábam. És sajnos párom is olyan hogy inkább másra hagyja a gyereket csak elmehessen, lazíthasson. és félek hogy majd ketten nekem esnek egyszer csak... hogy na akkor hagyjam ott a gyereket. jó igaz addig változhat a helyzet... de akkor se szívesen. más az ha napközben elmegyünk pár órára... és addig vigyáz rá anyós.. bár ezt is elég nehezen viselném... másfelől semmi kedvem cumiból etetni a gyereket, én szeretek szoptatni, olivér is szeret szopizni... és nem akarom hogy más etesse az én tejcsimmel... lehet hogy hülyén fogom fel és lehet hogy most rossz véleménnyel lesztek rólam, de én egyszerűen nem tudom ezt elképzelni.. meg fosok hogy anyós adna neki valami olyan kaját amit én nem engednék... mert már elég sokszor itt mondogatja hogy majd ez lesz meg az lesz... arról nem is beszélve hogy egyenlőre ez még nem olyan káros, de később ha a gyerek már értelmes lesz és ért a szóból, akkor ha anyó beígér neki minden szart... amivel mi mondjuk rohadtul nem értünk egyet... akkor még mi leszünk a szemetek a gyerek szemében mert nem engedünk neki valamit... és a mama meg a csokigyár... most ez csak egy példa... de pl. párom anyja, már a három hónapos gyerekének töltött káposztát adott.... mert állítólag annyira kinézte a szájukból... ezek tudatában eléggé fosok hogy mit szervezkedne a hátunk mögött...
még nem tudom hogyan fogom ezt a dolgot kezelni, de egyenlőre az biztos hogy semmi esetben nem fogok ebbe belemenni. hál istennek olivér nem fogadja már el a cumisüveget. de nem is értem mit izgulok, elvégre ha azt mondom hogy nem akkor úgysem viszi el... de akkor meg majd véleményezni fog... húúú remélem holnap reggelre elfelejtem ezt az egészet...
írjátok azért meg a véleményeteket.
pusza
ja anett jó neked hogy végre jóleső volt a dolog. :D
jóóóóó reggelt :)
hát hajni!!!! én szerintem le kéne ülnöd mamával, és tisztáznod vele, h ő a te kis fiad, és amig te nem mondod h mi lenne ha ott aludna....addig ő ne intézkedjen ,mert a gyerek már most "megérti" vmilyen szinten...! egy egész éjszakára én sem bírnám senkire hagyni, még anyámra se pedig benne 100000%ig megbízok, mert ahogy, és amit mondok ő azt csinálja vele :) mert az én fiam! pl szombaton is h először elmentünk, elég sokat gondoltam rá h minden rendben e, és h mi lehet... pedig anyu is 3 lányt felnevelt, meg hát volt még jópár baba a környezetünkben ahol szerepet játszott, de sztem ezzel nem lehet mit csinálni hisz ez ösztön! és jó volt lacival végre egy kis este, de már alig vártam h hazaérjek, és egyből mentem nézni a gyereket :) pedig tudom h anyu jobban figyel rá mint az életére...de egy egész éjjelre akkor sem bírnám rá hagyni! meg én már mikor tuti volt a dolog, mindíg mondtam martinnak, h na majd szombat este jön mama, és vele fog fürcsizni, vacsizni...így fogja ő is pelusozni, és majd ad neki puszit és leteszi alukálni, mint anya!és majd sietek haza hozzá... és nem is hisztizett egy peret se anyu azt mondta, h egy hangja se volt :) szóval már most érti a dolgokat... sztem!!!!
a ruhákat van olyan amit nem kell visszaadni pl amiket most kaptunk :) és van amit vissza kell, azok meg vannak felölve (alkoholos filc pötty a papírján, v belülről bizonyos színű cérnával varrva...)
