Ha Te lennél az illetékes döntéshozó, engednéd, hogy a császármetszés, mint szülési opció, szabadon választható legyen?
Nyilván tudjuk, hogy a kismama ma már szabadon, egyéni belátása szerint dönthet, de ugye a hivatalos felállás alapján a császármetszés, mint eljárás, nem szabadon választható. Csak ha a helyzet megkívánja.
Arra lennék kíváncsi, hogyha az anyukák, kismamák, átlag emberek dönthetnének, akkor megengednék-e, hogy a szülő nő ugyanolyan lehetőségként választhassa a császármetszést, mint mondjuk az epidurális érzéstelenítést, vagy a teljesen hagyományos szülési módot. Természetesen saját felelősségre.
Kérnék szépen minden válaszolót, hogy a téma provokatív volta miatt ne kezdjünk személyeskedni, vagy veszekedni. Nem az a cél, hogy jól lepontozzuk egymást! Számomra minden kulturáltan megfogalmazott vélemény hasznos!
Az tény, hogy a természetes a legjobb. Ezzel nem is lehet vitába szállni. De szerintem, azért a császármetszés sem ördögtől való. Ha valaki fél természetes úton szülni, lehet, hogy többet árt a gátlásaival, mint használ? Nem tudom, volt-e valaki hasonló helyzetben, hogy császároztatni akarta magát, de valami miatt nem lehetett és természetesen szült. Vajon az ilyen helyzetbe került anyuka hogyan élheti meg a szülést? Mert az biztos, hogy sokak, akik természetesen akartak szülni, de császár lett a vége, csalódnak vagy rossz szájízzel zárták le a szülés élményét. Feltételezem, fordítva is hasonló lehet, csak annyi különbséggel, hogy kisebb a száma az ilyen eseteknek.
Viszont visszatérve a dolgozók és műtők számára... Sajnos, így is előfordulhat, hogy a műtők foglaltak, mert teszem azt, van 3 és a 3 műtőből 3-ban pont úgy alakul, hogy sürgősségi császárra van szükség. És jön egy 4. eset is. Minimális az esély, de sajnos, előfordulhat. Ilyenkor sem tolnak ki senkit a műtőből. Bár nem vagyok orvos, nem tudom, mi alapján rendezik el ilyenkor a betegek sorait. (Gondolom, nem a folyosón esnek neki a szülő asszony hasának a sebészek...)
Viszont érdekes vélemények és álláspontok kerültek elő. Mindegyik gondolatban van igazság, pro és kontra egyaránt.
kérdező, egyetértek veled. Én azt nem tudom felfogni, hogy MI, LAIKUSOK milyen jogon tiltanánk meg/nem engednénk meg a császárt.
Ha én természetesen akarok szülni, természetesen fogok, és pont (már ha orvosilag ugye nincs akadálya)
Attól sem nekem, sem a gyerekemnek nem lesz sem jobb, sem rosszabb, hogy a 3. szomszéd Juliska császárral szül-e, vagy sem. Ennyi.
Mindenki törődjön a maga dolgával.
Én megengedném, megadnám a választási lehetőséget, aki akar, ígyis-úgyis természetesen fog, aki meg császárt szeretne, az is elintézi. Az meg, hogy fizesse meg magának... hát álljon már meg a menet... az én fizetésemből havi 23.000-et, a pároméból 31.000-et vonnak TB-re, az több, mint havi 50.000Ft!! Ha csak a terhesség hónapjait nézem, már fél millió! És jó esetben azért nem 2 hónap munka után megy szülni az ember! Szóval jócskán kifizetem az árát!
kedves utolsó, ezt gondold végig mégegyszer... a minimálbéreseknek és akiknek nincs fizujuk, azoktól ennyit..
ajánlom, hogy írj be ide pl. egy 300.000ft-os összeget...
amúgy a bruttó fizud 7%-át vonják...
nyilván szabályozni kellene. Pl. csak az választhatná, aki jogosult a GYEDre, vagyis van 2 év munkaviszonya, vagyis, ha a minimum összeggel számolunk, akkor is legalább 24*6600ft-ot kifizetett...
mivel úgysem mindenki választja, lazán megoldható.
Jegyzem meg, így is, csak most az orvos zsebében landol az összeg, nem a kórházéban.
Én azt is el tudnám képzelni, hogy pl. szabott áron lehessen kérni, mint "extra" szolgáltatást... mondjuk 30-50E Ft-ért... de ezt már tényleg csak a kukacoskodás miatt írom...
"Tb-re mindenkinek ugyan úgy 6600Ft-ot vonnak, senkinek sem kell többet fizetni sem kevesebbet egy hónapban."
Tényleg?
Akkor az én bérpapíromon miért szerepel ennek az összegnek kb. a 7×-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!