Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha Te lennél az illetékes...

Ha Te lennél az illetékes döntéshozó, engednéd, hogy a császármetszés, mint szülési opció, szabadon választható legyen?

Figyelt kérdés

Nyilván tudjuk, hogy a kismama ma már szabadon, egyéni belátása szerint dönthet, de ugye a hivatalos felállás alapján a császármetszés, mint eljárás, nem szabadon választható. Csak ha a helyzet megkívánja.

Arra lennék kíváncsi, hogyha az anyukák, kismamák, átlag emberek dönthetnének, akkor megengednék-e, hogy a szülő nő ugyanolyan lehetőségként választhassa a császármetszést, mint mondjuk az epidurális érzéstelenítést, vagy a teljesen hagyományos szülési módot. Természetesen saját felelősségre.

Kérnék szépen minden válaszolót, hogy a téma provokatív volta miatt ne kezdjünk személyeskedni, vagy veszekedni. Nem az a cél, hogy jól lepontozzuk egymást! Számomra minden kulturáltan megfogalmazott vélemény hasznos!

2013. júl. 16. 20:21
 81/104 anonim ***** válasza:
100%

Az igazi egyetlen szakmai protokol ahol tudomanyos tenyek vannak felsorolva feketen feheren ismert magyar es nemzetkozi kutatok orvosok es szulesznok irtak.

Aki ennek sem hisz...

[link]

2013. júl. 18. 15:17
 82/104 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Mindenki! Kedves 79-es. Fájó igen, hogy ilyen dolgok megtörténnek. Az én Istenem, a te Istened is, bár ebből most ne nyissunk vitát. Egyébként pont nem ő tette ezt, olvasd a Bibliát, a Sátán uralja ezt a világot, nézz csak körül..no de ez nem is ide tartozik. A kérdés nem az volt, hogy ki minek a híve, hanem az, hogy laikusok megválaszthatják-e azt hogy császárral szüljenek? Szültem mind2 módon, nem ellenzem a császárt, de nem engedném, hogy csak úgy, holmi félelem miatt a fájdalomtól, válaszható legyen. Ha indokolt, majd az illetékes, doktor! eldönti, de nem egy anyuka. És igenis, én úgy érzem van közöm hozzá, hogy más hogy szül, hisz a további mentális fejlődésében is szerepe van a születés módjának (persze sok minden közrejátszik), de mivel ők a jövő én legszívesebben azt szeretném, ha minden csecsemő gyengéden, szépen születne és akkor a kezdeteken nem múlna, hogy milyen ember válik majd belőle!
2013. júl. 18. 15:31
 83/104 anonim ***** válasza:
81! De jó, hogy ezt nem előtte olvastam!! Nagyon szerettem volna őket is természetes úton megszülni, de nem engedték ..
2013. júl. 18. 15:34
 84/104 anonim ***** válasza:
80%

Vicc ahogy egyesek próbálják a másikat meggyőzni,ez így is úgy is egy meddő vita!

A poén csak az hogy elvileg Magyarországon nincsen "óhajcsászár",de egy vaskos pénztárca általában mindent megold ami elég sajnálatos.

2013. júl. 18. 15:46
 85/104 anonim ***** válasza:
17%
Nekem óhajcsászárom volt. Műtét alatt a doki olyat talált, ami szerinte lehetetlenné tette volna a hüvelyi szülést. Így megspóroltam magamnak az óhajcsászárral sok óra szenvedést és egy sürgősségi császárt. Lehet lepontozni nullára.
2013. júl. 18. 17:03
 86/104 anonim ***** válasza:
11%
Rendben...
2013. júl. 18. 17:24
 87/104 anonim ***** válasza:
36%
Ment a piros kéz, ahogy óhajtottad.
2013. júl. 18. 20:15
 88/104 anonim ***** válasza:
69%

Az első gyermekemet simán szültem, teljesen könnyű várandóság után...olyan simán, hogy orvost sem nagyon láttam, a szülésznő hanyagul kezelt. Repedtem jobbra-balra. Féltem, reszkettem. Most 8 év elteltével (idősebb is lettem, túl a 35-ön) tele van a terhességem problémával. Nem merek sima szülésnek 'menni'.

Szerintem a vita tárgya nem a császár vagy simán....EGYSZERŰEN NÉZZÜNK MAGUNKBA!!! Ha kedves, odaadó személyzet vesz körül a szülés alatt...ha nem kapkod a doki, ha nem ordít a szülésznő, akkor nem lenne ennyi császár! Nekem sem 100%ban indokolt a császár. Szülhetnék a kisebb problémáim ellenére, DE nem akarok, mert FÉLEK és a dokim sem akar szüleszteni, mert kell neki a pénz!!!! Nincsen kedvem a magyar egészségügyben megszülni egy 4 kg-s gyermeket. Félek. Ennyi.....császár alatt nem hallottam annyi problémát, mint ami sima szülés közben érhet....mostanában csak kapkodom a fejem, hogy mennyi a "műhiba" sima szülés közben :( Több orvostól is hallottam, hogy a császár egy jóóóó orvos kezei között biztonságosabb, mint a szülés. Bocsánat, hogy hosszú volt a véleményem...összefoglalva: ha tudnám, hogy figyelnek rám, lesz rám idejük, jók a körülmények...akkor megpróbálnám megszülni a babám.

2013. júl. 18. 21:31
 89/104 anonim ***** válasza:
100%

Konyogom olvassatok el a szakmai linket amit ide tettem.

Persze a doki a penzet felti ezert a beteg szajara kedvere beszel.

Neki megeri konnyen keresett penz mutobe be es ki nem kell ejjel bejonni.

Szomoru de nem a kismamat nezik hanem magukat

2013. júl. 18. 21:42
 90/104 anonim ***** válasza:
67%
Édesem, ha most se lenne fogadott orvosod, hanem csak ugy beesnél a műtőbe, akkor nem biztos, hogy olyan flottul menne minden. Ha meg most fizetsz a dokinak, akkor akár sima szüléssel is próbálkozhatnál, mert pénzért még a bunkóbb szülésznő is kedves és figyelmes tud lenni.
2013. júl. 18. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!