Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit kezdjek azzal, ha az...

Mit kezdjek azzal, ha az ismerőseim támadnak az otthonszülés miatt?

Figyelt kérdés

Még nem mondtam a férjemen kívül senkinek, ő támogat, de korábban, amikor még csak gondolkoztam rajta, a legközelebbi rokonaim és barátaim is teljes hangulatváltással nekem estek, hogy ez mekkora felelőtlenség, és azonnal vessem el a gondolatot, a szülés nem rólam szól, hanem a gyerekről, mi lesz, ha ez meg ez történik... És tudom, hogy kockázatosabb otthonszülni, mint kórházban, de ezek az emberek közel sem néztek utána, hogy mennyivel kockázatosabb (nem sokkal). Mégis mindenki az általános közvéleményt ismételgetve, valós információ tudása nélkül támad, ami nekem nagyon rosszul esik, mert pont az volna a lényeg, hogy egy pozitív élmény legyen a szülés (és nekem ebbe beletartozik a várakozás is).

Ha osz párti vagy vagy semleges, akkor hogy mondanád el?

Ha ellene vagy, meg lehetne valahogy győzni, hogy ez nem egy ördögtől való dolog és támogasd a kismamát, vagy mindenképpen felelőtlenségnek tartanád és elzárkóznál a megbeszéléstől? Ha igen, mi segítene a megértésben?

Én értékelem és tiszteletben tartom a véleményeteket, bármi is az, kérlek ti is így írjátok!

2023. jan. 5. 22:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/88 anonim ***** válasza:
Bogi, te vagy az???!
2023. jan. 7. 12:32
 72/88 anonim ***** válasza:
90%

Van gyerekem. Soha nem jutna eszembe otthon szülni. De ez kettotök dolga a férjeddel. Ha előregondolva meg tudsz birkózni gondolatban azzal, hogy "ha kórházban vagyunk élhetne, vagy élhetne teljes eletet", akkor szulj otthon.

Egy biztos, egy max 3 napig tartó esemény (szülés) miatt nem kockáztatnam sem a magam, sem a gyermekem életét.

2023. jan. 7. 12:36
 73/88 anonim ***** válasza:
74%
Előző vagyok. A 3 napban már ez egész kórházi tartózkodás értem.
2023. jan. 7. 12:37
 74/88 anonim ***** válasza:
32%
De amúgy annyira biztonságosnak írjátok a kórházat, pedig ott is iszonyat sok mindent elcsesznek...
2023. jan. 7. 15:44
 75/88 A kérdező kommentje:

Köszönöm továbbra is a válaszokat, nem akarok provokálni senkit, csak azért nem írok, de komolyan veszem mindegyikőtök írását és átfogom gondolni. Kicsit meginogtam őszintén szólva, lehet, hogy túl romantikus képzeltem el az otthonszülést. Nem, nem tudnám magamnak megbocsátani, ha baja lenne a babámnak. Bármit megtennék, hogy jobb legyen neki. Nagyon szeretnék otthon szülni, lehet, hogy váltana be olyan reményeket, amiket várok tőle, de lehet, hogy Magyarország még nem érett meg erre, és nem az én babámon szeretném, hogy gyakoroljanak. Átgondolom alaposan mielőtt végleg döntök és tényleg nagyon nagyon hálás vagyok annak, aki normálisan leírta a véleményét és tapasztalatát. :)

71, ha tőlem kérdezed, én nem Bogi vagyok. :)

2023. jan. 7. 17:57
 76/88 anonim ***** válasza:
7%
Magyarorszàgon is az otthonszülés a biztonsàgosabb. Ugyanabban a kockàzati kategòriàban a kòrhàzban van több sèrülès, halàl.
2023. jan. 7. 18:07
 77/88 anonim ***** válasza:
90%
Ha egészséges a terhesség és sima szülés van, akkor az otthonszülés teljesen rendben lenne, DE senki se tudja garantálni, hogy nem lesz komplikáció. Oxigén nélkül pár perc után agykárosodása lehet a babának, és ha életmentő császár kell, akkor az a 10 perc is számít amit azzal töltesz hogy bevisz a párod/kijön a mentő, vagy csak áttolnak a szomszédba, hátbadöfnek és már vágnak is fel. Szerintem jól teszed, hogy átgondolod.
2023. jan. 7. 19:36
 78/88 anonim ***** válasza:
88%
Menj magánba,ott otthonos és van minden,medence,labda,úgy szülsz ahogy akarsz ha olyan a szerződés.
2023. jan. 7. 19:47
 79/88 anonim ***** válasza:
90%

Aki olyanokat hangoztat, mint a hatos(statisztika), az ennyire nincs képben, hogyan működik a statisztika?? Hogyan lehet maniplulálni és mennyire soktényezős?

Pl nézzük azt, hogy eleve kórházban 1000x annyian szülnek, mint otthon, így összesítve nyilván több ott a problémás eset. Másrészt engedélyt sem adnak "problémás" terhességgel otthon szülni, így a problémás terhességes esetek eleve mind a kórházba kerülnek, "rontva a statisztikát".

És ez csak a két, legnyilvánvalóbb szempont, ami alapján az ilyesmiknek nem szabadna bedőlni, de persze az sem elhanyagolható, hogy én is tudok ám bármilyen adatot írni, a hiteles forrást megtalálni rohadt nehéz,(netes)újságok közül sem sok hozza le, meg ilyen random oldalak sem szoktak valós információkat közölni, akkor sem, ha a szándék nemes. A legtöbb cikkben még rendes forrásmegjelölés sem szokott lenni, vagy ha mégis, hiteltelen a forrás..

Áh.. csak kicsit gondolkozzatok már! Aztán jusson eszetekbe, mennyit kell várni egy sima liftre, amíg megnyomod a gombot, beszállsz, felvisz valamelyik emeletre, kinyitja az ajtókat.. rengeteg idő, alsó hangon fél óra akkor is, ha 10 percre van a kórház gyalog. Észlelitek a problémát, még kicsit próbálkoztok, hátha meg tudjátok oldani, nem megy, átraknak valahova,(egyébként ha jól tudom nem lehet felülni sem rendesen, ha szülőcsatornában van a gyerek, hogy raknak kocsiba?), indítják a kocsit, találnak helyet leállni, kiszednek a kocsiból, szereznek valakit a kórházból, aki hoz valamit, amire felraknak, bevisznek az épületbe, felvisznek a megfelelő helyre lifttel, megtalálják a megfelelő kórtermet, ameddig el kell jutni.. rohadt sok idő. Egyszerűen rohadtul sok, főleg mikor a gyereked nem jut oxigénhez. Szerintem már az is túl sok, hogy egyik teremtől elérnek a műtőig, nemhogy külön bemenni.. Áh.

Most vegyél egy nagy, mély levegőt, és próbáld lemérni, meddig tudod visszatartani.Mmaradjon meg benned az érzés, milyen úgy 40 másodpercnél, és képzeld milyen lehet ennél hosszabb ideig! Nekem kb 50 másodpercig megy, de akkor már nagyon szenvedek.

2023. jan. 7. 20:54
 80/88 anonim ***** válasza:
92%

Azt kéne felfogni, hogy első a biztonság, és utána jön a kényelem, meg a többi lelki blabla.

Amúgy aki szült már, az tudja mivel jár, én biztos nem szennyezném össze otthon az ágyamat, meg semmit, hogy ha utána befekszek, az jusson eszembe mindig, hogy na itt szültem, meg itt meg ott mennyi vér volt...

2023. jan. 7. 21:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!