hát laci tegnap éjjel 2kor írt smst, h elmegy a munkatársaival iszik egyet, mondom nagyszerű! nem is tudtam aludni :S aztán fél4körül hazaért, és hát picit alkoholos állapotban volt :) és háááát izéééé..... :) jó volt megint :) csak én voltam kicsit kótyagos :)
már úgy várom a szombatot!!!! megyünk anyuékhoz, és nagy családi banzáj lesz :)))) szülinapok, névnapok.... : kaja pia..... lesz aki amdj martinnal foglalkozik :) meg lesz több gyerek is, mert most a családban 3 3év alatti gyerek van, szóval nem elszünk egyedül :)
fáj a derekam :( holnap el kéne menni nőgyógyihoz :S de hát muszály megnézetni a cisztát!!!
nah lépegetek lassan :)
pusszantás :)
Sziasztok!
Hát, Hajni, én ehhez nem nagyon tudok hozzászólni, mert én anyósra semmiképp nem hagynám. De a Te anyósod már jófej. Zsófi olyan 3-3,5 hónapos lehetett, mikor először ott aludt anyumnál. Én nem paráztam. Nem volt minden gondolatom az, hogy jól van-e. Tudtam, hogy jól van, ha nem, anyu tudja a dolgát. Még jobban is mint én :) Ha meg olyan gond van, hogy anyu nem tud valamit, hogy én hogyan szoktam csinálni, akkor felhív. Nekem nagyon jól esett, hogy végre együtt lehettem Marcival, kimozdulhattam, emberek között lehettem. Szóval én a Ti szemszögetekből nem tudom megközelíteni a témát, én ilyen vagyok... Szeretem nagyon Zsófit, de ha anyu elviszi, jól esik a pihenés. Most is szombaton megyünk Grundfos napra, onnan anyu elviszi magához, és csak hétfőn délután hozza vissza. Már várom. Nagyon fáradt vagyok. Zsófi nyűgös, és én is az vagyok. Alszom egy nagyot :) Várom már.
Amúgy velem csak annyi történt, hogy itt volt Zsófi keresztanyuja (persze nincs megkeresztelve, ez csak olyan tiszteletbeli), voltunk sétálni, vásárolgatni, leteszteltem Zsófi új kenguruját. Jó, még el is szenderedett benne picit :)
Nálunk a rucikat nem kell visszaadni. A védőnőnek persze, hogy nem, azokat az ócskákat, ha kell egy az egyben visszaadom, amiket meg barátnőmtől kaptunk, azokat meg akkor adom vissza, ha kislány lesz a következő babájuk.
Na de most ennyi, még takarítanom kell, csak nem akartam elveszíteni a fonalat. Sok puszi!
mondjuk anyósra én sem hagynám a fiam!!!!! még 10 percre sem :S de hát ez van! ő is felnevelt nem 1 gyereket, de hát akkor is eleve az h mikor itt volt folyamatosan azzal volt, h kegyetlen vagyok, mert hagyom sírni, meg h éheztetem... meg ilyenek, és nem is így volt!!! szóval eleve ezek miatt :S
most estére jó sok tejem volt, megette az egyik cicimet, és azon bealudt. utánna rátettem a másikra abból épp csak szívott párat, és KO :) úgyhogy örülök :) megyek és fejek :) utánna meg csinálok hambit, és azt fogok vacsizni :) lesz benne hagyma is, úgyhogy ha laci hazajön örülni fog :) de hát tegnap este ő is odavolt, és eléggé büdin jött haza, piásan :) szóval ma én jövök :)
nah megyek mert már éhes vagyok, de lehet h előtte inkább eszek, és csak utánna fejek :)
ma ittvolt bnőm :) jó volt :) pletyiztünk :) szeretem ha eljön!
nah jólvan megyek :)
puszillak titeket!, és jó éjt!!!!!
Anett!
Kuki témában akkor most ti mit csináltok?
