Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
 391/433 A kérdező kommentje:

Sikoly köv részét ott forgatják... mi van????? :D

na akkor írok a mindennapjainkról, ha már ilyen nagy az érdeklődés: már majdnem átalusszuk az éjszakákat, általában úgy néz, hogy

19:30: megfürdetjük Olivért aztán etetés ami tart kb. 20:30-ig - aztán alvás

4-5-6 körül kel, ez változó eszik, aztán ébren van kb. 2 órát. Aztán eszik megint és bevágja a szundit megint kb. 2-3 óra hosszára. Aztán felkel megint fent van olyan 2-3 órát aztán eszik aztán sétálunk. Séta közben általában 30 percet alszik. Aztán mikor hazajövünk a sétából és utolsó szopi óta eltelt a 2-3 óra akkor eszik, aztán aztán ébren van megint a köv. szopiig, aztán ilyenkor már kb. 16-17 óra van és ilyenkor alszik még 1-2 órát kb. és aztán ébrenlét, majd fürdés, majd utolsó szopi, majd alvás. :D

Szépen fejlődik, már meg tud fordulni, próbál mászni de csak úgy sikerül neki ha kitámasztjuk a lábat, a csörgőket már össze vissza rázza, meg fogdos mindent ami a keze ügyébe kerül, imádja a youtube-on nézni a színes videókat a gumimaci minden verzióját és mickey mouse-t.

Imádja ha táncolunk vele úgy hogy egyikünk kezében van és a másikunk meg bohóckodik a zenére, továbbá szereti ha csiklandozzuk és az orrához érintjük a csörgőt. Fürdetés: nagy kedvenc lett hogy csapkodja a vizet amitől az apja mindig dob viccesen egy hátast, így mostmár tiszta vízesek vagyunk fürdéskor. :D de nem baj, mert öröm nézni ahogy boldogan virgonckodik. a pelenkázás már egyre nehezebb, mert mindig meg akar fordulni közben, és ha nem engedem akkor meg hisztizik... :S múltkor leraktuk a földre is játszani, hát nagyon tetszett neki.

most azon gondolkozunk hogy vegyünk-e járókát, mert tényleg nagyon szeretne már hason lenni és úgy csinálni valamit, de a földre nem akarom letenni, mert az iroda miatt utcai cipővel van összemászkálva a föld na megy ugye a macska... és semmi kedvem minden nap azzal kezdeni hogy porszívózás, felmosás... és napközben meg szedegetni a dzsuvákat a szájából, úgyhogy szerintem lesz járóka, kérdés hogy újat, vagy használtat, a használttal az a gond, hogy azt szét kell szerelni majd össze kell rakni a szállítás miatt... ezáltal veszíthet a minőségéből és a stabilitásából... ezt már megtanultuk mivel használtan vettük a kiságyat és a pelenkázót. az új az olyan típusú amit mi szeretnénk az meg húsz ezer forint... szóval még nem igazán tudjuk hogy mi legyen, de valami megoldást kell találni, mert néha úgy érzem hogy gátolom a mozgásban azzal hogy nem hagyom hogy a hasán azt csináljon amit csak akar vagy hogy nem hagyom eleget a hátán... mert ugye ha napközben főzök, takarítok, vagy számítógépezek akkor a hordozóban ül. és többet ül a hordozóban, mint amennyit a játszószőnyegen van, és ez miatt már eléggé lelkiismeret furdalásom van.

na szóval hát nálunk ezek vannak.

tudnék még sok mindent írni, de mennem kell sterilizálni aztán meg aludni, mert ki tudja mikor kell kelnem...

puszi nektek!

2010. nov. 15. 22:00
 392/433 anonim ***** válasza:

halika!

