Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha Te lennél az illetékes...

Ha Te lennél az illetékes döntéshozó, engednéd, hogy a császármetszés, mint szülési opció, szabadon választható legyen?

Figyelt kérdés

Nyilván tudjuk, hogy a kismama ma már szabadon, egyéni belátása szerint dönthet, de ugye a hivatalos felállás alapján a császármetszés, mint eljárás, nem szabadon választható. Csak ha a helyzet megkívánja.

Arra lennék kíváncsi, hogyha az anyukák, kismamák, átlag emberek dönthetnének, akkor megengednék-e, hogy a szülő nő ugyanolyan lehetőségként választhassa a császármetszést, mint mondjuk az epidurális érzéstelenítést, vagy a teljesen hagyományos szülési módot. Természetesen saját felelősségre.

Kérnék szépen minden válaszolót, hogy a téma provokatív volta miatt ne kezdjünk személyeskedni, vagy veszekedni. Nem az a cél, hogy jól lepontozzuk egymást! Számomra minden kulturáltan megfogalmazott vélemény hasznos!

2013. júl. 16. 20:21
 61/104 anonim ***** válasza:
97%

Tisztaban vagytok azzal mi egy csaszar kovetkezmenye?

Csak a mutet alatt verzes a holyag serulese bel serules stb.

A baba vizes tudovel szulethet a fajasok hianya miatt ill bacik a beleben nem alakulnak ki gyorsan ennek kovetkezmenye hasfajas hanyas rossz emesztes.

A mutet utan trombosis embolia sebfertozes talyog hegesedes Sajnos kar tobb kimama halt meg emboliaban ami nem vedheto ki gyors es halalos.

Szoptatas lassu beindulas kotodesi problemak.

Hosszu tavon a kovetkezo terhessegnel a lepeny a heg miatt rosszul tapadhat meg pl a mehszaj elott ill beleno a mehfalba ki a mehen kivul ezzel a kovetkezo szulesnel nagy komoly verzest okozva.

Lattam kismamat aki a mehet es a hugyholyagjat hagyta ott a masodik csaszar alatt a placenta increta acreta miatt szomoru.

A seb repedesero lhegfajdalomrrol kovetkezo terhesset alatt ne is beszeljunk.

Sajnos hiaba uh a kismamat a meh otthon is kirepedhet fajdalom nelkul es bizony a baba es a mama is belehalhat.

Ki az az orult no aki ezeket a rizikokat ismerge onkent vagatja magat ha nem eletmentesrol lenne szo???

Nagy egyetemi korhazban dolgoztam 15 evet evi 3000 szulesunk volt bizony sokat lattam hallottam.

Volt ott is aki huvelyet feltette es kerte a csaszart megkapta de eloszor a pszihologus beszelt vele miert is gondolkodik nem normalissan hiszen anya lesz az a legfontosabb nem a huvelye ugyebar.

Mind aki kerte a csaszar kesobb sajnalta a kerese megbantak bizony a keresuket.

2013. júl. 17. 21:17
 62/104 anonim ***** válasza:
11%

jajj utolsó, ezt most te sem gondolod komolyan, ugye??? most akkor kezdjük el sorolni, hogy a term. szülés közben milyen következmények lehetnek??

Te mikor dolgozTÁL kórházban? Mert csak 4-5 év alatt is rengeteget fejlődött a technika...

na jó, csak a te kedvedért:

leesik a szívhang, expresszbe kell műteni... és akkor jön az itt írogatott dolog.. és ha nincs műtő??

rosszul fordul, eltörik 1-2 csontja, mit számít??

beszorul, oxigénhiány

beszorul, fogóval, vákuummal kell kiszedni, deformálódhat

rátekeredik a zsinór, megfullad

anyuka szétreped, amit esetleg rosszul varrnak össze

anyuka szétreped, kívül-belül, esetleg olyan súlyosan, hogy többet gyereke sem lehet...

és akkor tényleg csak a "lehetőségek" tárházának egy kis szeletét ismertettem...

2013. júl. 17. 21:32
 63/104 anonim ***** válasza:
100%
Nem engedném. Élettanilag, normál, problémamentes terhesség esetén szerintem nem szabadna a kismamára bízni egy ilyen döntést minden tény ismeretében (a babának és a mamának is jobb a későbbiekre nézve a teljes szülésélmény, pl bizonyos rákbetegségek kockázatát csökkenti, időskori betegségek enyhébb lefolyásúak, sőt elkerülhetőek, ha valaki min egyszer természetes úton szül).
2013. júl. 17. 21:36
 64/104 anonim ***** válasza:
100%
* ismerete nélkül, nem ismeretében...
2013. júl. 17. 21:37
 65/104 anonim ***** válasza:
87%

A mai napig korhazban dolgozom fejlett modern ny eu korhazban nem mocsokban.most mar nem egyetemi klinikan hanem egy vilagvarosban

Kepzett publikalo nemzetkozi orvosok dolgoznak itt.

