Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha Te lennél az illetékes...

Ha Te lennél az illetékes döntéshozó, engednéd, hogy a császármetszés, mint szülési opció, szabadon választható legyen?

Figyelt kérdés

Nyilván tudjuk, hogy a kismama ma már szabadon, egyéni belátása szerint dönthet, de ugye a hivatalos felállás alapján a császármetszés, mint eljárás, nem szabadon választható. Csak ha a helyzet megkívánja.

Arra lennék kíváncsi, hogyha az anyukák, kismamák, átlag emberek dönthetnének, akkor megengednék-e, hogy a szülő nő ugyanolyan lehetőségként választhassa a császármetszést, mint mondjuk az epidurális érzéstelenítést, vagy a teljesen hagyományos szülési módot. Természetesen saját felelősségre.

Kérnék szépen minden válaszolót, hogy a téma provokatív volta miatt ne kezdjünk személyeskedni, vagy veszekedni. Nem az a cél, hogy jól lepontozzuk egymást! Számomra minden kulturáltan megfogalmazott vélemény hasznos!

2013. júl. 16. 20:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/104 anonim ***** válasza:
10%

sehol sem bizonyított az, hogy a császár nem lenne jobb!

Nem kiabálok, csak kiemeltem a konkrét választ a kérdésre.

Az, hogy verik, az konkrét, azt tudod, hogy rossz.

Mivel nem vagy szakember, honnan tudod, hogy rossz???

A kérdés az volt, "ha mi dönthetnénk". Én ennek függvényében írtam azt, hogy ne mi döntsük el, mert nincs jogunk befolyásolni.

Szövegértelmezés egyes, ülj le

2013. júl. 17. 11:51
 42/104 anonim ***** válasza:
16%

Szomszédomban lakó csaj akadt ki, amikor mondtam neki, hogy kérésre lesz programcsászárom, mert én azt szeretném. Jött itt a természetességgel, de arra már semmit sem tudott mondani, hogy a terminusa letelte utáni 1 héten keresztül mennyire természetes volt a különféle méhszájpuhítók és oxyterhelések adagolása, míg végül mesterségesen indították a szülését. Arról már kevésbé beszél, hogy már a 2. méhszájplasztikára ment vissza, mert a természetesség jegyében szanaszét repedt, az inkontinenciája nem múlt el, pedig hetente kétszer jár tornára.

Ja, azt meg szerencséjére nem is tudja, hogy a barom férje röhögve mesélte a cimboráinak a kerti partin, hogy akkora lett a neje pi.ja (ő mondta így), hogy harangozni tud benne.

Én bizony megengedném a császárt, hiszen aki eddig akart programcsászárral szülni, az eddig is azzal szült.

2013. júl. 17. 12:24
 43/104 anonim ***** válasza:
100%
Most írjak én is példát, hogy kinek milyen problémái lettek császar után? Tudnék, de nem kezdek bele a versenybe. Dehogy a gyerekeknek jó a császár, nyilván az anyukák önös érdekekből választják. Amúgy pont nem érdekel, hogy ki hogy szül, de a kívánságlistát ne az állami intézményekbe nyújtsák már be. Nincs pénz fontos műtétekre, de császározzuk az anyukákat, akik féltik a hüvelyüket. Elég szomorú.
2013. júl. 17. 13:04
 44/104 anonim ***** válasza:
15%

"nyilván az anyukák önös érdekekből választják."

"ez egy nagy hasi műtét, sokkal rosszabb az anyáknak"

Na, akkor most csak ezt magyarázd meg nekem! Mert mindenhol a 2. mondatot mantrázzák!

2013. júl. 17. 13:11
 45/104 anonim ***** válasza:
100%
Ha elolvasod az egész hozzászólásomat, akkor megtalálod a választ.
2013. júl. 17. 13:33
 46/104 anonim ***** válasza:
100%

" császározzuk az anyukákat, akik féltik a hüvelyüket"

ezt találtam, mást nem, azzal viszont, hogy erre szükség lenne, megint csak az én mondanivalómat támasztod alá.

2013. júl. 17. 13:51
 47/104 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miért akarsz ennyire dumcsizni velem, de legyen. Nem tudom mi a mondanivalód, de ha alátámasztottam, akkor örülj neki.

Ez nem verseny, hogy minden mondatomat megcáfold, de idézgesd nyugodtan, én nem fogok veled vitatkozni, mert kissé agresszívnak tartom a stílusodat.

2013. júl. 17. 13:57
 48/104 anonim ***** válasza:
20%

Éppen elég tb-t és eü hozzájárulást fizettem hogy igenis lehessen programcsászárom, ha akarom.

Az állami eü azért tart ott, ahol tart, mert egy csomó ingyenélő van ebben az országban, akiknek tök természetes, hogy gyógykezelik, miközben szart sem tett be a közösbe.

2013. júl. 17. 14:02
 49/104 anonim ***** válasza:
18%

Ja, azt meg el is felejtettem írni, hogy az össze szülész ismerősünk lánya programcsászárral szült.

Az apjuk olyan felelőtlen lenne, hogy ezt hagyná, ha tudná, baj lesz belőle.

Sokat beszélgettem velük erről, de egybehangzóan állították, hogy a gyerek szempontjából biztonságosabb a programcsászár.

2013. júl. 17. 14:10
 50/104 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon érdekes,és összetett kérdés.

Az első gyerekem 4 éve született.Eszembe se jutott a császár.9 órán át vajúdtam,aztán megszólaltak a gépek,valami elképesztő hangon.Leesett a lányom szívhangja.Már 4 éve,de máig nem felejtem,ahogy 10 ember úgy rohant velem,mintha versenyfutás lenne,ahogy a dokim kiabált,hogy két perc múlva császár,az egy dolog,hogy én nem láttam a könnyeimtől,de a férjemre néztem,és amikor rajta is látom,hogy sír...Megcsászároztak,a kis drágám egészséges lett,és ez a lényeg.Sokáig nem akartam második gyereket,aztán beadtam a derekam,3 hónapos a kisebb lányom.Az orvosom mondta,hogy tripla odafigyelést kapok,de próbáljuk meg hüvelyi úton,ha nehezen tágulok stb. megcsászároz.És bizony,császár lett a vége.Nem tudtam a szülésre koncentrálni,féltem,rettegtem,hogy mikor szólal meg a gép,olyan maradandó érzést hagyott bennem az első szülés,hogy még nyomni se volt erőm.Én azt mondom most,hogy örültem volna,ha programozott császárom lesz,kevésbé féltem volna,mondom ezt úgy,hogy tisztában vagyok a kockázataival.Ez egy saját példa.

Általánosságba válaszolva a kérdésre,nem engedném.A nevébe is benne van:természetes szülés.TERMÉSZETESSÉG.Jobb a babának is,mamának is.Kevesebb a kockázata,nem véletlen találták ki,és nem véletlen nem volt eddig elterjedt az indokolatlan császármetszés.Sajnos bizonyos körökben teljesen abban a hitben élnek,hogy a császár könnyebb.Nem,az egy MŰTÉT.Viszont azt elképzelhetőnek tartom,hogy az ikres anyukákat császározzák ,ha valaki pár órán át nem tágul,és úgy dönt nem akar szenvedni császározzák.

2013. júl. 17. 14:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!