Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
 421/433 anonim ***** válasza:

hát csajok remélem ennél már csak jobb jöhet...

lacit ma reggel bevitettem a kórházba mentővel.... 2X elájult :( nagyon rossz volt látni :( teljesen kiborultam :( de nincs nagy baj, de azért kivizsgálják....2-3 nap azt mondták, meg utánna még itthon is lesz picit. remélem :(

jajjjj istenem!!!!!

remélem ti jól vagytok!!!!!

2011. jan. 3. 18:44
 422/433 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Jaj Anett nagyon sajnálom a történteket. Remélem azóta már jobban van Laci. Nem lehet hogy kimerült nagyon?

Mennyi ideig kell bent lennie a kórházban? Hogy bírod nélküle a dolgokat? Szorítok nektek, kitartás!

Akartam kérdezni a hozzátáplálásról, de inkább majd később.

Puszi, sokat gondolok majd rátok!

2011. jan. 3. 21:08
 423/433 anonim ***** válasza:

kérdezz nyugodtan :) 2-3 nap azt mondták, vizsgáljkák mindennnel.... és köszike :) amúgy egész jól bírom csak ami nap volt kegyetlen, reggel az ájulás, ijedtség, aztán mentő, gyerek orvos mert martin még mindíg beteg, majd lacihoz kórház, majd haza neki cuccért, majd megint kórház ,mhaza, mindezt agyerekkel ahasamon kenguruban, és cipekedni.... totoál kimerültem, de nem bírok aludni :(

hát holnap már könnyebb lesz, meg hát nekem ugye laci soha nincs itthon csak éjjel, szával annyi változás ven, h rehggel nincs mellet az ágyban :( ami nagyon rossz lesz ,de hát sűrűn vagyunk külön mikor én anyuéknál vagyok, v rokonoknál, ő meg itthon

úgyhogy s eperc alatt hazazjön, és már vége is ennek a szörnyű időszaknak (remélem!!!!!!)

mondom kérdezz nyugodtan!

pussz

2011. jan. 3. 22:57
 424/433 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Anett! Nagyon sajnálom, ami történt, remélem nem lesz komolyabb gond ebből.

Nálunk minden oké, Zsófi jó kislány (többnyire). Meg kéne már írnom a 9 hónapos beszámolóját, mert elsején töltötte be, és még mindig nem jutottam el odáig. Igazából nincs is nagyon mit írnom, csak azért pötyögök, hogy még élek :)

Jók legyetek, sok puszi! Anett, kitartás!

2011. jan. 4. 11:19
 425/433 anonim ***** válasza:

hát most értünk haza a kórházból, még mindíg bent tartják. éjjel nem szabad majd aludnia, és holnap reggel 7kor csinálnak még vizsgálatot, és aztán már lehet hazaengedik, ha nincs gond. hát remélem!!!!! amúgy jól van csak már unja az állandó vizsgálatokat, szegénynek már mind2 kezét szétszúrták :(

martin ügyes,okos, és tudja h jól kell viselkedni, igaz tegnap délután elég hisztis volt de asok szaladgálás miatt sztem. már négykézláb áll nagyon biztossn, rengeteget rugózik, meg kúszik forog :9 igaz kis sajtkukac, kis rosszcsont palánta, v betyár bútor, v hunci bogár :) ezek a becenevei, v még a kis vacak is előfordul :)

nah megyek emrt éhenhalok :)

pussz

2011. jan. 4. 15:59
 426/433 A kérdező kommentje:

Hali!

Anett: az eddigi vizsgálatok kimutattak valami kóros elváltozást? Majd azért írd meg mi lett a vége a dolognak.