A termeszetes szules soha nem jar annyi rizikoval mint egy csaszar ez teny.

Fejlodes ? Az embolia ma is elofordul ugyanugy mibt a csaszar utani meddoseg.

Szetrepedes ? Ugyes szuleszno okos kismama aki hallga a szulesvezetore nem ,,reped szet ugy tobbet nem szulhet,, ez urban legenda.

Ha valakinek teljes szakadasa van az sokszor a vacomtol fogotol van es kitunoen helyrehozhato.

Szerintem halgass arra aki ert hozza a pletykak es urban legendak helyett.

2013. júl. 17. 22:13
 66/104 anonim ***** válasza:
67%
Nem, nem engedném hogy válaszható legyen. Egész egyszerűen azért mert a jó Isten nem ezt rendelte. egyszerűen természetellenes. nem így kell megszületnie egy csecsemőnek. Ez evidencia. Fiamat természetes úton hoztam világra, 10 órát vajúdtam, de még 5 év után is nagyon jó visszagondolni rá. 6 hónapos ikerlányaimmal császároztak, sajnos nem volt más választásom ...
2013. júl. 17. 22:32
 67/104 anonim ***** válasza:
28%

"Nem, nem engedném hogy válaszható legyen. Egész egyszerűen azért mert a jó Isten nem ezt rendelte. egyszerűen természetellenes. nem így kell megszületnie egy csecsemőnek."

Aha és hol a határ a természetes és a nem természetes között? A szülésindítás miért természetes? Az életmentő császár miért természetes?

Miért természetes egyáltalán, hogy a koraszülötteket gépekre kapcsoljuk?

Hagyjuk már ezt a természetes-nem természetes dumát!!!

A mostani életünk már nagyon messze van a természettől.

2013. júl. 17. 22:38
 68/104 anonim ***** válasza:
24%

Most komolyan, azt mondja meg nekem valaki, hogy miért jó ezt tiltani??? Aki akarja, ígyis-úgyis kifizeti, ha nem kellene boríték, több jutna a gyerekre!

És nincs bizonyítva sem az, hogy jobb, sem az, hogy rosszabb a babának, akkor nektek meg miért nem mindegy, hogy az anyák hogy döntenek magukról????

Mi jogon ítélnétek meg ti/ítélnénk meg mi, hogy mi a jobb a másiknak??? Hogy mered 100%osan kijelenteni, hogy nem engednéd, mert rosszabb???? Publikálj, mert Nobel-díjas leszel a bizonyításért.

De mivel úgyse ti, hanem a pénztárca dönt, valamint természetes élet hívei vagytok (remélem ezen szellemben gyógyszert sem szedtek a hasmenésre, hisz a természet találta ki, valamiért biztos jó), nem magyarázok.

2013. júl. 17. 22:41
 69/104 anonim ***** válasza:
77%

Kedves 70%-os ne húzd már úgy fel magad!:)))

Minimum 4oldalon keresztül próbálod írni az(szerinted) igazad,ha te császárral akarsz szülni szülj azzal!

2013. júl. 17. 22:52
 70/104 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően normál szülés párti vagyok.

De a saját szülésem után azért elgondolkodtat a kérdés, bár nem adnám teljes mértékben laikusok kezébe a döntést,de ha indok van rá, nem erőltetném mindenáron a hüvelyi szülést amit én mostanában tapasztaltam.

Amit senki nem látott előre,keskeny volt a medencém, hiába ment minden jól egy ideig, beszorult a baba, vákummal kellett kiszedni, recsegtek a csontjaim. Az egy dolog hogy azóta sem tudok rendesen járni, de isteni szerencse hogy a babám megúszta sérülések nélkül.

Ha valaha rászánom magam még egyre, igenis már eszembe jut, hogy nem szívesen tenném ki őt ennek...

Nem szeretném,hogy felvágjanak, de sokkal jobban félek attól, hogy baja eshet a babának. Lehet, hogy emiatt nem lesz második.

Bár lehet hogy van olyan opció a valóságban, hogy figyelembe veszik a "kórelőzményeket",nem tudom.

2013. júl. 17. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!