Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit kezdjek azzal, ha az...

Mit kezdjek azzal, ha az ismerőseim támadnak az otthonszülés miatt?

Figyelt kérdés

Még nem mondtam a férjemen kívül senkinek, ő támogat, de korábban, amikor még csak gondolkoztam rajta, a legközelebbi rokonaim és barátaim is teljes hangulatváltással nekem estek, hogy ez mekkora felelőtlenség, és azonnal vessem el a gondolatot, a szülés nem rólam szól, hanem a gyerekről, mi lesz, ha ez meg ez történik... És tudom, hogy kockázatosabb otthonszülni, mint kórházban, de ezek az emberek közel sem néztek utána, hogy mennyivel kockázatosabb (nem sokkal). Mégis mindenki az általános közvéleményt ismételgetve, valós információ tudása nélkül támad, ami nekem nagyon rosszul esik, mert pont az volna a lényeg, hogy egy pozitív élmény legyen a szülés (és nekem ebbe beletartozik a várakozás is).

Ha osz párti vagy vagy semleges, akkor hogy mondanád el?

Ha ellene vagy, meg lehetne valahogy győzni, hogy ez nem egy ördögtől való dolog és támogasd a kismamát, vagy mindenképpen felelőtlenségnek tartanád és elzárkóznál a megbeszéléstől? Ha igen, mi segítene a megértésben?

Én értékelem és tiszteletben tartom a véleményeteket, bármi is az, kérlek ti is így írjátok!

2023. jan. 5. 22:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/88 anonim ***** válasza:
71%
Igen nagyon hulye vagy. Megis mit fog a bába csinálni amikor azt mondja hogy meg kell azonnal császározni? majd akkor fogtok mentőt hívni, addigra meghal a gyereked.
2023. jan. 5. 22:53
 2/88 anonim ***** válasza:
48%

Semmit. A legtöbb ember, aki az otthonszülést leszólja, sosem nézett utána, és nem tud róla szinte semmit, hogy zajlik, főleg nem az előnyeit.

Kár olyanra pazarolni az energiád, aki mindenféle kétes rémhír alapján ítélkezik. Neked kell szülni egyedül, ezért te döntesz egyedül. Pontosan ugyanúgy kezeld a véleményüket, mint bármi mással kapcsolatban, amihez igazából semmi közük, de szeretnének beleszólni. Jó sok ilyen lesz, úgyhogy ne légy szívbajos.

2023. jan. 5. 22:55
 3/88 anonim ***** válasza:
75%
Én felelőtlenségnek tartom, de nem szólnék bele, ha rokonom, ismerősöm ezt tervezné. A döntés az övé és az apáé, meg persze a felelősség is.
2023. jan. 5. 22:55
 4/88 anonim ***** válasza:
46%

1#

Te vagy a nagyon hülye. Olvass utána, hány kórházi szülés végződik sürgősségi császárral, és hány otthonszülésből lesz transzfer. Ha már itt tartunk, utánanézhetsz annak is, melyik esetben gyakoribb, hogy a baba károsul. Meg fogsz lepődni.

2023. jan. 5. 22:57
 5/88 anonim ***** válasza:
85%
Mindenkinek meglehet róla a véleménye. De csak a véleménye. Ez a te/ti döntésetek. Senkinek semmi köze hozzá, tulajdonképpen még a családnak sem.
2023. jan. 5. 22:58
 6/88 anonim ***** válasza:
89%

Ne kosd az orrukra.

Ez a te, es a ferjed maganugye, miert kell reklamozni ?

Ha te ezt valasztod, jol utaneztel stb. akkor lelked rajta, ne foglalkozz massal.

2023. jan. 5. 22:59
 7/88 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem az emberek többsége nem igazán meggyőzhető arról hogy nincs igaza. Sőt azt is nehezen fogadjuk el hogy másképp csinálják mások pedig semennyire nem befolyásolja a mi életünket.

Úgyhogy szerintem hiába várnál támogatást ezektől az emberektől.

Amúgy az interneten bármire meg az ellenkezőjére is találsz megerősítést. Pl.: Te beírod hogy az otthonszülés szabályai ő meg hogy veszélyei és kész is...

A te tested a te gyereked a te döntésed. Tégy ahogy jónak érzed, neked kell élni a pozitív vagy negatív következményekkel is.

2023. jan. 5. 23:01
 8/88 anonim ***** válasza:
77%

Én teljesen ellene vagyok, de biztos nem szólnék be, mert fontosabb a magánügy tisztelete nekem, így meggyőzni se kéne.

Viszont azt szerintem ne nagyon hangoztasd, hogy tudod, hogy kockázatosabb, mert itt a mérték teljesen mindegy. Azzal hogy az ember a gyereke születéséhez direkt a kockázatosabb utat választja nehéz megérteni, mert a gyerekedről van szó. Érted, nőkből valahogy instant ellenérzést vált ki. Olyan, mintha azt mondanád, tudom, hogy kockázatosabb biztonsági öv nélkül utazni, de nem kötöm be a gyereket, mert úgy kényelmetlen. (Mondom, én nem ítéllek el, a te dolgod, csak ha a meggyőzés a célod, szerintem ez nem célravezető, mert valahogy automatikusan bekapcsol egy piros lámpát.)

2023. jan. 5. 23:02
 9/88 anonim ***** válasza:
48%
Ha a szülészeti erőszakot nem vennénk figyelembe (de igen, mert létezik) akkor nyilván megnyugtatóbb egy kórházban szülni, ahol van szülészorvos, sebész, csecsemő- és felnőtt intenzív osztály.
2023. jan. 5. 23:06
 10/88 anonim ***** válasza:
28%

Ne kösd az orrukra. Ha ilyen bunkó és tudatlan ismerőseid vannak, akkor foglalkozz velük kevesebbet, és vedd magad körbe normálisabb emberekkel.

Olyan helyzetekben, amikor nem lehet kitérni a kérdezôskõdés elől, adj kitérő választ.

2023. jan. 5. 23:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!