Hozzátáplálásról akartam kérdezni, hogy te miket szoktál főzőcskézni Martinnak, én egyenlőre olyan 7 hós korig csak zöldséget/gyümit akarok adni. És afelől akartalak kérdezni hogy te hogy oldottad meg ezek főzését. Használom amit küldtél recepteket. Csak nem tudom hogy érdemes csinálni, hogy ne kelljen mindig főzni. Vagy te mindig frissen csinálod? Szoktál lefagyasztani? Minden nap más kajcsit adsz? Ilyesmikről írhatnál. Meg te is Tamara! :)

Hát mondjuk én most elbújhatok Anett háta mögött, de igazság szerint én is eléggé ki vagyok mostanság. Igyekszem haladni a háztartással, főzéssel, gyerekkel, mosással, stb... és még arra is figyelni hogy azért legyünk levegőn, hogy Olivér eleget feküdjön hason, hogy tanulja a forgást, mászást, stb... Magamra alig jut időm, egyszerűen lövésem sincs más hogy csinálja, komolyan mondom. Este meg későn már rohadtul nincs kedvem magamat kozmetikázni... Néha teljesen úgy érzem mintha valamit állati rosszul csinálnék...

Ja képzeljétek el kezdem visszafogni a nagy kajálásokat, a cukros üdítőket, csokikat... mert hogy már eléggé zavar a súlyom, a testem... 73 kg vagyok még mindig Olivér egy hós kora óta semmit nem fogytam... Nem akarok semmi drasztikus dolgot csinálni, de mivel erőm nincs tornázni, így megpróbálok normálisan enni legalább. Hát kíváncsi leszek mennyi sikerrel.

Múlt héten voltunk a 6 hós vizsgálaton. Olivér már 68 cm, és 8520 gramm volt. De a védőnő akkora egy fostalicska... remegett a keze miközben a gyerek hosszát, fej,-has körméretét mérte... Október óta védőnősködik... ennyi idő elteltével azért már szerezhetett volna némi rutint...

Na mindegy, még annyit sem mondott hogy mikor menjek köv alkalommal. A dokinéni közölte hogy csak akkor menjünk az orvosi tanácsadásra ha valami gondunk/ kérdésünk van. Mert hogy tök felesleges, mert egy csomó hülye szülő képes a beteg gyereket is az orvosi tanácsadásra vinni.

Kukitémában még változatlan a helyzet, tornáztatjuk aztán annyi, de nem látszódik még a makk vagy pénisz vagy tudja tököm, hogy mi... :D

puszi

2011. jan. 5. 09:44
 427/433 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Anett, várom, mi a helyzet, nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!

Hajni! Én sajnos a főzésről nem sokat tudok írni, mert csak az elején főzőcskéztem, akkor 2 napra előre csináltam meg a kajákat, hűtőbe raktam AVENT-es pohárba. Szóval aznap kapta, mikor főztem, aztán még 2 napig. Ami maradt, azt lefagyasztottam. Aztán a mamám elkezdte hordani a bébikajákat, így jóformán ingyen eszik Zsozsó, és nekem is kényelmesebb :) Tegnap meg már azt a spagettit ette, amit magunknak főztem :) Van még tartalékban babakaja, de igyekszem már olyat főzni magunknak, amiből Ő is ehet.

Olivér gyönyörűen fejlődik! Szerintem mindent nagyon jól csinálsz! Egy anyát az minősít, hogy a babája hogyan fejlődik (persze ha nem beteg meg egyebek), és ahogy olvasom Olivér igazi kis vasgyúró :) Az meg, hogy magadra nem jut idő.... Hát nagyon sajnálom :( Én a kozmetikát ezért intézem a kozmetikusommal. Igaz, pénzbe kerül, de így 1 hónapra le vagyok tudva. 11-én megyek, a körmös megcsinálja a körmömet, a kozmetikus legyantáz, kiszedi a szemöldököm, aztán én így el vagyok intézve 1 hónapra :) Csak hajat kell mosnom, oszt kész :) Lassan fodrászhoz is el kéne mennem, viszont akkor nem tudom magammal vinni Zsófit, mert a 3at már nem bírná ki a szalonban. Na de mind1 is. A fogyásról meg csak annyit, hogy én is elég sokat kihagytam a tornából, most kezdtem újra. Viszont rengeteget fogytam azzal, hogy este 6 után már semmit nem eszek, és nap közben is elég keveset. Persze ez szoptatás mellet nem kivitelezhető, amit elkezdtél az tökéletes. Ha az ember csak csökkent a kaja adagokon, azzal is nagyon sokat el lehet érni. Én már lassan a régi leszek, kitartás, Neked is menni fog! :)