Hát nálunk mi reggel általában 8-9 körül keülnk reggeli, majd játék, pici alvás kb fél óra, ebéd fözelék és cici, utánna játék, együtt alvás 3kor megint cici, utánna séta játék, bolt, alvás fél óra... 6körül alma és cici, utánna már nem hagyom aludni nagyon fél8 8 körül fürcsi, fél üveg gyümis papi 2 cici és alvás, de mi kelünk 11-12 körül, fél2 körül 3 körül és utánna már nem csak reggel.

ő apjával jobban elvan mint velem ,emrt apja magyaráz, fejeket vág, bohóckodik....és ezt imádja :) játszószőnyegen max fél órát van el, utánna megunja :S és szól :) gépezni szeret :) meg a tévét is imádja!

hátáról még nem fordul csak oldalra, de kiabál mindíg, sikítozik, és erre értettem h a sikolyt itt forgatják, h megállás nélkül van h fél órát is keszik hason v háton és sikit sikit sikit nevetve, poénosan nem sírva, de gondolom tetszik neki a hangja, h tudja már irányítani, és sikítozik mint egy kis fürdős k... :)

de édes :)

hát a bizonyos gyűrű elment :) nem volt vmi húúúú de nagy robbanás, de nem volt rossz, de nem éri meg sztem az árát. de hát ezt is kipróbáltuk :) de ez is úgy h most volt egy másfél napos mosoyl szünet egy hatalmas hülyeség miatt. tegnap h elment melóba megbeszéltük és hamar jött haza (9kor), és szó szerint nekem esett, pedig ő hisztizett :) jó volt!!!!! veszekedésben tényleg a kibékülés a legjobb :)

nah :) kaki lett, ott van apa!!!! hihihihihi :) de hát most ő a asoros ha itthon volt! :)

más nem jut eszembe :) jah martin hoz is meg amgamhoz is raktam 1-2 új képet iwiwre _:)

puszika

2010. nov. 18. 10:20
 393/433 A kérdező kommentje:

Helló,

uhh de jó neked hogy napközben alcsiztok együtt. :D hát tényleg egy kis zabagép Martin. Huncutkodásban Olivér is jobban elvan apjával, mert párom jobban hülyét tud magából csinálni, nekem az annyira nem megy...

Mostmár értem a sikoly filmes dolgot... :D

Láttam a képeket, figyelj mondhatsz bármit, tisztára rád hasonlít Martin még mindig. De írtam is a képekhez.

Ja egyébként hallod nem irigyellek az éjjeli kelések miatt, hogy kelned kel 11-12 és után még fél 2 meg 3 .... uhhh hallod le a kalappal, hogy bírod.

Na szóval képzeld el nálunk meg Olivér felkelt hajnal négykor evett rendesen aztán jött a két órás ébrenlét-játék aztán na mondom jön a szokásos evés... és képzeld szegény szopizott majd iszonyatosan el kezdett sírni, aztán ezt csinálta vagy háromnegyed órán át, aztán feladtam, sétáltam vele picit és megpróbáltam megint cicire rakni és megint ugyanez történt... annyira kétségbeestem hogy mi lehet a baj...

végül párom levitte magával így tudtam aludni, de aztán még a 9:30, 11:30, 13:30-as szopik alkalmával is ugyanezt csinálta, azt figyeltem meg, hogy ameddig dől a szájába a tej addig elvan de amikor már szívnia kell akkor jön a sírás. fel is tettem a kérdést itt a gyk-n, hogy lehet-e a fogzás miatt ez a probléma. írták hogy igen. és szerintem is az lesz a gond, mert van egy könyvünk az első 12 hónap és abban írják hogy a fogzással milyen tünetek járnak kéz a kézben és szinte mindegyik passzol mostmár sajnos... most a két utolsó szopinál nem volt gond, de nem is szopizott tovább miután már nem folyt a szájába a tejcsi...

