Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akinek van teje mert nem...

Akinek van teje mert nem hajlando szoptatni?

Figyelt kérdés

Lattam mar ilyesmit.

Azoknak a teje nem csepeg kI magatol?

2016. ápr. 28. 21:43
 61/94 anonim ***** válasza:
40%

Igen BAJ, ha egy gyermek nem kap anyatejet! Nyugodtan kérdezz meg orvosokat, kutatókat erről!! Szívesen linkelek szakmai hivatkozásokat is!

A tehéntejfehérje egyáltalán nem tesz jót egy csecsemő éretlen bélrendszerének és immunrendszerének! A kazein lebontása sokkal nehezebb az anyatejénél! Emellett olyan immunanyagokat tartalmaz az anyatej, ami a tápszerben nincsen. Ezt kár szépíteni, mert igenis rengeteget számít pl egy esetleges fertőzés esetén. Az anyatejes babák jóval ritkábban betegszenek meg a szoptatás ideje alatt, emellett szignifikánsan kevesebb az anytejjel táplált gyermekek között a későbbi diabetes és egyéb autoimmun betegségek megjelenése!

A tápszer egy komprommisszum arra, ha az anyának nincsen teje, vagy nem szoptathat eü okok miatt!

De szándékosan kihagyni ezt a lehetőséget, megfosztani a gyermekedet a természetes immunvédelemtől szerintem borzasztó önzőség! Egy gyermek bizony rengeteg áldozattal és lemondással jár. Akinek ez nem tetszik, nem kell szülni! Aki nem tudja integrálni magában a nőiséget és az anyaságot, ott komoly pszichés gond van.

Az anyamell elsődleges funkciója a csecsemő táplálása, másodlagosan pedig nemi jelleg. A kettő nem zárja ki egymást! Ez nem az ősanyaságról szól, hanem egy nő biológiai feladatáról.

Nagyon sok a mai anyák között az önző anyuka, aki a gyermeke kárára valósítja meg önmagát.

Egyetértek azzal az édesapával, aki azt írta, hogy nem csinálna olyan nőnek gyereket, aki nem akar szoptatni tudatosan. Mert az ilyen nő anya sem akar lenni teljes mértékben.

Más, amikor nem sikerül, mert ilyen is van, akkor el kell fogadni és használni az alternatív megoldásokat. De szándékosan megfosztani ettől a gyermeket?! Én igenis elítélem és nagyon is elítélem! Sajnálom, ha ez bántó, de ez a véleményem.

2016. ápr. 29. 22:58
 62/94 A kérdező kommentje:

Szia

Ne haragudj tiszteletben tartom a véleményed es az orvosokat is abszolút

De nekem túl sok olyan tapszeres rokonom ismerősöm van akinek semmiféle egészségügyi gondja nincs es baba korban sem voltak "betegesek" :) en sem voltam pedig nem kaptam anyatejet es téli gyerek is voltam a tetejeben

A testvérem kapott sok anyatejet megis minden baja van es volt is folyton .. Igen jobb az anyatej es a többi es a többi de hidd el egy tapszeres baba sem lesz kevésbé egészséges

Tudósok szerint igen de nem lehet 100%ban igazuk hiába tudósok ...en sem vagyok egészségtelen ... Nem csak ettől függ szerencsére de nem hinnem h egy tapszeres baba más lesz mint egy anyatejes

:) lehet h van ilyen de ritka mert en meg esküszöm nem tudok ilyen emberről pedig sokat van lapon ez a téma :)

2016. ápr. 29. 23:04
 63/94 anonim ***** válasza:
35%

Te írtad az előbb, hogy két olyan betegséged is van, ami miatt kórházban kell töltened valószínűleg a terhességed utolsó hónapjait, és még azt írod hogy teljesen egészséges vagy , pedig nem kaptál anyatejed? Nem érzed az ellentmondást?

Az utolsó előtti 68%-os válaszoló minden szavával egyetértek. Két kislányomat szoptattam 1-1 évig és szebb a mellem mint néhány gyerektelen huszonévesnek. Semmit nem változott , nem lóg, nem csíkos stb.

A női mell elsődleges funkciója a gyermek táplálása, erre lett "kitalálva". Sajnálom azokat a nőket, akik leragadtak valahol és úgy gondolják, a mellük elsősorban szexuális tárgy és emiatt a saját gyermeküktől megvonják azt.

Természetesen aki nem tud szoptatni, az nem elítélendő, aki nem akar az viszont igen!

