Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit kezdjek azzal, ha az...

Mit kezdjek azzal, ha az ismerőseim támadnak az otthonszülés miatt?

Figyelt kérdés

Még nem mondtam a férjemen kívül senkinek, ő támogat, de korábban, amikor még csak gondolkoztam rajta, a legközelebbi rokonaim és barátaim is teljes hangulatváltással nekem estek, hogy ez mekkora felelőtlenség, és azonnal vessem el a gondolatot, a szülés nem rólam szól, hanem a gyerekről, mi lesz, ha ez meg ez történik... És tudom, hogy kockázatosabb otthonszülni, mint kórházban, de ezek az emberek közel sem néztek utána, hogy mennyivel kockázatosabb (nem sokkal). Mégis mindenki az általános közvéleményt ismételgetve, valós információ tudása nélkül támad, ami nekem nagyon rosszul esik, mert pont az volna a lényeg, hogy egy pozitív élmény legyen a szülés (és nekem ebbe beletartozik a várakozás is).

Ha osz párti vagy vagy semleges, akkor hogy mondanád el?

Ha ellene vagy, meg lehetne valahogy győzni, hogy ez nem egy ördögtől való dolog és támogasd a kismamát, vagy mindenképpen felelőtlenségnek tartanád és elzárkóznál a megbeszéléstől? Ha igen, mi segítene a megértésben?

Én értékelem és tiszteletben tartom a véleményeteket, bármi is az, kérlek ti is így írjátok!

2023. jan. 5. 22:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/88 anonim ***** válasza:
37%
Nyilván az lesz amit az anya és az apa akar. A ti gyereketek..De!! ha az én tesóm kockáztatta volna ezzel az unokahúgom életét, nem tette volna zsebre amit tőlem kap. Inkább adtam volna pénzt a magánklinikàra.
2023. jan. 6. 10:33
 52/88 anonim ***** válasza:
90%

Ez a hely sem olcsóbb mint bármelyik magánklinika...

Amúgy nem ettől függ a háborítatlan szülés. Egy normál állami is tud ilyet biztosítani. Én államiban szültem 2x, nem kaptam semmit, hagytak nyugodtan vajúdni, csak óránként jöttek be vizsgálni. Nem kellett feküdnöm, mozoghattam nyugodtan, és mégis mögöttem volt a kórházi háttér.

Az első szülésemnél hiába vágtak, kívűl-belül szakadtam, 2 orvos kellett, hogy összevarrjanak, vért is kellett utána kapnom, nagyon rosszul voltam. Szinte biztos vagyok benne, hogy rosszabbul jövö ki belőle, ha ez otthon történik. Pedig gyors szülésem volt, és nagy sem volt a baba, de mégis nagyon megszenvedtük.

2023. jan. 6. 10:37
 53/88 anonim ***** válasza:
75%

Igen, ez vagy kamu vagy a kérdezőt cseszik át valahol, és őt annyira nem is érdekli a dolog, hogy utánajárjon, neki megfelel az, hogy "a bába így mondta".

Egyrészt, az országban csak pár magánszülészet van, és sehol nem kerül ilyen sokba a terhesgondozás és szülés, 1,1-1, 8 millió között van mindennel együtt egy csomag, de ebben is a terhesgondoz@s a nagyobb rész. Arra van pénz, a szülésre nem, de közben bábára is igen?

A szülés rész magánban sem igen lenne több, mint 300 ezer.

Másrészt, magánban előre szerződést kell kötni a szülésre, olyan nincs, hogy Te otthon szülsz, és ha gond van, ők fogadnak, ilyenkor államiba visz a mentő is.

2023. jan. 6. 10:41
 54/88 anonim ***** válasza:
78%
Dunamedicalban szültem program császárral 1 millió alatt alap csomaggal. Tökéletes ellátással,de szerződéssel fogadtak csak,olyan nincs hogycsak úgy beugrasz. Most már gondolom 1 millió körül van ugyanez. A szülés módja amíg egészségesen jön világra nem számít a babának. Enyém boldog baba pedig császárral született, ez inkább az anyának fontos. Én amúgy azért mentem magánba mert ahova tartozom az egy pocsék kórház, de sosem veszélyeztettem volna otthon szulessel magam vagy a babám csak a rossz szülésélmény miatt, hidd el elvérzés esetén az a 10 perc is sokat számít...
2023. jan. 6. 10:43
 55/88 anonim ***** válasza:
86%

Én soha nem kockáztatnám meg, hogy ha baj van, nincs a közelben a segítség, de a helyedben egyáltalán nem mondanám el senkinek hogy otthon szülést tervezek.