Marci ma elment, és csak pénteken délután jön haza :( Kicsit szomorú vagyok ettől. Nem szeretek egyedül aludni, félek :( Úgy volt, hogy ma jön anya, de mégsem :( Mamám jön, Hozzá meg nincs sok kedvem :) Ha nem jönne átnéznék egyik barátnőmhöz, de így nem tudok. Háromkor jön, tök félbe vágja a napomat... Na de mind1. Amúgy tök jó, Zsófi itt ácsorog mellettem, kapaszkodik a székbe, kapirgálja a lábam, nagyon cuki. Aztán gondol egyet, leül, és elmászik a játékaihoz :) Jó már Vele játszani, tiszta kis bolond :) Persze mennek a felborulások, mert már próbálkozik, hogy nem kapaszkodik, úgy áll. Elég sokáig sikerül Neki, akár 5-6 másodpercig is :) Aztán ha nem sikerül elkapni az asztalt, akkor borulás van. Bár egyre ügyesebben megy a lecsüccsenés is ilyenkor. Lassan itt fog már rohangálni :) Furcsa, pedig tényleg csak most született :)

Pénteken, ha anyu nem dolgozik este, akkor kivisszük Hozzá Zsófit, és megyek koncertre :) Marciék játszanak Tatán, várom már. De ha nem megyek, az sem nagyon zaklatna fel. Mostanában elég semmilyen vagyok. Meg az igazság az, hogy amit most vettem gatyát, az már nagy, leesik rólam tánc közben, a régieket meg még nem tudok begombolni... Ha meg szoknyában mennék, ahhoz meg csizma kell, és a múltkor leteszteltem, nem jó benne táncolni. Szóval nem tudom még mi lesz. Már írtak régi barátnőim, ha én megyek, akkor jönnek Ők is :) Hát majd meglátjuk!

Sok puszi Nektek és a picikéknek!

2011. jan. 5. 10:28
 428/433 anonim ***** válasza:
52%

hát húú!

igyekszek mindere válaszolni!

laci jól van semmit nem találtak nála, holnap reggel jöhet haza, még ma lesz valami vizsgálata.ma nem megyünk hozzá, mert éjjel nem volt szabad aludnia és hagyom had pihenjen, mert ha pont akkor alszik mikor megyünk, akkor fel kel kelnie, és nem akarom h holnap itt ájuldozzon h fáradt... szóval vele minden oké.

kaja!

én répát, céklát, tököt, cukkinit, szilvát, paradicsomot, gesztenyét, karfiolt, kelbimbót, borsót, vegyes zöldséget csinálok úgy h krumplival összefőzöm, és turmixolom. azt h milyen adafgban azt elején ki keleltt játszadozni h elég legyen és finom. ha nincs időm főzni akkor arra az esetre van itthon baba kaja de jobban szerei amit én főzök. pl ma cékl,a krumpli, alma volt :) szereti :) minden nap főzök neki, én sem nagyon szeretem a melegített krumplit, és mivel mindenbe teszek neki, íyg frissen főzök mindíg! ha netán sok lett ,v sok marad, akkor vacsira megkapja és kipótolom tejpéppel ha nem elég. de ebéd midníg friss fincsi meleg hami :)

nagyon ügyes olivér, h így hízik, meg hát te is h ilyen jól táplálod!!!!! kis husigombóc :) martin is kezd combosodni :9 meg kis tokája is van már :) kis rosszcsont palánta huncutkodik állandóan :)

és már lassan négykézláb megy, mert már néha akkor a lendülete rugózás közben, h orraesik, rá kell jönnie h előre a kezét lés enm esik orra. visziont mikor hasról hirtelen hátra fogrdul úgy beba.a a fejét :) hogy ordít, de hát ezeket meg kellt anulnia!

kuki: hát szerintem próbáljátok meg kicsit "erőteljesebben" hátrahúzni ,mert nekünk már régóta nagyon jól teljesen hátra lehet húzni és ki van az egész makkja. fürdés után akkor lazább, lágyabb a bőr, lefogod a karoddal a lábát, és úgy a kezeddel próbálkozz suzem kicsit drasztikusabban nem fog nekitetszeni mert azt martin se szerete, de most ha este meghúzom neki, kis kéjenc, tegmnap is h takarítottam kie ste onnan a cuccokat amik ott vannak csak úgy mosolygoot :)kis majom!

