Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az otthonszülést mennyire...

Az otthonszülést mennyire tanácsos említeni másoknak?

Figyelt kérdés

Aki azt tervezett, kivel osztotta meg előzetesen? Úgy értem, nyilván akit nem érdekel, azzal nem, de ugye kollégáktól, szomszédoktól, stb. is előfordulhat olyan kérdés, hogy "és, melyik kórházban szülsz?", vagy ilyesmi. Ilyenkor elmondjátok, hogy otthon tervezitek? Vagy ez mennyire tabu? Ha otthonszülést terveznél, mennyire kommunikálnál róla nyíltan a környezeteddel? Vagy van, aki mondjuk a leendő nagyszülőknek sem köti az orrára?

Mik a tapasztalatok mások reakcióiról?

2022. júl. 21. 15:57
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
72%
Hát én óriási felelőtlenségnek gondolom és nem támogatnám az otthonszülést, szóval ebből kiindulva egyátalán nem mondanám senkinek.
2022. júl. 21. 16:03
 2/26 anonim ***** válasza:
73%
Semennyire. Én tök jófej, és elfogadó vagyok, egy szót sem szólnék, ettől még azt gondolnám, hogy hülyeség. Még állami kórházban is lehet úgy szülni, hogy csak segítenek, és a tolófájásoknál van orvos, de van rengeteg magán intézmény is.
2022. júl. 21. 16:04
 3/26 anonim ***** válasza:
94%
Én csak gondolkoztam rajta, nem terveztem, de így is sokat olvastam utána. A saját anyukámat leszámítva mindenki nekem esett, hogy veszélyeztetem a gyerekemet. Még a férjem is. Anyukám sem lett volna elragadtatva az ötlettől, de ő legalább normálisan el tudta mondani a véleményét, látta benne a pozitív oldalt is, és jött volna segíteni ha emellett döntök. Végül kórházban szültem, jobb is volt úgy, de azóta nem beszélek senkinek a reform nézeteimről.
2022. júl. 21. 16:04
 4/26 anonim ***** válasza:
83%
Semennyire!
2022. júl. 21. 16:05
 5/26 anonim ***** válasza:
92%
Ismerősöm otthon akart szülni, de aztán nem jött össze egy tényező miatt, emiatt magán kórházban szült. Szerintem egy szomszéd vagy bárkinek nem érdemes erről őszintén beszélni, mert mindenki csak a saját véleményét mondaná, ami számodra nem lenne legtöbb esetben pozitív. Egy hormonokkal teli kismamának pedig pont nem hiányzik az instabilitás
2022. júl. 21. 16:14
 6/26 anonim ***** válasza:
51%
Említheted, de ne csodálkozz, ha felelőtlennek tartanak majd. Geréb Ágnes esete nem ismerős? Ne játssz a gyerek és a saját életeddel.
2022. júl. 21. 16:14
 7/26 A kérdező kommentje:

Én is arra számitottam, hogy nehezen veszi majd be az emberek gyomra, eleinte még a férjemről is azt hittem, hogy idegenkedne tőle, de eddig csak a testvérem fogalmazta meg, hogy tőle ez távol áll, rajta kívül a férjem is, a szüleim is, az anyósomék, a gyerekkori barátnőm, a gyerekorvosunk és még a védőnőm is tök támogató. Ezen kívül a férjem egyik kollégájával került szóba a téma, akinek szintén várandós a felesége, és kiderült, hogy ők is otthonszülést terveznek. Lehet, hogy én egy ilyen otthonszülős buborékban élek?

Senkitől egy rossz szót nem kaptam eddig.

2022. júl. 21. 16:16
 8/26 anonim ***** válasza:
59%
Nézd én úgy lettem tartósan beteg hogy a köldökzsinór többször a nyakam körül volt és agyverzesem lett, pedig anyám terhessége probléma mentes volt végig. igen közel van a kórház, de ilyen esetben minden perc számít. Én nem kockáztatnám a babám életét, mert magamból kiindulva bármi lehet a végén,lehet farfekvéses lesz, vagy kaki kerül a magzatvízbe és akkor egyből császár kell stb. Csak akkor szólj otthon ha szó szerint egy köpésre vagy a kórháztól... azért nem szólt be senki,mert a környezeted is buta emberekből áll.
2022. júl. 21. 16:25
 9/26 anonim ***** válasza:
52%
Szólj helyett szülj akart lenni.
2022. júl. 21. 16:25
 10/26 anonim ***** válasza:
85%

Én úgy szeretnék erről a témárol mai gondolkodású orvosokkal beszélgetni.

Szerintem felelőtlenség de ez az én véleményem!

Kb 1 év egy nö nőgyogy akinek a férje színtén nőgyógy kérdezték meg ,hogy miert nem otthon szűlt!

Annyi volt a válasz ,hogy ők látják azokat a ritka eseteket ahol gond van és ők nem kockáztatnak!a biztos a kórház.

Nekem ez totál hiteles és mindent elmond!ha igazi háborítatlan szülést szertnék akkor biztos valami magán klinikát válsztanék ami akár felér egy otthoni szüléssel de mégis ott van az orvos ha bármi pici baj van!

2022. júl. 21. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!