Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy beszéljem le a páromat...

Hogy beszéljem le a páromat az otthonszülésről?

Figyelt kérdés

Első és legfontosabb: Nem az én gyerekemet várja, a terhessége első harmadában jöttünk össze

Nem úgy indult a gyerekvállalásnak, hogy otthon fog szülni, a terhesség elején döntötte el, amikor elkezdett szülés videókat nézegetni.

Az érvei:

- A helyi szülészetnek (megyei) nagyon rossz híre van, távolabbiba vagy magánba nem tud menni szülni, nincs autónk, nem lenne szállás, ha fel is menne már korábban stb

- Itthoni környezetben jobban ellazulna, meghittebb lenne

- Nem viszik el a babát semennyi időre

-Probléma mentes a terhessége, egészséges ő is és a baba is

-Ismeri a bábát és bízik benne

- Ő szül, ő dönt, ő teste.

Én viszont féltem őt is, és a babát is, még ha nem is az enyém.

Utolsó reményemmel fordulok hozzátok, hátha tudtok érveket felhozni, amivel meggyőzhetném.

A komplikációkról már beszéltünk, vállalja a felelősséget.

2022. aug. 10. 11:22
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
100%
Menj el vele egy bábai szülésfelkészítőre, és tedd fel a szakembernek a kérdéseid. Elképesztő mennyiségű tévhit lengi körül az otthonszülést, pedig baromi szigorúan van szabályozva, sokkal szigorúbban, mint külföldön. Emellett pedig minden esetben kell, hogy legyen háttérkórház. Ha gond van, a bábák rengeteg szempontból jobban felkészültek, pl. újraélesztésben, vagy vállelakadás esetében is. Én ugyan nemotthon szültem, hanem születésházban külföldön, de mondták, hogyha kórházi transzfer kell, még egyetlen olyan esetük sem volt, hogy arra ne lett volna elég idő, sőt, még választott kórházba is tudott átmenni az anya, nemkellett a legközelebbibe mennie. aidőben észreveszik, ha gond van.
2022. aug. 15. 20:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!