Párom nemsokára megy a patikába beszerezni a cuccokat... nurofen, dentinox, viborcul kúp --- így ha éjjel problémák lesznek akkor ezekkel túléljük.

puszillak,

hajni

2010. nov. 18. 16:28
 394/433 anonim ***** válasza:

Hajni!

le tudnád írni a tüneteket a fogzásról? v nagyon hosszú? nem kell a könyv szerint, mert nekünk is van h elmegy martin esze... :S és már nálunk is előkerült a fog téma,de anniyt tudok, h folyhat az orra, meg cuppogtatja az ínyét, meg nyáladzik, de nagyjából ennyi.

nálunk is apa a bolondabb. de ha nincs ittohn amrtin nem is nevet annyit, ha már meglátja az apját akár reggel mielőtt elmegy itthonról akár itthon van, akár este fülig ér a szája :) és olyan jó nézni őket ahogy játszanak, bohóckodnak :)

hát a keléseket meg bírom így h nap közben is alszok, meg reggel mi 8-9ig nem kelünk fel, és martin is megszokta már h ha felkel korábban akkor csendben nézelődik, v magíyaráz magának ,de h csak ekkortájt szedjük ki az ágyiból ,sé addig ne is sírjon :) úgyhogy kis okos. de elég nehéz amúgy néha, mikor már megint kel éjjel, és ááááááááá! utánnanéztem és nem feltétlenül rossz h kel éjjel, mert azt is jelentheti h a baba-mama kapcsolat biztos és bízik bennünk, várj megkeresem és bemásolom!

A vizsgálat kimutatta, hogy a biztonsággal kötődő gyermekek ritkábban alszanak el egyedül és gyakrabban felébrednek éjszaka, mint bizonytalan kötődésű társaik. Az éjszakai ébredés és a kisgyermek igénye arra, hogy szülei szeretettel álomba kísérjék tehát nem egy rossz szokás vagy viselkedési minta, amiről le kell nevelni őt, hanem a biztonságos szülő-gyermek kapcsolat jele.

[link] erről az oldalról vettem. én amúgy úgy gondolom, h ez azrét van mert azokat az anyukákat is meg kell nyugtatni h jó anyák akikenk aygerekük kel éjjel, mert azka a jó gyerekek akik végigalszanak, de azok is akik nem... és így minden anya jó anya, és minden gyerek jó gyerek csak más nézópontot, kutatást... kell nézni :) de jól esett mikor olvastam, így jó a kapcsolatom a ygerekkel, csak kicsit fárasztó :)

remélem érthető voltam :)

puszi

2010. nov. 18. 17:45
 395/433 A kérdező kommentje:

Szia!

Fogzás tünetek: sok nyáladzás, harapás (beleértve a cicit is :S), fülvakarás, orrfolyás-láz (állítólag ha fogzanak legyengül az immunrendszerük), köhögés ( a sok nyáltól), nyűgösség, étvágytalanság, piros arc, ujjrágása úgy hogy már fájdalmas arcot vág a gyerek- gondolom mert olyan erősen rágja, - most egyenlőre ezeket tudom fejből, nem akarok bemenni most Olivérhez mert fosok hogy felkel(ott van nála a könyv a szobában). :)

Ja még annyi, hogy a védőnő mondta, hogy amikor az íny pereme egyenes lesz akkor már várhatóak a fogacskák, ha pedig piros és duzzadt akkor meg szinte biztos.

Olivérnek is fülig ér a szája, ha az apja még csak közelít felé. :D De néha amikor mások nem látnak akkor én is rendesen hülyét csinálok magamból, sőt esténként szoktunk ketten játszani a gyerekkel, és a nappalinkon nincs függöny, és épp a napokban mondtam páromnak, hogy milyen érdekes a szembeszomszédoknál mindig le van oltva a lámpa biztos azért mert már fetrengenek a röhögéstől ahogy minket látnak, hogy miket csinálunk :D :D

Éjjeli kelések: igen ezt már én is több helyen olvastam hogy az éjszakai kelések - nem rosszak sőt állítólag még a tejtermelésre is nagyon jó hatással van.