Igen volt az orvos hétfőn, meg is kapta a szurit - nagyon ügyi kisfiú volt alig sírt kicsikét. :) úgyhogy most nem is szoptattam meg utána. De köv szurikor én is rákérdezek a kukira hogy nézze már meg. kicsit ideges vagyok most emiatt hogy miért lett szűkebb neki... neked mennyire látszódott ki a húgycsőnyílás mikor elkezdted csinálni? mármint hátrahúzni a bőrt?
a védőnőnél is minden oké volt, olivér 62 cm és 6850 gramm :)elkezdett fogzani állítólag... mondjuk úgy nyáladzik mint egy veszett kutya van hogy az egész rugija tiszta nyál - nedves a válláig :)
tegnap meg ma elég kevés pisis pelus volt a megszokotthoz képest - de szerintem a sok nyáladzás miatt. igyekszem kicsit sűrűbben cicire rakni hogy tudjon pisilni rendesen. de a pisije még nem rózsaszínes.
szóval egyébként minden oké.
halika!
mi is nyáladzunk rendesen :) de én amint látom anyag pelussal törtlöm, mert én rosszul vagyok tőle :S nem bírom a nyált, meg ha belegondolok, összenyállazza a ruciját, és az meghűl, és abba a hedeg nedves ruhába van :(:(:(:(:( ááááá!
hát majd este megnézem h mit látok, ha intézem a kis kukiját :)
azt honnan lehet tudni, h fogzik e már????
meg mért kéne rózsaszínnek lenni a pisinek??? ilyet még nem olvastam??? akkor mi van???v mi???? nekünk semmi ilyesmi nincs, de ha van akkor mi van????
tegnap voltunk laci tesójáéknál, ahol császározták a csajt, olyan kis drága baba :) martin is cuki volt :) meg olyan fini kaját csinált laci húúúúú!!!! petrezsejmes krumpli, meg fűszeres husi hirtelen kisütve kis olajon, meg ilyen lecsós cucc rá.... hát csakjok! imádom a férjem! pláne ha főz :) v mást csinál :)))))
nem tudom mi van ma martinnal :S reggel kelt, tisztába tettem picit elvolt, aztán megetettem, és el is aludt. pedig ilyenkor nem szokott!!! mindíg fent van 10ig, de most nem. remélem nincs baja! nem tudom mért alszik :(
jó persze nem baj, mert legalább ide tudtam nyugodtan ülni, de akkor is.....
nah mind1 :)
holnap megyünk anyuékhoz!!! már várom!!!! jó lesz :)
lépek, ma még leszek szetm :)
puszika
Sziasztok!
Pénteken voltunk anyunál, szombaton elnéztünk a Grundfos napra, jó volt :) Aztán onnan anyu hazahozott, Zsófi meg ment vissza anyumhoz :) Így ma csinálunk egy bicó túrát :) Olyan jóóóóó! Idejét nem tudom már, mikor voltunk így Marcival bicózni. A cél Tata, de onnan akár bárhova is elkeveredhetünk :) Most ilyen Velencét azért nem célozunk meg, de akkor is jó lesz picit tekerni :)
Zsozsókának 2-3 hónapos kora óta ömlik a nyála, fogak meg még sehol... kíváncsi vagyok, mikor bújnak majd ki :) Azt mondta a védőnő, hogy ez attól is függ, hogy szülők mikor fogzottak. Na hát nekem 1,5 éves koromban jött ki az 1. fogam, szóval.... :D Majd meglátjuk. Nekem végülis tökmind1, abban reménykedem, hogy nem szenvedi/szenvedjük meg nagyon. Olyan fura, hogy múlt pénteken volt már fél éves... Mióta itt van, csak úgy repül az idő. Tudom, hogy közhely, de tényleg így van :) Olyan aranyos, amikor négykézlábra áll, és előre-hátra hintázik, meg rázza a kis popóját :D Kis zabálnivaló :D
Aztán más érdekes nem is nagyon történt.... Remélem Nálatok minden okés. Ja! És ma 10:00kor keltem föl :D Ollllyan régen aludtam már ilyen sokáig megszakítás nélkül :D Na lépek, élünk egy kis "tini életet" :D
Puszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!