Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit kezdjek azzal, ha az...

Mit kezdjek azzal, ha az ismerőseim támadnak az otthonszülés miatt?

Figyelt kérdés

Még nem mondtam a férjemen kívül senkinek, ő támogat, de korábban, amikor még csak gondolkoztam rajta, a legközelebbi rokonaim és barátaim is teljes hangulatváltással nekem estek, hogy ez mekkora felelőtlenség, és azonnal vessem el a gondolatot, a szülés nem rólam szól, hanem a gyerekről, mi lesz, ha ez meg ez történik... És tudom, hogy kockázatosabb otthonszülni, mint kórházban, de ezek az emberek közel sem néztek utána, hogy mennyivel kockázatosabb (nem sokkal). Mégis mindenki az általános közvéleményt ismételgetve, valós információ tudása nélkül támad, ami nekem nagyon rosszul esik, mert pont az volna a lényeg, hogy egy pozitív élmény legyen a szülés (és nekem ebbe beletartozik a várakozás is).

Ha osz párti vagy vagy semleges, akkor hogy mondanád el?

Ha ellene vagy, meg lehetne valahogy győzni, hogy ez nem egy ördögtől való dolog és támogasd a kismamát, vagy mindenképpen felelőtlenségnek tartanád és elzárkóznál a megbeszéléstől? Ha igen, mi segítene a megértésben?

Én értékelem és tiszteletben tartom a véleményeteket, bármi is az, kérlek ti is így írjátok!

2023. jan. 5. 22:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
79%

Azért nem kerek, mert egy nagy kamu az egész. A kérdező vagy csak provokatív kérdést akart feltenni, vagy egy unatkozó tini, aki még közelében sincs a szülésnek. Vagy Józsua Krisztián, az unatkozó troll.

2023. jan. 6. 09:16
 42/88 babyboom567 ***** válasza:
78%

Szerintem biztos hogy troll vagy.

azt írod nem akarsz fizetni a magánklinikának a szülésért,de sürgősségi császárért igen?Szerinted az nem kerül többe,és még a gyereked életét is kockáztatod?

És teljesen mindegy,hogy elakadt otthonszülés miatt hova visz a mentő,a magánklinikán sem képesek csodára ,azalatt a 10-20-30 perc alatt míg beértek és kiveszik,a gyereked halott vagy súlyosan oxigénhiányos lesz.Itt az idő a legnagyobb ellenséged.

Én rokonként nem szólnék bele, de nem is támogatnálak,mondjuk én a férjed helyében sem.

Annyiféle társadalmi "erőszakot" kell a gyerek születése után kibírni egy anyának, amiről szó sem esik, hogy a "szülészeti" erőszak egy csepp a tengerben.Sosem veszélyeztetném a gyerekem életét/épségét azért mert nekem kellemetlen, vagy lelkileg "nehéz".

Majd ha oxigénhiányos,vegetatív lesz,és 24 órás ápolást igényel,akkor majd nyafoghatsz,de gondolj arra, hogy tönkretetted a meglévő gyereked/férjed/anyád/apád életét is ezzel.És csak szólok, az a 2-3 millió amit most sajnálsz a szülésre,az az első évben el fog menni,sőt lehet elég sem lesz, fejlesztésekre,műtétekre,állapotmegóvásra,utazásokra egyik dokitól a másikig hordjad.

De különben számoljunk nagyon jóindulatúan,ha 10 percre van a kórház.

Akkor kb5 perc míg kiér a mentő,5 perc míg beraknak,10 perc míg beértek, 10 perc mire műtőbe kerülsz,5 perc míg kiveszik a gyereket.

Oxigénhiánynál ez a 30-35 perc egyenlő egy halott gyerekkel.(hiába van 10 percre a kórház.)

2023. jan. 6. 09:28
 43/88 anonim ***** válasza:
82%

Ne etessétek tovább. Troll.

A "szerződésben vagyok egy magánklinikával" illetve ezzel szemben "nincs pénzem a magánklinikán szülni" ellentmondással már rég lebukott.

Magánklinikával nem lehet úgy szerződést kötni, hogy csak akkor fizetek, ha végül ott szülök.

2023. jan. 6. 10:00
 44/88 anonim ***** válasza:
91%
Melyik ez a magánklinika?
2023. jan. 6. 10:09
 45/88 A kérdező kommentje:

Rákérdezek majd még egyszer a bábánál, hogy hogy működik pontosan, ha kórházba kell menni, de nekem azt mondta, amit írtam. De nem kell kifizetni a szülést ott előre, csak a terhesgondozást.