2016. ápr. 29. 23:50
 64/94 anonim ***** válasza:
23%

Még egyszer leírom: az 1-es típusú diabetes jóval magasabb a tápszeres babák csoportjában! Ugyanez igaz bizonyos allergiákra is! A tehéntejfehérje, a kazein ugyanis testidegen! Egy csecsemő immunrendszerét megboríthatja.

Ezeke a tények, ezen teljesen felesleges vitázni, hogy hű, meg ha annyira biztosan nem gáz,. DE igen, gáz!

[link]

Küldöm dr Novák Hunor linkjét a csecsemőtáplálásról.

2016. ápr. 30. 08:53
 65/94 A kérdező kommentje:
63# egyebkent erdekelne honnan a pè...ből tudod h a Te melled jajj de szebb masokenal? Odamesz es leveszed a melltartojukat??? Vagy hogyis merted ezt fel?:D...
2016. ápr. 30. 08:57
 66/94 A kérdező kommentje:

67# nem izgatnak a statisztikaid, azt hittem feltunt.

Mivel latom naaagyon nehez a felfogasodA peteérés maga az ovuláció (latin szóval). A petefészekben találhatóak a tüszők. Ezek olyanok,mint a "tokok", és az éretlen petéket tartják magukban.Havonként 1 tüsző szabályos időközönként (jobb esetben) megérik , és "kiengedi" az érett petét (peteérés), amely elkezdi a vándorlást a petevezetőn keresztül, várva hogy találkozik spermiumokkal. Ha nem találkozik lesz elméletileg a menszesz, ha találkozik akkor pedig megtemékenyül , majd kb. 7-10 nap múlva beágyazódik a méh falába.

1. SEHOL AZ EGADTA EGY BUDOS SZOVAL NEM IRTAM AZT HOGY EN MARPEDIG NEM FOGOK SZOPTATNI!!!!!! (Idaig erted?? Szolj ha nem).

2. A betegsegek NEM CSAK! Azert alakulnak kI mert hu nem kapott vagy kapott anyatejet, NEM!!!! En peldaul ugymond orokoltem a betegsegem, nagymamam es anyukam is szenvedett ezekkel , sot meg anyu huga is. ANYATEJET KAPTAK ES MEGIS!

3. Ha mindig ilyen foldhoz ragadt lennek most nemtudtam vna ilyen jot nevetnI h azert vagyok ostoba mert nem vagyok tisztaban a statisztikákkal, NA, hogy ezt honnan a ...bol vettetek azt sem tudom, mert ezt is leirtam valahol h tudom h jobb az anyatej.;)

4. TANULJATOK MEG ELFOGADNI MIT JELENT EZ:

ELTUDOM FOGADNI MASOK VELEMENYET, DONTESET ES TISZTELEM AZOKAT! ;) PÁ!!!!!!!

(Elotte szolonak uzenem h nem vagyok sem kepzetlen, sem pedig ostoba, ha akkora nagy okos felnott vagy , hol az illedelmed? Szevasz..)

2016. ápr. 30. 09:04
 67/94 A kérdező kommentje:
Bocsanat veletlenul bemasoltam valamit, mostatom.:D
2016. ápr. 30. 09:05
 68/94 anonim ***** válasza:
49%
Az ellenoldalnak elöljáróban csak annyit, hogy jöhet a lepontozás. Számomra irreleváns, hogy akinek teje van, ne szoptasson. A világ egyik legcsodálatosabb, legintimebb pillanatai. És, hogy erről valaki mondvacsinált okokból lemondjon? Mi az, hogy számára furcsa, hogy szoptasson? Bezzeg a férfiaknak engedik, hogy élvezkedjenek rajta, de táplálni a gyerekedet nem tudod, mert az olyan ciki? Téged minősít, élvhajhászság, nem gondolod?
2016. ápr. 30. 09:45
 69/94 anonim ***** válasza:
35%
Nagyon sajnallak, hogy ennyire primitiv vagy...egy tanult ember nem ilyen stilusban vitazik es beszel. Minden jot a tovabbiakban.
2016. ápr. 30. 10:41
 70/94 anonim ***** válasza:
75%
68: az irreleváns nem azt jelenti, hogy fura. Nem baj, ha az ember nem ismer ilyen szavakat (én sem szívesen használom őket, van rájuk szép magyar szó), de ha használjuk, tudjuk már a jelentését. Az irreleváns azt jelenti, hogy lényegtelen.
2016. ápr. 30. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!