Mit kezdjek azzal, ha az ismerőseim támadnak az otthonszülés miatt?
Még nem mondtam a férjemen kívül senkinek, ő támogat, de korábban, amikor még csak gondolkoztam rajta, a legközelebbi rokonaim és barátaim is teljes hangulatváltással nekem estek, hogy ez mekkora felelőtlenség, és azonnal vessem el a gondolatot, a szülés nem rólam szól, hanem a gyerekről, mi lesz, ha ez meg ez történik... És tudom, hogy kockázatosabb otthonszülni, mint kórházban, de ezek az emberek közel sem néztek utána, hogy mennyivel kockázatosabb (nem sokkal). Mégis mindenki az általános közvéleményt ismételgetve, valós információ tudása nélkül támad, ami nekem nagyon rosszul esik, mert pont az volna a lényeg, hogy egy pozitív élmény legyen a szülés (és nekem ebbe beletartozik a várakozás is).
Ha osz párti vagy vagy semleges, akkor hogy mondanád el?
Ha ellene vagy, meg lehetne valahogy győzni, hogy ez nem egy ördögtől való dolog és támogasd a kismamát, vagy mindenképpen felelőtlenségnek tartanád és elzárkóznál a megbeszéléstől? Ha igen, mi segítene a megértésben?
Én értékelem és tiszteletben tartom a véleményeteket, bármi is az, kérlek ti is így írjátok!
Nagyon sajnálom édesanyádat, megmondom az őszintét.
És tudod miért?
Mert veled ellentétben tisztában van azzal, hogy veszélyezteted a babádat és saját magadat is, szóval majd izgulhat hogy vajon élve maradtok-e…
A komplikációról annyit, hogy itt másodpercek számítanak, mert ezt nem lehet kiszámítani, mikor történik valami életbevágó eset. Teljesen mindegy, hogy a kórház közel van és készenlétben állnak.
Az otthonszülést is Magyarországon nem engedélyezném, hiszen itt nincsenek erre felkészülve eléggé!
Mondjuk alapvetően elég sokan vagyunk már, szóval egy otthonszülés program Orbánéktól lehet megtizedelné a lakosságot. Gondolom te is tudsz arról,hogy nem véletlenül haltak meg annyian szülés közben és nem véletlenül nem volt olyan sok az élveszületések aránya!
Ha meghalna a gyerek otthon, veregesd meg a vállad és légy büszke magadra, mert igazán az lehetsz!
Sajnálom. Magyarorszàgon is az otrhonszülès a legbiztonsàgosabb, de ennek a te döntèsednek kell lennie. :'( Több èvtizedes múltja, szigorù szabàlyozàsa ès kiemelkedően jó statisztikàja van.
Ha a kèrdezőnek vagy a gyerekènek bàrmi baja lesz a kòrhàzban, az az itt vàlaszolgatòk lelkèn is szàrad. Ez termèszetesen nem fogja őket èrdekelni, mivel ők mentettek meg az iszonyatosan veszèlyes ès halàlos otthonszülèstől.
84# nem értem mit nem értesz rajta...ha csak így nyílik fel a szemed. A mai világban aki szánt szándékkal kockáztatja a gyereke életét.. márpedig ez az! Akkor arra nincsenek szavak.
85# Te meg àsd el magad a hülye statisztikàddal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!