Hogy beszéljem le a páromat az otthonszülésről?
Első és legfontosabb: Nem az én gyerekemet várja, a terhessége első harmadában jöttünk össze
Nem úgy indult a gyerekvállalásnak, hogy otthon fog szülni, a terhesség elején döntötte el, amikor elkezdett szülés videókat nézegetni.
Az érvei:
- A helyi szülészetnek (megyei) nagyon rossz híre van, távolabbiba vagy magánba nem tud menni szülni, nincs autónk, nem lenne szállás, ha fel is menne már korábban stb
- Itthoni környezetben jobban ellazulna, meghittebb lenne
- Nem viszik el a babát semennyi időre
-Probléma mentes a terhessége, egészséges ő is és a baba is
-Ismeri a bábát és bízik benne
- Ő szül, ő dönt, ő teste.
Én viszont féltem őt is, és a babát is, még ha nem is az enyém.
Utolsó reményemmel fordulok hozzátok, hátha tudtok érveket felhozni, amivel meggyőzhetném.
A komplikációkról már beszéltünk, vállalja a felelősséget.
Szóval adva van egy nő, akinek már a terhessége kezdetén sincs meg a párja, aki nemzette a gyereket. Oké, ez még lehet a férfi hibája is. Aztán gyorsan összeszedi a kérdezőt, hogy a még hátralevő hónapok alatt se maradjon f...., akarom mondani társ nélkül. Melléje még vannak ilyen idióta ötletei, hogy otthon szüljön. Érvei között a legszebb: "ő szül, ő dönt, ő teste". Hm, a gyerek életben maradási esélyei nem is számítanak, ugye?
Hát, őszintén kíváncsi vagyok, hogy mi vonzott emellé a nő mellé.
Én addig szaladnék messzire tőle, amíg tőlem teherbe nem esik.
Kérlek mellőzzétek az ilyen indulatokat.
Érveket szeretnék, amikkel megtudnám győzni.
Szerintem nem kell lebeszélni. Keressen olyan bábákat akik elvállalják. Nem olcsó, 150 ezer forint körül van.
Ha van erre pénze, el is vállalják és van kórház 15 perc távolságra, akkor csinálja.
Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor sajnos kórház marad.
Nekem 3 gyerekem van, az utolsónál otthon szerettem volna szülni, a Honvéd kórház 5 percre volt tőlünk. De nem volt bába plusz toxémiás is lettem, ezért ki lettem volna zárva amúgy is az otthonszülésből.
Legfőbb érv: mutass neki kepeket agyi benulasos, oxigénhiányos gyerekekről. Lepjetek be pár fórumba, ahol iylen gyereket nevelő szülők beszélgetnek. Youtube -on nézzétek riportokat fogyatékos gyereket nevelőkről.
Nekem enyhén fogyatékos a gyerekem, szerinted én mernék ilyet kockáztatni?
A megyei kórházak mindenhol rossz hírűek, az egész egészségügy kb. nagy putri ma.
TUDOM, hogy nem feltétlenül lesz baj, ha otthon szül. De ha meg igen...
Nagyon kicsi az esélye, hogy valaki valóban otthon tudjon szülni, mert ezer oka lehet miért alakul végül máshogy. Valóban az ő döntése, ha otthon szül, otthon szül. Ami nekem érv volt, az az egészségünk. Ezt nem lehet letudni annyival, hogy oké, vállalom a felelősséget... Jah, max lesz egy oxigénhiányos gyerekem, aki élete végéig vegetál (meg én is mellette, na bumm). Sokkal drágább döntés ez így, mint egy magánkórházi szülés, de ízlések és pofonok. Megértem, hogy miért választja valaki inkább ezt... Meg azt is, hogy miért nem.
Teljesen problémamentes terhességnél a babám nyakán volt a köldökzsinór, kétszer. Elkékülve született. Végül nem lett gond, de lehetett volna és akkor jól jön, ha közel a segítség.
A legjobb barátnőm rengeteg vért vesztett. Az aranyórában egyszercsak elájult. Bele is halhatott volna, ha nem kap azonnali orvosi ellátást, vért.
És szintén baráti társaságnál fordult elő, hogy teljesen normál ütemben haladó vajúdásnál, burokrepedésnél előre esett a köldökzsinór és leesett a baba szívhangja. Úgy rohantak vele a műtőig, hogy az orvos könyékig benne volt, tartotta a baba fejét, hogy ne préselje a köldökzsinór a medencéhez és kapjon oxigént amíg kiveszik. 8 perc alatt altatták, vágták és kapták ki a babát.
Egy szobatársam kisfia azért került intenzívre, mert tüdőből szörcsögött miután megszületett...
Mindegyik problémamentes terhességnek, szülésnek indult. Nem tudom, én nem kockáztatnék, de mindenki döntsön belátása szerint.
Ne akard lebeszèlni, az otthonszülès sokkal biztonságosabb, mint a kórhàzi.
De ha ennyire nem támogatod egy ennyire alapvető, az egèszségérôl, biztonságáròl és önrendelkezésérôl szóló kérdèsben, akkor szerintem semmi keresnivalód mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!