(Azért azt nézzük meg, hogy komplikáció esetén sem kockázatosabb otthon lenni mint egy kórházban? Mert a komplikációt az ember nem tervezi csak lesz, de a te életed, a ze gyereked, csak majd ne kelljen adakozni agyvérzés, oxigénhiány stb miatt)

2023. jan. 6. 10:45
 56/88 anonim ***** válasza:
85%
Semmit nem tudsz vele kezdeni. Úgy szülj, ahogyan neked megfelelő lesz. De a negatív következményeit, ha esetleg lesznek, akkor viseld csendben, nem nyávogva. Te döntésed lesz és nem másé. Senkit sem fog meghatni, hogy a saját rossz döntésed áldozata lettél.
2023. jan. 6. 10:57
 57/88 anonim ***** válasza:
43%
Gutmann Orsolya az egyik legjobb nőgyógyász, az otthonszülő nők majdnem mindegyike hozzá szeretne menni. Mivel elég jól képben vagyok a dologgal, semmi hihetetlen nincs benne számomra, hogy kapcsolatban áll a bábapraxissal. De kérdező, ezt ne várd itt az olvasók többségétől. Nem is értem, miért kérdeztél ilyen helyen. Kérdezd meg az otthonszüléses fb csoportban, ott legalább normális tagok vannak.
2023. jan. 6. 11:02
 58/88 anonim ***** válasza:
83%
Ismerősöm kiposztolta,hogy a 3. szülése otthon szülés volt es az volt a legjobb szülés a világon, DE anyukája elárulta hogy neki azt mondta ez volt a legrosszabb és azt hitte otthagyja a fogát. Aki azt mondja ez jó annak valszeg eleve komplikáció mentes lett volna szülés, aki meg belehalt vagy meghal a csecsemője na az meg nincs reklámozva...
2023. jan. 6. 11:08
 59/88 anonim ***** válasza:
74%

Én írtam a kulcscsontos babát, ő régi ismerősöm. Azóta két testvére van, ennek több éve, az anyjuk imádja őket, és fordítva, egészséges gyerek. Az én szülésem lazán ment, a gyerekem "problémás".

Én úgy estem be utolsó pillanatban, át is akartak küldeni máshova, de nem volt rá idő. Nem volt senki kifejezetten kedves, de nem érdekelt. Szerintem aki ilyeneken rágódik, annak inkább pszichológushoz kellene járnia terápiára. Én úgy mentem be, hogy a gyerek életbenmaradásáért, egészségéért mindent meg fognak tenni, a legjobban képzett emberek a legjobb felszerelésekkel, a szülés meg természetes, fitt vagyok és egészséges, viszonylag fiatal(huszonéves) minden rendben lesz. Pl random belekönyökölt a szülésznő a hasamban, ez a rész nálam a felkészülésnél kimaradt, eléggé meglepett, de visszagondolva jó élmény, mert mindenki mindent megtett, hogy az egészség meglegyen, ennél meg nincs fontosabb. Fejben kellene helyretenni nálad a dolgokat, mert ha olyan miatt aggódnál, hogy oxitocin mikor nem is indokolt pl, akkor még megérteném, de ezt az ezoterikus vonalat úgy kellene "irtani", mint a holokoauszt tagadó látásmódot, rendkívül káros, és a net miatt sokan találnak benne egymásra, amire korábban nem volt példa.

Rohadtul nem érdekli a csecsemőt, hogy született, nem határozza meg a kapcsolatotokat, ha egészséges pszichével rendelkezel, rendesen tudsz hozzáállni, ha meg nem, előtte és utána is tudod kezeltetni megfelelő szakembernél. Pl mikor engem varrtak, jobban fájt, mint a szülés, be is szóltak, hogy nem kellene már fájnia és így kiabálni, de én azért kiabáltam, mert rohadtul fájt. Egyáltalán nem viselt meg a dolog, rossz napjuk volt, aznap mindenki szült, mert front volt. Csecsemősök sem voltak túl rendesek, eleve furcsa volt, hogy mindenki mást gondol a mikor és mennyit szoptassunk dologról kórházon belül is, de ők is túlterheltek voltak, nem éltem meg extra stressznek. A helyes mellretételnél ketten is álltak felettem, az egyik kifejezetten szoptatós, és nem értették miért sebes a mellbimbóm, mikor a gyerek jól van mellre helyezve. :D

Mindenkinek vannak sztorijai, de ők is csak emberek, bőven belefér mindenféle ilyesmi, csak egészség legyen meg, és ezért tegyenek meg mindent, amit tudnak. Meg is tesznek, és sokkal többet tudnak életmentés és egészségmegőrzés terén, mint az, aki nem tanult ezért 10 évig megfelelő helyen, megfelelő emberektől. Meg ugye a felszerelés..

Egyébként itt volt a néhányperc alatt kiér a mentős kommentelő. Ne tudd meg, hogy szenvedett a vákuumos anyuka, meg mindenki, akinek a gyereke épp "csak pár percig" nem jut oxigénhez. Minden perc számít. És oké, hogy kiér, de felszednek téged és vissza is kell érnie. A mentős a mentőkocsival nem olyan, mint az orvos a kórházban. Én a szerencsés többséghez tartozom, de a másik két szobatársam nem. Ismerősök közt is több volt a veszélyes szülés-császár lett belőle vagy komplikált szülés, mint a sima szülés.. A komplikáltan szült ismerősök is oda meg vissza vannak a gyerekükért, meg én is, pláne a kezdeti időszakban, és van "tökéletesen" szült ismerős, aki meg depressziós volt.

Nem tudod befolyásolni, mit fogsz érezni később..

2023. jan. 6. 11:22
 60/88 anonim ***** válasza:
91%

Sejtettem, hogy a Mindenhol jó a választott praxis, az ő egyik bábájuk dolgozik magánklinikán.

Egyértelmű, hogy avval a kórházzal áll kapcsolatban, ami a másik munkahelye.

Kérdező, nem kell győzködnöd senkit. A te tested, a te döntésed és a te felelősséged. Beleszólása másnak nincs, csak az apának.

2023. jan. 6. 11:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!