Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha Te lennél az illetékes...

Ha Te lennél az illetékes döntéshozó, engednéd, hogy a császármetszés, mint szülési opció, szabadon választható legyen?

Figyelt kérdés

Nyilván tudjuk, hogy a kismama ma már szabadon, egyéni belátása szerint dönthet, de ugye a hivatalos felállás alapján a császármetszés, mint eljárás, nem szabadon választható. Csak ha a helyzet megkívánja.

Arra lennék kíváncsi, hogyha az anyukák, kismamák, átlag emberek dönthetnének, akkor megengednék-e, hogy a szülő nő ugyanolyan lehetőségként választhassa a császármetszést, mint mondjuk az epidurális érzéstelenítést, vagy a teljesen hagyományos szülési módot. Természetesen saját felelősségre.

Kérnék szépen minden válaszolót, hogy a téma provokatív volta miatt ne kezdjünk személyeskedni, vagy veszekedni. Nem az a cél, hogy jól lepontozzuk egymást! Számomra minden kulturáltan megfogalmazott vélemény hasznos!

2013. júl. 16. 20:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/104 anonim ***** válasza:
77%

Nem engedném. Nem véletlenül vagyunk elevenszülő emlősök. Miért alkotta volna meg így a természet, ha nem így a legmegfelelőbb?

Régen is szültek a nők és eszükbe sem jutott császárt kérni helyette.

2013. júl. 16. 21:46
 12/104 anonim ***** válasza:
36%
És régen mennyien bele is haltak.
2013. júl. 16. 21:49
 13/104 A kérdező kommentje:

Egyetértek a többséggel:

Én magam is engednem, természetesen annak függvényében, hogy a kismamák részletes tájékoztatást kapnak, mérlegelhetnek, megismerkedhetnének az előnyökkel, hátrányokkal, esetleges szövődményekkel.

Szerintem, aki van annyira felnőtt, hogy gyermeket vállaljon, tud felelősségteljesen dönteni, hogy hogyan kívánja világra hozni a babáját. Ha valaki vállalja a kockázatot, nem tartom ördögtől valónak. Hiszen szerény véleményem szerint, ahogy a szépészeti műtétek is legálisak, önkéntesek, java részük önköltséges, úgy működhetne ez a császárral is.

Régen valóban, nem volt ilyen opció, de szerintem, haladni kell a korral. Hiszen régen pl. telefon sem volt, nagyanyáink átsétáltak A-ból B-be, elmondták a pletykát, aztán haza. Azért mi már nem így teszünk, és mégsem tartjuk a telefont

2013. júl. 16. 21:53
 14/104 A kérdező kommentje:

rossz dolognak. (Elnézést, közben véletlen elküldtem :))

De ha szorosan a témánál maradunk, régen számtalan orvosi eljárás nem létezett, ma már teljesen természetesek. Szerintem, nem érdemes ilyen téren a múltat felidézni, hiszen már nem ott élünk.

És köszönöm az eddigi válaszokat! Kivétel nélkül mindenkinek ment a zöld mancs!

2013. júl. 16. 21:55
 15/104 anonim ***** válasza:
89%
Az azért tényleg érdekel, hogy aki ezt komolyan gondolja, az hogy oldaná meg? A császárhoz műtő kell. Mi van, ha sürgős eset jön? Átküldik máshová, vagy mégis mi?
2013. júl. 16. 22:00
 16/104 anonim ***** válasza:
80%
Kedves 21:49! Nem azt mondtam, hogy egyáltalán nem engedném. Ha indokolt, akkor természetesen császárt kell alkalmazni. Mint választható OPCIÓ nem engedném. Nem volt világos?
2013. júl. 16. 22:03
 17/104 anonim ***** válasza:
26%
Nem volt világos, mert te jöttél ezzel az elevenen szülő dologgal, egyébként a császárral is elevenen szülnek na mindegy.
2013. júl. 16. 22:06
 18/104 anonim ***** válasza:
89%
Én nem keverném ide a többi orvosi eljárást. Egyébként invazív eljárást általában csak akkor alkalmaznak, ha már más megoldás nincs a gyógyításra/diagnosztizálásra.
2013. júl. 16. 22:08
 19/104 anonim ***** válasza:
97%
Nem az anyák többsége nem orvos, és attól, hogy pár cikket elolvas az interneten nem is lesz az, felelőtlenség lenne.
2013. júl. 16. 22:08
 20/104 anonim ***** válasza:
91%

"És régen mennyien bele is haltak."

Igen de a nagy részük higiéniai okok miatt. Nem véletlenül Semmelweis Ignác az anyák megmentője.

2013. júl. 16. 22:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!