Én azt utálom mikor ilyen mi anyáink korabeliek azt mondják, hogy az mennyire helytelen ha a kicsi a cicin alszik el... hát ez hülyeség ,egyébként az LLL ligában is azt mondják hogy nyugodtan aludjon el a kicsi a mellen.

És én is szeretem amikor a cicimen alszik el, jó érzés én szeretek szoptatni nagyon.... :D :D :D szerintem csodaszép dolog hogy egy anya táplálja és megnyugtatja a gyermekét a teste által.

CSak ez a hülye fogzás miatt, napközben alig eszik rendesen Olivér, és fosok hogy el fog apadni a tejem... tesóm mondta hogy ne parázzak már annyit ezen, mert hogy pár nap és aztán megint lesz bőségesen tejcsi, mert hogy a tejcsi mindig a gyerek igényeit követi... és jól le is cseszett, hogy ne agonizáljak már annyit.

na puszika,

hajni

2010. nov. 19. 16:09
 396/433 anonim ***** válasza:

szia!

hát akkor majd figyelem a tüneteket, igaz mulkto annyira taknyos volt, h vettünk porszívót mert nem kapott levegőt és erre kelt fel :S rágni rágja az ujját rendesen, köhögni is szokott ,meg nyáladzik :) szóval nemtudom ,de majd figyelem.

én is imádom mikor a cicin alszik el :) éjjel mikor beteszem magam mellé, és odabújik és együtt alszunk így :) meg még laci is átölel minket :) ma este zenéket hallgattunk ilyen régebbieket, és hárman táncoltunk :) olyan jó volt a pici lelkemnek :) hát én este ha már felkapcsolom a villanyt épp azért mindíg behúzom a függönyt h ne nézzenek gyogyósnak :) mert én is igyekszer lefoglalni martint főleg olyan negyed8 után mert akkor már nyűgös mert tudja h pancsi, vacsi... jön.

az előbb is felkelt :S nem tudom miv an vele ,de teganp is tök hamar felkelt, meg most is ,csak a szájába adom a cicit, és alszik is továb... csak hát mégis :(

meg már eléggé fáradt vagyok, mostanában mindíg fáj a fejem reggel :( na de majd lesz ez még így se.... :)

hát jó éjt!!!!! tamara mi lett veled? és a nettel? meg a "balhéval"?????

puszika mkinek!!!!

2010. nov. 19. 22:10
 397/433 anonim ***** válasza:

Na halihó!

Végül nagyon nehezen hoztam elő a témát... Marci kérdezte, hogy haragszom-e, mondom igen. Kérdezte, hogy már megint Rá? Mondtam, hogy igen. És ennyi... meg sem kérdezte, hogy miért, vagy mivan, pedig mindig megszokta. Aztán este lefeküdtem, elfordultam a TVtől, kérdezte, hogy nem néztem-e a Bariköztöt, mondtam, hogy nem. És nem is érdekelte, kikapcsolta a TVt. Én erre berágtam, visszakapcsoltam, és megkérdeztem, hogy nagyon sz@r-e velem, meg hogy megbánta-e, meg hogy mennyire sajnálom, hogy ennyire hiányoznak a régi női. Na aztán ezt átbeszéltük, persze erre nincs normális magyarázat, vagy olyan, amitől megbocsájtanám, de aztán egy rettentő hosszú beszélgetés lett belőle. Nagyon sok mindenre rádöbbentett Marci. Egy igazi hisztérika lettem az utóbbi időben... Nem véletlenül voltam folyton tiszta feszült, mert állandóan kötekedtem, és azt lestem, hogy hol tudok belekötni szegénybe... Szóval most minden rendben, és emellett elmagyaráztam Neki, hogy rettentő rosszul esik, ha a régi női képeit nézegeti, tök megaláz ezzel, és megígérte, hogy többet nem fogja. Majd meglátjuk. De most jól érzem magam. Zsófi is érezheti, mert nagyon jó kislány lett :) Szépen gyógyul, lassan a nátha is elmúlik :)

