Miért akadnak ki az emberek a császármetszésen?
Sziasztok!
Tervezett császármetszéssel fogok szülni az én kérésemre. A párom teljes mértékben támogat, a családjainknak sincsen problémája ezzel, de vannak ismerősök akik feszegetik a témát. (Alapvetően senkinek nem kötném az orrára.)
Ha megtudják, hogy császárom lesz, akkor kiakadnak, mert hogy az milyen már...
Rendkívül alacsony a fájdalom küszöböm, görcsbe rándulok az egésztől, teljesen ráparázok a dologra. Vagyis így, császármetszéssel nem. Sokkal nyugodtabb és boldogabb a babavárásom így.
(Egyébként sem biztos, hogy lehetne természetes szülésem, és egy plusz trauma lenne, ha valami csoda folytán rákészülök a természetesre, majd mégse szülhetek akként.)
Most komolyan, mi a baj ezzel? Ettől szar anya lennék?
Tudom nem kéne foglalkoznom az emberek véleményével, de már sok.. meg azért így a vége felé minden hallgatnék csak ezt nem.
A hüvelyi szüléses problémák egy életen át tartanak. A repedések, vágások heteken keresztül iszonyúan fájnak, kín az ülés, a wc-zésről (bocsánat) nem is beszélve.
bocs, de ez nem elrettentés? ÉS nem is igaz... én 11-kor szültem, volt 4 varratom, és háromkor kint ülve vártam a rokonokat a folyosón... és kétszer műtötték a gátam, mégse mondom, hogy tönkrement volna bármi.
27-es! Szép leírás volt, gratulálok! Nekem halott babát vettek ki császárral 2 nap vajúdás és szenvedés után.
Némán sírtam, h senki ne lásson. Felépülés során azon imádkoztam, h minden rendben legyen, és minél nagyobb esélyt kapjak, h babám legyen.
Aki zokkog egy császár után, ráadásul úgy, h van egy élő, egészséges babája.... Nos, arról megvana véleményem.
Kérdező, neked szíved joga. Minden fejben dől el, mennyire hagyod el magad. HA szerencsés vagy, gyorsan felépülsz. 6 hetes kontroll után már futottam. Nekem dupla fájdalom volt mindez, de összsszedtem magam, és jelenleg 29. hetes kismama vagyok.
Minden jöt kívánok.
#27 Neked csak gratulálni tudok. Nyilván tudod miért.
Egyébként el tudom képzelni magamtól is hogy milyen egy császármetszés, tisztában vagyok vele, hogy felvágnak, köszönöm szépen. :)
#32 Nagyon sajnálom, ami veled történt. Kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben menjen veled és a babáddal.
Köszönöm a válaszaitokat, úgy fogok tenni ahogy javasoltátok, nem hagyom, hogy ilyen kérdéseket feltegyenek nekem.
Az apás szülést illetően a férjem sem akarna bent lenni. Gyönyörű élmény lesz neki majd ha tisztán, megmosdatva látja a fiát.
A természetes szülést illetően pedig, mint írtam, a nővérem fél év után sem képes lefeküdni a férjével, mert rendkívül érzékeny. A szülés után még 1,5 óráig foltozták. Tudom, hogy nem mindenkinél van ez, de nekem épp elég egy ilyet látnom.
Egy császármetszést tudnak kontrollálni, az orvos dönti el, hogy hol vág, az ő dolga, hogy összevarrjon. Ebben az esetben egy műtétből kell talpra állnom, aminél a felépülés mindig egyéni.. Van aki hamarabb, van aki később, remélem én az első táborba tartozom majd.
Egy természetes szülésnél meg a jó isten se tudja, hogy én hol fogok megrepedni, milyen sérüléseket szerzek szülés közben. És igen, én félek attól, hogy megromlik a szexuális életünk, mert valami olyan történik bennem, ami után nem fog jólesni a szex. Ezek mellett pedig rettegek attól, hogy a fiam nem tud kellő idő alatt kibújni és valami baja lesz. PErsze ezutóbbi nyilván csak az én hülyeségem, az orvosok ennél az esetnél is pontosan tudják mit kell tenni.
Mégegyszer köszönöm a tanácsaitokat és jó kívánságaitokat.
Az azért jó, ha tudod, hogy a császármestzésnél a halálos kimenetelű szövődmények száma jóval meghaladja a természetes szülését! Emellett a baba szempontjából a tüdőszövődmények aránya is jóval magasabb. Ha mérlegelsz, akkor alaposan kérdezd ki az orvosodat, ne csak egy-egy eset alapján tedd! Nekem majdnem meghalt a legjobb barátnőm a császár után 2 hónappal, HOnvéd nagyon profi orvosainak köszönheti az életét, gyereke nem lehet többet valószínűleg.
Az én császárom szövődménymentes volt, de nem mindenki ilyen szerencsés. Tessék alaposan utánanézni mindennek, ne egy hamis illúziót kergetni.
Szerintem nem azért ítélnek el, mert szaranyának tartanak (nem is vagy az :) ), hanem mert nem értik, miért választod a kockázatosabb, nehezebb utat önszántadból. Ettől még jogod van így dönteni, de az ismerősöknek is joguk van elmondani a véleményüket, ha már beavattad őket ilyen mélyen a részletekbe.
Sokan sokféle végkimenetelt leírtak, egyet kihagytatok: a császár után is lehet maradandó károsodás, nem csak természetes szülés után. Az egyik közeli barátnőm varrata mai napig sajog frontok idején, pedig lassan kétéves a gyerek. :( Nála sajnos korán megindult szülés miatt kellett vágni, nem ő választotta.
Azért azt ne hidd, hogy a császár veszélytelen, mert ez így nem igaz, ott is megtörténhet bármi. Egy ismerősömnek pl a méhét kellett kivenni, egy balul elsult császár miatt, de itt is volt nemrég egy kérdés egy császár utáni fertőzésről:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Én megertem, hogy félsz, válaszoltam már korábban is, hogy én is rettegtem a hüvelyi szüléstől, de én azt látom, hogy te idealizálod a császárt, és nem vagy tisztában a veszélyeivel, ezért tanácsolom, hogy jobban olvass utána, nehogy csalódás érjen. Nekem szerencsém volt, mert olyan a dokim, aki mindkét megoldásnak elmondta az előnyeit, hátrányait, nem csak a forint csilingelését hallotta. A te dokidnak is kötelessége lenne tájékoztatni téged mindkét lehetőségről. Nem lebeszélni akarlak, de jobban jársz, ha egy kicsit utána nézel a téménak ésnnem pár ismerős tapasztalata alapján vonsz le következtetés. Mert most én azt érzem, hogy annyira félsz a hüvelyi szüléstől, hogy rohansz a másik megoldáshoz. De nem mindig jó félelemből dönteni.
Egeszsegugyi okok miatt csaszaros voltam. Az elso het tenyleg eleg sz@r volt,de utana hetrol hetre jobb lett. Mire letelt a 6 het nem fajt mar a heg.
Masok velemenyevel meg ne foglalkozz.mindegy hogyan szuletik meg a babad,egy a lenyeg egeszseges legyen o is meg te is.nekem ez a velemenyem :)
Nem olvastam a hozzászólásokat.
Szerintem azért, mert egyre többen hóbort miatt kérik, akarják ezt a durva beavatkozást. Látni a tv-ben, h mennyit kínlódik egy nő, hallani sztorikat a tág hüvelyekről, stb.
Én sosem nyilvánítok véleményt,ha vkivel beszélek, és szóba kerül a szülés. Az ő dolga!!!
Engem spec nem érdekel. Mindkettőnek van proja és kontrája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!