háztartás, szépség... én is hasonló cipőben járok Hajni! de én inkább lusta vagyok! de ha én ki akarok takarítani 1 óra max másfél mindennel együtt, emrt hát ugye ez egy kis lyuk. de én ha van vmi befogom lacit is! nem vagyok takarítónő, mosónő, szakács, gyerekfelvigxázó, ágyas.....egyszerre! én is kifáradok néha így laci mondta h őt nem zavarja, h pl heti csak 1-2alkalommal porszívózok, napi 1X mosogatok, a többit meg ahogy látom h kéne akkor gyors megcsinálom. minden második nap mosok 1 adag ruhát. én ahelyedben befognám a férjed :) ha tetszik ha nem, nem csak a tiéd a lakás, a gyerek, ő is eszik, wczik, meg fürdik, pláne h ott az iroda is!!!!! én szó nélkül befognám lacit! és be is fogom :) nem mindíg örömmel csinálja de tudja h én sem vagyok mindenre képes! hajat itt is kéne mosni, de nincs kedvem, borotválni, szőrteleníteni is ma fogok, h ha holnap laci hazajön örömét lelje a kis felesége testében kárpótlásképp a sok vizsgálat miatt, meg a kórház miatt :)

nem tudom mi volt még, de remélem nagyjából minden téma megvolt :)

megyek emrt felkelt a kis hunci bogárkám és rötyög jobbra balra, veszekszik a játékokkal :) kis drágám! már megy a tátá, meg baba csak kcisit érthetetlenül, meg iylenek, nyomja 1000el aszöveget, meg sikítozik :)

pussz

2011. jan. 5. 14:06
 429/433 A kérdező kommentje:

Hali!

Köszönöm Anett az infókat, meg a jótanácsokat.

Én is jobb szeretem ha frisset kap Olivér, bár én még krumplit nem tettem a kajcsiba. Mert a múltkor leégettem... aztán azóta nincs kedvem. Megmaradtam az alma, banán, sütőtök, répa verzióknál. De lassan be kell újítanom megint. :)

Hát én is elmennék kozmetikushoz, csak hát nagyon sajnálom rá a pénzt... itt az I. kerületben elég drágán dolgoznak a kozmetikusok, meg a fodrászok is. És úgy vagyok vele, hogy amit magam el tudok intézni ingyen akkor azon spórolok, így is annyi felé megy el a pénz.

Azért bekaphatják az orvosok, hogy nem tudták kideríteni mi okozhatta Lacinál az ájulást. Mert így bármikor megint előfordulhat, hiszen semmilyen kezelést nem kapott.

Bár meglehet hogy ahogy írtad hogy mindig éjjel dolgozik, hogy ez miatt teljesen felborult a bioritmusa és lehet ez tette be nála a kaput. Nem véletlenül alszik az ember éjjel, a szervezetet megviseli ha egész életén át éjjel aludt aztán most meg hirtelen nappal kell aludni és éjjel dolgozni. De hát ugye az a hülye pénz mindig... :(

Tamara: jó neked hogy arról írsz hogy nagyok a gatyáid. :D

Én is úgy várom már, hogy Olivér itt kavirnyoljon össze-vissza :) és hogy huncutkodjon. Kis csibész már így is, kíváncsi leszek mi lesz később. :D

Anyós volt ma főzött egy csomó mindent, mert most megy fogdokihoz és egy darabig nem fog jönni. Úgyhogy ma legalább ezzel nem kellett foglalkozni.

A hozzátáplálásról még annyi kérdésem lenne, hogy mi még napi 6-7 alkalommal szopizunk és általában a 3. és a 4. szopi fél idejében adok zöldség/gyümölcs pépet.

Ez jó így? És Anett te adsz külön innivalót Martinnak?

Bocsánat Tamara hogy ezeket Anettől kérdezem, de ti ugye tápiztok és az más gondolom mint az anyatej.

pusza

2011. jan. 5. 15:06
 430/433 anonim ***** válasza:
Persze, a tápi más, ezeknél a babáknál bátrabban lehet csinálni a hozzátáplálást is. Semmi gond, örülök, hogy szoptattok még mind a ketten :)
2011. jan. 5. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!