38-as, tényleg kevesebb, mint amire emlékeztem. Az otthonszülés kb 300 ezer forint.

Mondtam, hogy nem magam miatt szeretnék otthon szülni. Az ismerőseim pedig hiába kiabálnak, nem meggyőzni fognak, hanem csak abba az irányba terelnek, hogy online, vadidegenekkel beszéljem meg, hogy miért akarok otthon szülni. De amúgy valamennyire hatásos az érvelésetek, mert nem tudok észérvekkel válaszolni, ilyenkor csak azt érzem, hogy belefádtam a vitába és "jó, akkor szülök ott, ahol ti akarjátok. Most jó?". Párszor már fel is adtam az otthonszülést emiatt, de egy kis pihenő után mindig oda jutok vissza, hogy mégiscsak szeretném.

Elmondom az ismerőseimnek, hogy miért döntöttem így, ha veszekedni akarnak, akkor megkérem, hogy ne tegyék, aki nem bírja ki, hogy ne essen a nyakamnak, azzal nem beszélek szülés utánig.

2023. jan. 6. 10:10
 46/88 anonim ***** válasza:
45%

De miert kellene feladnod az osz-t a csaladod velemenye miatt, ha ezt akarod, utananeztel, ismered az elonyeit es hatranyait, es a ferjed is tamogat benne? Bennem fel sem merult, hogy a ferjemen kivul ebbe barkinek is beleszolast engedjek. Ennyire fontos neked, hogy egyetertsenek veled? Mi van, ha mas a velemenyuk, es igy fogod megszulni? ,,Tamogatniuk kellene.” Kinek kellene itt szerinted kit tamogatni? (Szerintem neked sajat magad a dontesedben).

31-es es 35-os voltam

2023. jan. 6. 10:18
 47/88 A kérdező kommentje:

Mindenholjó Bábapraxis és a Budapesti Perinatális Központba kell járnom terhesgondozásra Dr. Gutmann Orsolyához, aki egy szülész-nőgyógyász szakorvos, és ő fog átvenni, ha valami baj van.

Nem vagyok troll, nem kell rögtön annak nevezni, ha nem tudsz valamit, rosszul értelmezed, amit mondok, esetleg én tudok valamit rosszul. Nemrég beszéltem először a bábapraxissal, a részletes megbeszélés csak február elején lesz. Aki ennyire a szívén viseli a terhesgondozásomat, az jöhet elkísérni.

2023. jan. 6. 10:20
 48/88 A kérdező kommentje:

Támogatás alatt csak azt értettem, hogy maradjanak semlegesek és fogadják el a döntésem, akkor is ha nem értenek egyet. De nyilván nem rajtuk múlik, csak jobb lett volna úgy.

Köszönöm azokat, akik komolyan válaszoltak, olvasom még, amiket írtok, de már szerintem nem válaszolok, mert úgy érzem, hogy csak a tüzet szítom. Minden, amit írtam, a legjobb tudásom szerint igaz volt. Jó hétvégét mindenkinek!

2023. jan. 6. 10:26
 49/88 anonim ***** válasza:
84%
Hát engem semmivel sem tudnál meggyőzni. Közeli barátnőm járt úgy, hogy a kisfia nyakára duplán volt rátekerdeve a köldökzsinór és ezt sajnos nem látták ultrahangon sem, kórházban fél nap vajúdás után lehet életmentő császár belőle. Ha otthon lett volna, tuti nem éli túl a baba.
2023. jan. 6. 10:29
 50/88 anonim ***** válasza:
100%

45

29-es vagyok

Viszont ha ennyitől gondolatban feladod, akkor én elengedném ezt a kérdést.

Az otthonszüléshez szerintem komoly tudatosság kell.

Ahogy îrtam, a rendszer rengeteg gátot ad, egyelőre ördögtől való, akit Geréb meghurcolásával alátámasztanak ( az senkit nem érdekel, hogy Gerébnek köszönhetjük, hogy az apásszülést is, mert ő egy felelőtlen kuruzsló..nem is megyek bele, hogy kórházi dolgozók hibája miatt hány baba halt meg csak a környezetemben)

Szóval îgy ebben a formában szerintem neked ez nem lesz jó.

2023. jan. 6. 10:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!