Az otthonszülést mennyire tanácsos említeni másoknak?
Figyelt kérdés
Aki azt tervezett, kivel osztotta meg előzetesen? Úgy értem, nyilván akit nem érdekel, azzal nem, de ugye kollégáktól, szomszédoktól, stb. is előfordulhat olyan kérdés, hogy "és, melyik kórházban szülsz?", vagy ilyesmi. Ilyenkor elmondjátok, hogy otthon tervezitek? Vagy ez mennyire tabu? Ha otthonszülést terveznél, mennyire kommunikálnál róla nyíltan a környezeteddel? Vagy van, aki mondjuk a leendő nagyszülőknek sem köti az orrára?
Mik a tapasztalatok mások reakcióiról?
2022. júl. 21. 15:57
21/26 A kérdező kommentje:
Én is szültem már kettőt kórházban, nekem más élményeim vannak.
Amúgy nyilván örülök, hogy mindenki támogat, akinek eddig meséltük, meg is lepett.
2022. júl. 21. 17:29
22/26 anonim válasza:
Mert körülötted vagy mindenki hülye vagy úgy érzi nem fog beleszólni.
23/26 anonim válasza:
Teljesen mindegy hol és hogyan akarsz szülni, a megosztás módja attól függ milyen a környezeted, a kapcsolatod velük és a személyiséged. Ha tudtok és szoktatok ilyenekről beszélni és bírod a kritikát mond el.. ha csak vita lenne belőle ne.. te ismered a családod nem mi.. az én környezetem sokkot kapna és kiborulna ettől így ha lenne is ilyen tervem (de nincs) magamban tartanám.
24/26 anonim válasza:
Nem beszélnek le mert úgy vannak vele magánügy, ha ezzel a gyerekkel történik bármi otthonszülés alatt már van kettő.
25/26 anonim válasza:
Kiindulva egy ismerősömből, aki a közösségi oldalon kéretlenül mindenki képébe tolja, hogy ő otthon szült és szuperanya - semmi extra reakciótól nem kell igazán tartanod, sőt bizonyos körökben még örülni is fognak neked.
26/26 anonim válasza:
Hogyha nem zavar, hogy súlyos károsodásotok is lehet... Csak az a baj, hogy a gyerekedet is tönkreteheted a saját felelőtlenséged miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!