Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért akadnak ki az emberek a...

Miért akadnak ki az emberek a császármetszésen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tervezett császármetszéssel fogok szülni az én kérésemre. A párom teljes mértékben támogat, a családjainknak sincsen problémája ezzel, de vannak ismerősök akik feszegetik a témát. (Alapvetően senkinek nem kötném az orrára.)

Ha megtudják, hogy császárom lesz, akkor kiakadnak, mert hogy az milyen már...

Rendkívül alacsony a fájdalom küszöböm, görcsbe rándulok az egésztől, teljesen ráparázok a dologra. Vagyis így, császármetszéssel nem. Sokkal nyugodtabb és boldogabb a babavárásom így.

(Egyébként sem biztos, hogy lehetne természetes szülésem, és egy plusz trauma lenne, ha valami csoda folytán rákészülök a természetesre, majd mégse szülhetek akként.)

Most komolyan, mi a baj ezzel? Ettől szar anya lennék?

Tudom nem kéne foglalkoznom az emberek véleményével, de már sok.. meg azért így a vége felé minden hallgatnék csak ezt nem.

2015. márc. 29. 00:14
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/137 anonim ***** válasza:
68%

"Állítólag pici vágást ejtenek,lehet te még 200 évvel ezelőtt szültél,nem tudom."

Nem, nem feltétlenül pici a vágás. Attól függ, mekkora a baba és hogy hogy fekszik. Harántfekvésnél például minimum akkora a vágás, mint a baba ülőmagassága, hogy ki tudják normálisan venni. Azért egy 56-60 centis babánál nem olyan picike az a vágás. Az meg, hogy kinek mennyire fáj, szintén egyéni. Láttam olyan császáros anyukát, aki 2 napig fel se bírt kelni. Nem vagyunk gépek, nem működünk egyformán.

Sőt, a kórházban beszéltem olyan anyukával is, akit azért császároztak, mert pszichiáter állapította meg, hogy kórosan retteg a hüvelyi szüléstől (azt hiszem toxofóbiának hívják, vagy hasonlónak). És nem akarták kockáztatni, hogy vajúdásnál vagy kitolás közben esetleg pánikrohamot kapjon. Szerintetek ez is csak hiszti, ugye? És azt sem értem, komolyan nem fér a fejembe, miért olyan nagy baj az, hogy valakinek esetleg alacsony a fájdalomküszöbe. Igenis van ilyen, és szörnyen vaskalpos dolognak tartom, hogy valakit ezért elítéljenek. Ettől még lehet nagyon jó anyuka, mint ahogy simán szült nőből is lehet csapnivaló szülő később. De be is fejezem, nem vitázom tovább veletek, úgysincs semmi értelme.