Nálunk még mindig nincsenek fogak :D Pedig elsején lesz ugye 8 hónapos. A nyála már 2-3 hónapos kora óta folyik, rágja a kezét, rágókákat, mindent, amit talál, az ínyét is nézem már egy jóideje, hogy meg van duzzadva, de fogak még sehol :D Majd csak kibújnak egyszer :)

Most itt ül mellettem az etetőszékben, az a kedvenc helye újabban :) Meg arra is tanítom, hogy játszon el szépen egyedül. Voltak olyan napok, mikor egész nap a szobájában ültünk, se takarítás, se főzés, se semmi, mert ha hátat fordítottam, már üvöltött. Aztán beszélgettem hétvégén egy gondozónővel, és mondta, hogy hagyjam ott nyugodtan, és ha hallom, hogy csak nyafog, de igazából semmi baja, akkor kintről szóljak csak, hogy itt vagyok, nincs egyedül, de hagyjam, hogy megtalálja a játékait, és hogy feltalálja magát. Szóval nálunk most ezek mennek :)

Szaladunk boltba, csak nagyon rossz idő van :( Meg ha jól érzem kaka is van a palusban :D Puszik!

2010. nov. 22. 13:35
 398/433 anonim ***** válasza:

halia!

hát nekünk a délelőtt katasztrófa volt :S sírás nyügi hiszti, minden!!! aztán 2körül elaludtunk, és mots keltünk nem rég :) pedig nem szokott ilyen sokat aludni amrtin ,meg én sem :) de jól esett :)

martinnak a felső ínye meg van dagadva ,alul semmi... úgyis menni kell holnap sztem a dokihoz vigantol receptért... megnézetem vele sztem ,meg meg is méretem :)

itt amúgy semmi nincs. szerelem, bújás, játék, vidámság :) 7végén megyek rokonokhoz disznótor lesz :) laci meg melózik :( nem jön :((((( de hát jól fog jönni kis külön :) mert még a végén egymás agyára megyünk... :) teganao este összebújtunk és olyat szerelmesedtünk h csak na!!!! :) jól esett a pici lelkemnek!!!!!

nah megyek csinálok grízt a tésztámra :)

Tamara! örülök h minden rendben és megbeszéltétek és újra dúl a láv :) reméljük így is amrad!!!! :)))) néha nekem is vannak időszakaok mikor mindenbe a bajt keresem, de szerencserére nekem csak 1 v 2 nap az egész és mivel laci itthon sincs észre se lehet venni, csak én érzem magamon, h már megint nyitva hagyta a wc ajtót :)

nah lépek mert amrtin is kezdi a nyűgit megint :( am még nem volt kaka, pedig ilyenkor már általában 2 túl vagyunk.

nah téynleg puszi :)

2010. nov. 22. 16:18
 399/433 anonim ***** válasza:

sziasztok!

tegnap voltunk orvosnál mérni... hát megint csak 150g ot hízott :( ilyen a világon nincs!!!!! :S multkor 3 hét alatt 600at, most csak 150 :( már nem tudom mit csináljak vele!!! emrt etetem rendesen, ebédet is sokat kap, egy egész almát megeszik délután, meg éjjel is minimum 3X kel cicire... alszik rendesen, játszik, levegőzünk...jó nem minden nap, mert van h nekem nincs kedvem kimenni ebbe a hidegbe... de hát akkor is, csak kéne híznia többet!!! már nemtudom mit etessek vele??? szalonnát???? v mit :)

amúgy minden rendben, laci melózik, holnap szabad a 7végére meg elutazunk martinnal kicsit kiruccanni :) nagynénéméknél disznóvágás lesz, és ott lesz az egész család, csak laci melózik :(

nah megyek csinálom az ebédjét ennek a kis dugónak :)

2010. nov. 24. 11:01
 400/433 A kérdező kommentje:

Anett!!!! Mennyi a súlya most a Martinnak? Mennyi idős pontosan?

pusza

2010. nov. 24. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!