Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért akadnak ki az emberek a...

Miért akadnak ki az emberek a császármetszésen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tervezett császármetszéssel fogok szülni az én kérésemre. A párom teljes mértékben támogat, a családjainknak sincsen problémája ezzel, de vannak ismerősök akik feszegetik a témát. (Alapvetően senkinek nem kötném az orrára.)

Ha megtudják, hogy császárom lesz, akkor kiakadnak, mert hogy az milyen már...

Rendkívül alacsony a fájdalom küszöböm, görcsbe rándulok az egésztől, teljesen ráparázok a dologra. Vagyis így, császármetszéssel nem. Sokkal nyugodtabb és boldogabb a babavárásom így.

(Egyébként sem biztos, hogy lehetne természetes szülésem, és egy plusz trauma lenne, ha valami csoda folytán rákészülök a természetesre, majd mégse szülhetek akként.)

Most komolyan, mi a baj ezzel? Ettől szar anya lennék?

Tudom nem kéne foglalkoznom az emberek véleményével, de már sok.. meg azért így a vége felé minden hallgatnék csak ezt nem.

2015. márc. 29. 00:14
 101/137 anonim ***** válasza:

"Úgy látom baj,ha pozitívan próbálom látni az életet."

Nem ez egyáltalán nem baj! Csak a kérdés, hogy ez a pozitív személet miben mutatkozik meg?

2015. ápr. 5. 13:52
 102/137 anonim ***** válasza:
73%
De ezzel nem fognak visszaélni a programozott császárt kérők,dehogy.Aki ki akarja kerülni amit a természet és AHOGY elrendelt,elmegy pszichiáterhez/pszichológushoz,lefizeti,aztán lobogtatja majd a papírt,hogy "na de kérem,nekem ez a betegségem,ezért csak a császár".Mindez visszaélésekre ad(hat))okot.Manapság mindenhez találnak kiskaput.
2015. ápr. 5. 13:55
 103/137 anonim ***** válasza:
73%
Abban a pozitív szemlélet,hogy küzdjuk le a fobiakat.Gondolom kiegyensúlyozottabb életet lehet élni fobiak nelkul.
2015. ápr. 5. 13:57
 104/137 anonim ***** válasza:
Te leküzdöttél már fóbiát?
2015. ápr. 5. 13:58
 105/137 anonim ***** válasza:
73%
Igen.Volt egy nagyon csúnya autobalesetem,3 gerinccsigolyam elrepedt,törés karon,lábon,hónapokig nem mertem kocsiba ulni.Aztán megfogadtam ez így nem megy tovább.Terveztem a családalapítást,tudtam,hogy kocsi nélkül nem lehet élni,közlekedni.Jártam orvoshoz,mamar nem ver ki a víz,ha kocsiban ülök.
2015. ápr. 5. 14:11
 106/137 anonim ***** válasza:
Ez nem fóbia, hanem PTDS (poszttraumás stressz zavar). Nagyon jól tetted, hogy szakemberhez fordultál vele. Könnyebben kezelhető, mint a fóbia, mert itt ismert az oki tényező. (kivételt képez a gyermekkori szexuális molesztálás okozta PTDS)
2015. ápr. 5. 14:23
 107/137 anonim ***** válasza:
56%
Ha valóban lett volna ilyen bajod, akkor nem írtál volna ilyeneket a szüléstől betegesen félő nőtársaidnak. Csak hazudsz egyszerűen, hogy bizonyítsd te milyen frankón pozitívan gondolkodó anyuka vagy...
2015. ápr. 5. 14:25
 108/137 anonim ***** válasza:
73%
Köszönöm 106.107-es igazat írtam,nem vagyok én sem szuperanya,sem hős,egyszerűen nem értettem a kérdezőt,hogy miért akarja babáját megfosztani a termeszetes születéstől,elvegre ő nem írta,hogy fobiaja lenne,csak alacsony a fájdalom küszöbe.Tehát ezek szerint Nála nem áll fenn betegség,csupán a kényelmesebb utat választja.
2015. ápr. 5. 14:41
 109/137 anonim ***** válasza:

A kérdező esetében a nőgyógyász helyében elküldeném az anyát pszichológushoz, akivel sikerül átbeszélni a félelmeket, konkretizálni azokat, átsruktúrálni. Az én nőgyógyászom anno jártas volt a pszichoterápiában, sok anyánál sikert ért el ebben, akik császárt akartak.

Sokszor csak félreértés, rossz gondolatmenet van az egész mögött. Ezeket mindenképpen meg kell próbálni tisztázni és rendbe tenni.

Nem azért, mert a szülés akkor nagy élmény mindenkinek. Hanem azért, mert a műtétnek orvosilag jóval több a kockázata, mint a természetes szülésnek. Hiába gondol bármit, a statisztika statisztika marad. Mindenképpen a kisebb kockázat felé kell terelni a szülést. Amellett a öltsége sem mindegy, hogy fizetni kell egy teljes műtéti teamet, vagy elég egy orvos és egy szülésznő.

Ha a meszélgetések ellenére a kérdező meggyőzhetetlen marad, és a szülés beindulásakor is így van (adnék rá módod, hogy meggondolja magát), akkor nem szabad azt erőltetni, mert komoly komplikáció lehet a vége.

Én inkább sajnálom a kérdezőt, mert tudom milyen a császár, nekem sajnos mindkét szülésem azzal végződött, holott mást szerettem volna. Alacsony fájdalomküszöbnél nem ez a jobbik megoldás úgy gondolom.

2015. ápr. 5. 14:55
 110/137 anonim ***** válasza:
100%
No,mint látom,ez már régi téma itt.Tokofobia.Megoszlanak róla a vélemények,van aki szerint állapot es 9 hónap alatt legyozheto,masok szerint betegség,de nem mindenki tokofobias,van akit csak elijesztettek különböző videók,más kismamák beszámolói.
2015. ápr. 5. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!