2015. ápr. 4. 17:10
 72/137 anonim ***** válasza:
52%
Nekem is volt dréncsövem, és nekem is iszinyúan fájt, de mégse sírtam. És ma van 3 napja hogy hazajöttünk a kórházból, én sem fetrengek, teszem a dolgomat. De ettől még nem ítélem el azt, aki esetleg 2-3 hétig is fekszik és pihen akár. Mert ahogy már írtam, nem mindenki egyforma, és simán lehet, hogy másnak sokkal jobban fáj, mint nekem. Ettől se én nem leszek jobb, se ő nem lesz rosszabb. Ez az ítélkezés, meg mások ismeretlenül való köpködése nem tudom mire jó.
2015. ápr. 4. 17:13
 73/137 anonim ***** válasza:
32%
Orvosi okból teljesen más.De a kérdező meg sem akarja próbálni!És valóban,az ilyen ostoba pi..a meg sem fog próbálni szoptatni,koplalni fog,csak hogy úgy nézzen ki mint egy tini.És az ilyennek mi a túrónak gyerek?Ha nincs orvosi oka a császárnak,kutya kötelessége lenne MEGSZULNI.Vagy ha tényleg ilyen gyáva,önző,legalább ne hangoztassa.Szexuális életünkre pl. jó hatással volt a szülés.Az meg külön öröm,ha az apa is ott van.A kérdezőnel még ez sem lesz,Elmondása szerint,majd szépen felöltözve szeretné megpillantani a babát.Normális az ilyen nő...
2015. ápr. 4. 17:19
 74/137 anonim ***** válasza:
18%
Na,aki meg agyturkasz jóváhagyásával nem szül vaginalisan,annak lehet előbb kellett volna gondolkodni,Lehetőleg diligyogyszert szedetni vele,ha még akkor is fobiaja van,irany Lipótmező,nem a szülészet.
2015. ápr. 4. 17:27
 75/137 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem köpködés. A kérdező megkérdezte az emberek véleményét, hogy ki mit gondolt és válaszoltak neki. Szabad vélemény nyilvánítás van, mindenki elmondja, hogy mit gondol erről. Ha valaki nem tudja elfogadni a kritikát, akkor ne kérdezzen. Azt várta, hogy mindenki vállat vereget, hogy igen ez a legjobb döntés, amit hozhattál. Ha ezt a kérdést feltette, akkor csak rájött, hogy valami nem természetes, mert akkor nem kérdezné meg, vagy tenne mások véleményére.
2015. ápr. 4. 17:33
 76/137 anonim ***** válasza:
23%
Aki kórosan retteg a hüvelyi szüléstől (agyturkasz megállapítja) a "szerszamtol" is fél,gondolom.
2015. ápr. 4. 17:33
 77/137 anonim ***** válasza:
68%

Hallod, én türelmes ember vagyok, de komolyan kezded nálam kiverni a biztosítékot. A csajt, akiről szó van, 16 évesen megerőszakolták, és ez a trauma csapódott le nála úgy, hogy retteg a hüvelyi szüléstől. Ő sem gondolta, hogy ez összefügghet, ezt az "agyturkász" állapította meg. Tudom, mert a szobatársam volt a csaj, olvastam is a papírját, megmutatta. Én maximálisan megértem őt, és nem ítélem el.

Te viszont tényleg egy szűklátokörű, makacs, ostoba hülye pi.c.sa vagy, kár veled vitázni, mert úgyse fogod fel. Szüljél még vagy 6 gyereket, persze kizárólag természetes úton, szoptasd őket 5 éves korukig, engem nem érdekel. Csak ne hirdesd itt a hülyeségedet, és ne akard másokra erőszakolni a saját véleményedet. Vagy tegyed, az se mozgat. Remélem, sosem kerül a közvetlen környezetembe hozzád hasonló idióta.

2015. ápr. 4. 17:34
 78/137 anonim ***** válasza:
0%
75-osnek tökéletesen igaza van.
2015. ápr. 4. 17:35
 79/137 anonim ***** válasza:
31%

rinnett

Nekem az jutott eszembe, hogy lehet egy kutyus vagy egy cica kellett volna neki. Elment volna kiválasztani. Semmi fájdalommal nem jár, csak el megy érte és hazaviszi. Na de szerintem hagyjuk is abba, mert mi vagyunk az érzéketlen "ősanyák", akinek a gyerek az első. A mai világba ez lassan már szégyennek számít, ha valakinek nem saját maga a legfontosabb, hanem a gyereke. A kérdezőnek pedig annyit, hogy szerencsés szülést és jó egészséget kívánok.

2015. ápr. 4. 17:40
 80/137 anonim ***** válasza:
61%
Egy gyerekem van,nem tervezek többet,6 hónapig szoptattam.Senkire nem erőltetem a véleményem,kérdezte a kérdező,mi meg megvitatjuk eme témát.Attól,hogy te is hisztizel meg nyafogsz,attól még nem lesz soha az életben elfogadott az előre eltervezett,megrendezett császár.
2015. ápr. 4. 17:41
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!