Aki az első babáját nem tudta szoptatni (nem volt tej, a baba nem volt hajlandó szopni), hogy alakult a második babánál?
Első babám nem tudott rendesen szopizni,hypotón baba én is ügyetlen voltam, a stressz is nagyobb volt. Pótlás nélkül kb egy hónapos korától 3 hónapos koráig volt elég a tej. 4,5-5 hónaposan teljesen tápszeres lett.
Másodiknál már kitartóbb tapasztaltabb vagyok, elejétől fogva csak anyatejes, most 5 hónapos, és még rendesen van tejem. A kislány is egészséges, első pillanattól kezdve jól szopizik.
A fiamat 4 hónapos koráig szoptattam,a végén már csak nagyon picit, és az elejétől kellett a pótlás. Feszes izomzatú volt, nem ment neki a szopizás.
Érdekes módon a tejleadó reflexszel is csak a második babánál találkoztam. A kisfiammal nem éreztem ilyet.
Most a kislányommal az elején megszenvedtünk, véres mellbimbók, bedurrant mellek, még pótlást is kapott az elején. Most 4 hónapos és a cicin kívül semmi mást nem fogad már el. Még lefejt anyatejet sem cumisüvegből.
2 hónapos korára tanulta meg jól bekapni a bimbót, addig csillagokat láttam minden szopinál. De mostanra nagyon ügyes. :) Remélem sokáig tudom majd szoptatni és többé nem kerülnek elő a cumisüvegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!