Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az otthonszülést mennyire...

Az otthonszülést mennyire tanácsos említeni másoknak?

Figyelt kérdés

Aki azt tervezett, kivel osztotta meg előzetesen? Úgy értem, nyilván akit nem érdekel, azzal nem, de ugye kollégáktól, szomszédoktól, stb. is előfordulhat olyan kérdés, hogy "és, melyik kórházban szülsz?", vagy ilyesmi. Ilyenkor elmondjátok, hogy otthon tervezitek? Vagy ez mennyire tabu? Ha otthonszülést terveznél, mennyire kommunikálnál róla nyíltan a környezeteddel? Vagy van, aki mondjuk a leendő nagyszülőknek sem köti az orrára?

Mik a tapasztalatok mások reakcióiról?

2022. júl. 21. 15:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem ez túl intim infó.
2022. júl. 21. 16:34
 12/26 anonim ***** válasza:
82%
Felelőtlenség. Szülés után majdnem elvéreztem, egyből műteni kellett. Kicsit túl van gondolva ez az egész szülés dolog, nem lesz könnyebb megszülni otthon, mint a kórházban.
2022. júl. 21. 16:35
 13/26 A kérdező kommentje:

Kár, hogy a válaszok jelentős része lebeszélni próbál, nem a kérdésre válaszolni. A többieknek köszönöm.

Lehet, így kellett volna feltenni: ha te annyira felelőtlen és elmeroggyant volnál, hogy otthonszülést tervezel, ami köztudomásúlag rettenetesen veszélyes, akkor mennyire osztanád meg e merénylettel felérő tervedet a környezeteddel?

Vegyétek úgy, hogy ez a kérdés, ok? :)

2022. júl. 21. 16:45
 14/26 anonim ***** válasza:
87%
Jogos a felvetésed de ez a magyar valóság ,hogy felelőtlenség!igy ha kifele kommunikálod pont ezt fogod kapni ha a szemedbe merik mondani!ha szeretnéd ezt hallgatni akkor mond el mindenkinek akivel beszél.ez a te döntésed voszont fogadd el ,hogy sokan meg le akarnak beszélni erről!
2022. júl. 21. 16:49
 15/26 anonim ***** válasza:
81%
Semennyire, mivel senkit sem érdekel, hogy fogsz szülni.
2022. júl. 21. 16:49
 16/26 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem, mint a válaszokból is látod, a többség teljesen tájékozatlan a témában. Az az elő és egyetlen gondolatuk, hogy "hű de veszélyes". (A legjobb az "de mi van ha farfekvéses" válaszoló...)

Amiatt, hogy nagyon sokan teljes tájékozatlanságukban azonnal elítélnek, én nem híresztelném. Csak olyannak mondanám el, ha szóba kerül, aki kérdez és nem rögtön ítél, és olyankor, mikor van időm válaszolni. Egyéb esetekben rögtön azt mondanám, ami akkor lenne, ha végül nem megoldható az otthonszülés, tehát a B tervet.

2022. júl. 21. 16:56
 17/26 anonim ***** válasza:
82%

Látod, ha így reagálnak az emberek, hát ne mondd el senkinek.

Amúgy érdekes módon nálunk pont a védőnő ilyen otthon szülő mániás. Amikor volt ez a botrány Geréb Ágnessel, arra is csak azt mondta, hogy ilyen komplikáció mellett a kórházban is meghalt volna az a gyerek. Lehet. De az anyuka egész életében lelkifurdalást érez miatta, az tuti.

Amúgy törvényileg utánanéztél? Van valami kikötés, hogy milyen közel kell lennie kórháznak, tehát ha pl. 30 km-re van a legközelebbi kórház, már nem lehet. Találsz egyáltalán orvost, aki elvállalja?

Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de nem rossz ám a kórház. Mi ketten voltunk a férjemmel, a doki csak néha-néha jött be, meg persze amikor megindult a szülés. Elég intim helyzet volt. Nekem nem volt negatív élmény, amiket előtte a védőnő mondott, hogy mesterséges környezet, meg életidegen, meg ilyen hülyeségek. Ráadásul itt aztán nagyon a természetes szülés pártján állnak, még fájdalomcsillapítót sem kaptam.

Engem megnyugtatott, hogy ott volt a műtő, és mehettünk volna, ha kellett volna.

Sajnos az én fiamnak is a nyakán volt a köldökzsinór, nagyon kemény magatartászavarai vannak emiatt, nem is tudom mi lett volna, ha itthon vagyunk, meg is hal.

2022. júl. 21. 16:57
 18/26 anonim ***** válasza:
75%
A mai világban olyan szinten szokás egymás élete és döntései felett ítélkezni, hogy inkább semmit nem osztok meg senkivel a legközelebbi 2-3 hozzátartozómon kívül, akikről tudom, hogy normálisak.
2022. júl. 21. 17:07
 19/26 anonim ***** válasza:
91%

13-as Azt írtad mindenki támogat, akikkel beszélsz. Ez neked miért nem elég?

Ha így van nyilván UFO-k közt élsz, az emberek 90%-a legalább zsigerből lebeszélni akar, én eleve nem tudok olyan okot elképzelni, ami miatt ezt elfogadhatónak érezném.

Jártam szülőszobán többször, volt kád, zuhanyzó, fotel, labda, lehetett sétálni, nem basztatott senki, akkor jöttek, ha kellett. Mindenki segíteni akart, és akkor, amikor kértük, mindezt állami kórházban. Úgy hogy több orvos, és a műtő és a PIC is 10-10m-re volt.

2022. júl. 21. 17:11
 20/26 anonim ***** válasza:
68%

Semennyire nem osztanám meg. Nincs közük hozzá, ez csak a szülőkre, az orvosra és a szüléskor jelenlévőkre tartozik.

Akik ellene vannak, azoknak nincs is fogalma a kritériumokról, amiknek teljesülnie kell ahhoz, hogy egyáltalán megpróbálhassa az anya.

Én sosem szülnék otthon, mert nem érezném magam biztonságban, de érdekes dolognak tartom, utánanéztem, nem ördögtől való, de a lányom életét mentette meg, hogy kórházban voltunk, és azonnal tudtak vinni a műtőbe.

A vajúdás zöme itthon zajlott, jó volt, de örültem, mikor a szülésznő kimondta, hogy van értelme bemenni a kórházba

2022. júl. 21. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!