Ha Te lennél az illetékes döntéshozó, engednéd, hogy a császármetszés, mint szülési opció, szabadon választható legyen?
Nyilván tudjuk, hogy a kismama ma már szabadon, egyéni belátása szerint dönthet, de ugye a hivatalos felállás alapján a császármetszés, mint eljárás, nem szabadon választható. Csak ha a helyzet megkívánja.
Arra lennék kíváncsi, hogyha az anyukák, kismamák, átlag emberek dönthetnének, akkor megengednék-e, hogy a szülő nő ugyanolyan lehetőségként választhassa a császármetszést, mint mondjuk az epidurális érzéstelenítést, vagy a teljesen hagyományos szülési módot. Természetesen saját felelősségre.
Kérnék szépen minden válaszolót, hogy a téma provokatív volta miatt ne kezdjünk személyeskedni, vagy veszekedni. Nem az a cél, hogy jól lepontozzuk egymást! Számomra minden kulturáltan megfogalmazott vélemény hasznos!
Az igazi egyetlen szakmai protokol ahol tudomanyos tenyek vannak felsorolva feketen feheren ismert magyar es nemzetkozi kutatok orvosok es szulesznok irtak.
Aki ennek sem hisz...
Vicc ahogy egyesek próbálják a másikat meggyőzni,ez így is úgy is egy meddő vita!
A poén csak az hogy elvileg Magyarországon nincsen "óhajcsászár",de egy vaskos pénztárca általában mindent megold ami elég sajnálatos.
Az első gyermekemet simán szültem, teljesen könnyű várandóság után...olyan simán, hogy orvost sem nagyon láttam, a szülésznő hanyagul kezelt. Repedtem jobbra-balra. Féltem, reszkettem. Most 8 év elteltével (idősebb is lettem, túl a 35-ön) tele van a terhességem problémával. Nem merek sima szülésnek 'menni'.
Szerintem a vita tárgya nem a császár vagy simán....EGYSZERŰEN NÉZZÜNK MAGUNKBA!!! Ha kedves, odaadó személyzet vesz körül a szülés alatt...ha nem kapkod a doki, ha nem ordít a szülésznő, akkor nem lenne ennyi császár! Nekem sem 100%ban indokolt a császár. Szülhetnék a kisebb problémáim ellenére, DE nem akarok, mert FÉLEK és a dokim sem akar szüleszteni, mert kell neki a pénz!!!! Nincsen kedvem a magyar egészségügyben megszülni egy 4 kg-s gyermeket. Félek. Ennyi.....császár alatt nem hallottam annyi problémát, mint ami sima szülés közben érhet....mostanában csak kapkodom a fejem, hogy mennyi a "műhiba" sima szülés közben :( Több orvostól is hallottam, hogy a császár egy jóóóó orvos kezei között biztonságosabb, mint a szülés. Bocsánat, hogy hosszú volt a véleményem...összefoglalva: ha tudnám, hogy figyelnek rám, lesz rám idejük, jók a körülmények...akkor megpróbálnám megszülni a babám.
Konyogom olvassatok el a szakmai linket amit ide tettem.
Persze a doki a penzet felti ezert a beteg szajara kedvere beszel.
Neki megeri konnyen keresett penz mutobe be es ki nem kell ejjel bejonni.
Szomoru de nem a kismamat nezik hanem magukat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!