Ha otthonszülésnél tragédia történik miért csak a bábát csukják le?
A szülőket miért nem? Holott gondolom nem a bába kényszerítette rájuk az otthon szülést, tisztában voltak a lehetséges következményekkel és vállalták. Tehát szerintem jobban hibásak mint egy bába.
Van ismerősöm aki bábapraxisban dolgozott és ő mesélte, volt hogy ő már kórházba küldte volna a nőt de az nem egyezett bele. Itt szerencsére végül nem halt meg a baba, de csak a szerencsén múlt. Ha történt volna valami mégis őt ítélik el. Nem igazságtalan?
Ugye miért csukják le?
Ha tragédia történik, az nem az anya hibája. Nem szánt szándékkal öli meg a gyereket, hanem egy nagyon kiszolgáltatott helyzetben komplikáció lép fel.
Ezért csukják le?
3as, az anya maga választotta ezt a lehetőséget, úgy hogy tisztában volt azzal hogy esetleg meghalhat a gyereke, mert ő nem vállalta a kórházba menetelt.
Miért a bábát csuknák le mikor a nő döntött otthonszülés mellett? Egyedül az ő felelőssége a csecsemőhalál vagy károsodás is. Abban az egy esetben nem, ha az apuka kényszerítette erre.
Csak akkor csukják le a bábát, ha olyan hibát vét, ami elkerülhető lett volna. Pl ha hanyagságból nem vesz észre valamit.
Ezért egy orvost is megdorgálnak kórházban levezetett szülésnél. Mi ezzel a baj?
Kérdező, te nagyon elfogult vagy...
Az otthonszülés legális, bárki szülhet otthon, ha zöld utat kap rá. Erre kiképeznek bábákat, akiknek kutya kötelessége a legjobb tudása szerint elvégezni a munkáját. Ha szándékosan, vagy hanyagságból súlyos hibát vét, akkor börtönbe kerül.
Ha ő megtesz mindent, de mégsem tudja az anyát kórházba juttatni, mert az nem akar menni, akkor nem csukják le. Ha mégis, akkor valszeg kamuzott, és csak ezzel az " én noszogattam, mégsem ment kórházba" szöveggel próbálta védeni mentegetni magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!